Deda, dragi moj Prike,
valjda si video odavno da imam njuh da pričam i osmislim ponešto što vredi!
Da se ne hvalim ali i da oni koji to žele potvrde ovo moje umeće!?
No, ljubomora je čudo pa često izostane vidljivo i korisno!
Imam ja sijaset priča iz mog kraja ali i sa brojnih putovanja jer za 14 godina predavačkog staža ja nisam samo išao
da ispredajem, stavim reckicu u moj notes (kumuliram broj predavanja), i naplatim već da vidim štošta i zapišem da ostane
u trajnom sećanju a možda i prepričam u nekom štivu ako stignem!!!
Meni su predavanja sticanje novih prijateljstava, novih viđenja načina rada brojnih kolega...
Ovaj moj prijatelj Mićo Stranjanac je u oktobru išao samnom u Rogaticu da snimi moje predavanje kao profesionalac ali ga još nismo obradili jer nemam vremena da odem do Čačka!
On je i načinio snimak Rh Centra 2010. godine (objavio sam ovde u poruci br.39), kada sam bio direktor a tekst koji čita spikerka sam osmislio i celu organizaciju malenog projekta a sve u cilju da pospešim njegov opstanak ali država i ministrastvo kao i novovaroška politika su bili nemilosrdni...ukinuše indikacije (kardiologija) i Rh Centar danas zvrji prazan kao sablast na vrh Borova (1230m), a Zlatar postade "poguban" po kardio bolesnike...hahahaaaa...kakva lakrdija moj Deda!!!
No neću više o tome bar za sada, nego da li se Dada moj dobri, sećaš ovog ukusnog prirodnog dara koji se kod nas zvao "Kraljevac" a mi čobančad smo se jagmili ko će da ga izvadi i očisti i u slast pojede?
Nismo imali ni keksa ni čokolada, napolitanki ni štrudli već...kraljevac, borovnice i mirisne divlje jagode...pucavice i kitnjače!
Veliki pozdrav Tebi i Kolegama!