Добро јутро колега Звонко.
Драго ми је да си се јавио поводом информација о Златару.
Лепо од тебе и на томе ти пуно хвала.
Знам за Берово и тај крај. Имао сам неког другара у војсци пре много година из тог краја али смо заједно врло кратко били јер је отишао у прекоманду а сећам се да ми је причао о Берову!
Златар је злато непорцењено. Мир, тишина, непрегледне падине дивљих ливада које се наслањају на ивице црногоричних шума, стварају осећај "раја " на земљи!
Пре 10 година Влада Србије је прогласила 6.170 хектара око Рх Центра ВАЗДУШНОМ БАЊОМ на бази кардио идникација, јер је Рх Центар битисао скоро 34 године као кардио установа!
Али дођоше "дивљи и истераше питоме" и поништише одлуку Владе Србије а још горе, укинуше кардиолошку службу у Рх Центру...доделише му индикације попут реуматологије (на 1230м - какав нонсенс!), доделише му рехабилиутацију повреда и обољења локомоторног система - опет каква лакрдија!, престадоше да шаљу пацијенте, престадоше да дају плате медицинском особљу и доведоше установу у потпуно безизлазну ситуацију!?
То уради Влада Србије и министарство здравља на чијем челу беше врли стручњак "гастроентеролог", Томица Милосављевић!?
Здушно им поможе и општинска власт у Новој Вароши!?
Ето мој драги Колега, шта би са оронулим Центром Златар који је био перјаница развоја сваке врсте туризма на планини Златару!
Али има једна стара изрека..."људи илити (не)људи, могу све...да скидају главе и да их насађују"...то је данас код нас у Србији тако и тешко ће се шта у догледно време изменити?
Али Златарски крај има још фантастичнох лепота а један од бисера је и Увачко језеро са чувеним меандрима и белоглавим супом!
Но, да би се то све искористило како ваља, треба ентузијаста, треба људи са здравим идејама, треба оних који неће мерити своје време на кашичицу!
Ја сам овде рођен, овде ћу и умрети јер Златар волим срцем, душом и свим својим бићем. Моји преци су се на Златарске падине доселили пре око 300 година!
Скоро исто толико година досеже и пчеларство дома Зечевића од чукундеде Борисава преко Ђока до данашњег дана са мањим прекидима због дуге болести мог покојног оца Бана!
Ето мој добри пријатељу Звонко...понука ме твојим писањем и мало одшкринух врата личних исповести!
Жив ми и здрав био и постави слике обавезно да видимо а то све одве пиши у посебној теми БЕРОВО!
Ево једне личне информације:
Мој прадеда Ђоко који поживе читавих 114 година имавао је преко 120 трмки и свој мед слао за Цариград и Дубровник!
Каква случајност, пре неколико година и ја сам у два наврата слао мед за Истамбул!
Такође,
У жељи да помогнем Златару, прихватих пре 5 година молбу мог бившег ученика, тадашњег председника Општине а и на инсистирање Министарства и упорниог звање трелефоном, да руководим Рх Центром "Златар", али ми одмах подметнуше ногу...
Са већ укинитом кардиологијом доделише ми горе поменуте индикације а ревизори утврдише и да сам даном доласка на чело Установе, наследио дубиозу (дуг - мањак), од 135.000.000 динара...па изволте комшија Ђоко (Рх центар је у мом непосредном комшилуку), подигните са празном торбом Центар из блата...!
Све покушах, па и немогуће, али...
Снимих и један краћи филм о Златару и сачувах га за сјећање...
Ево ко жели може га и погледати?
Поздрав колегама који имају стрпљења и воље да читају ове поруке!