Autor Tema: Zapisi sa Zlatara!  (Pročitano 29243 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Petrović Slavica

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Okt 2014
  • Starost: 63
  • Pol: Žena
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Pećinci, Popinci
Odg: Zapisi sa Zlatara!
« Odgovor #30 poslato: Januar 09, 2015, 14:36:57 »
Vaistinu se rodi.

Van mreže Bjelić Milanko

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2012
  • Starost: 66
  • Pol: Muškarac
  • Ko HOCE nadje nacin-Ko NECE nadje razlog
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Nova Varoš, Rutose 740m n/v
  • Tip košnice: DB
« Odgovor #31 poslato: Januar 09, 2015, 17:00:04 »
                        ~Поштовање ~ХРИСТОС СЕ РОДИ!
Имао сам част да више пута будем гост у дому мога професора Ђока Зечевића на Златару.
Сваки пут као да је прва посета.Мој УЧА Ђоко и његова животна сапутница Беба са пуно љубави и пажње,домаћински дочекују све знане и незнане,све намерне и случајне посетиоце што је одувек била и остала традиција житеља овога краја.
    УЧО-Све похвале за снимљени материјал.Пчеле су Ваша судбина-Па није случајно што сте баш и у чесници нашли предмет који симболизује пчелу.
                              Срдачан поздрав Вама и госпођа Беби.
                                                      Желим Вам свако добро!!!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 78
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #32 poslato: Januar 09, 2015, 18:24:35 »
Hvala Kolege drage,
Nile veliko hvala za lepe reči koje si ti izgovorio...prijaju!

Evo dok čekam da neko još izradi neku Pps, ja sam danas uzgred načinio jednu prezentaciju, što se kaže, s'brda, s'dola ali smislenu po mom shvatanju sa 15-tak slajdova, konvertovao u video format pa to da podelim sa vama koji želite da pogledate?
Nadam se da ću uraditi još još jednu sa ovogodišnje Božićne Slave u mom domu sa prijateljima iz Mađarske?

Zdravi mi bili!

Van mreže Aleksić Bojan

• Pčela
  • Član na forumu od: Feb 2013
  • Starost: 44
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Okolina Paraćina,oko 250m
  • Tip košnice: DB-10,DB-12, LR
« Odgovor #33 poslato: Januar 09, 2015, 19:04:07 »
Uvazeni kolega svaka cast,
sazeta slikovita prezentacija jednog dela nase prelepe Srbije sa lepim i manje lepim pricama koje je prate...

Van mreže Kamčeski Hristo

• Pčela
  • Član na forumu od: Okt 2013
  • Starost: 75
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Makedonija, Prilep 620 m
« Odgovor #34 poslato: Januar 13, 2015, 10:11:20 »
Odlicno Profesore,kao komentar onaj ko voli pcele ne moze da ne voli prirodne lepote planine,posebno kako na Zlatara

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #35 poslato: Januar 15, 2015, 12:31:07 »
Svake godine do sada za Badnji dan a i ove 2015. smo ložili Badnjak što je tradicija doma Zečevića.
Još kao dete veselio sam se kada je pokojni Otac unosio Badnjak a mi dečica se radovali da sednemo oko slame i večeramo zajedno!
Danas su deca odrasla, svako ima svoju porodicu i unose Badnjak u svojim domovima, a ja sam nastavio tradiciju sa mojom Bebom i to ćemo raditi dok smo živi na ovom svetu.
Evo ovogodišnjeg Badnjeg dana u najkraćem video zapisom i fotografijom!
Ko voli neka pogleda?

Sledi Video zapis sa Božića - Hristovog rođenja!

Van mreže Koneski Blagoja

• Glavni urednik
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 68
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: s. Brest, Makedonski Brod, 775 mnv.
  • Tip košnice: LR, DB-12
« Odgovor #36 poslato: Januar 15, 2015, 19:48:11 »
Sva čast domaćine,
Lepa tradicija, a još je lepše kad ima neko ko neguje i produžava tradicije.
"Samo ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali mislim da za ovo drugo nisam siguran" - (Albert Ajnštanj)

Van mreže Savić Darko

• Pčela
  • Član na forumu od: Jul 2014
  • Starost: 39
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Čelinac 550m
« Odgovor #37 poslato: Januar 15, 2015, 20:24:54 »
Moj dragi Profesore,i ako su amaterski klipovi,koji su vasih ruku djelo,svi su za oskara,svaka cast.Posto i ja njegujem svoje obicaje i uzivam u tim obicajima,ovako nesto kad vidim srce mi puno radosti.Neka vas i vasu porodicu cuva dragi Bog.lp
svi smo mi ljudi al tesko je biti covjek.

Van mreže Механџиски Звонко

• Larva
  • Član na forumu od: Avg 2013
  • Starost: 59
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Македонија, Малешевски Планини, Туртела 1300мнв
« Odgovor #38 poslato: Januar 20, 2015, 06:34:10 »
Професоре!Баш сам јутрос гледао наку емисију о Златару ту су били породица Тртовиќ са брендом од пуномасног крављег сира и хељдопита запуштени рехабилитациони центар и још многе интересантне ствари али искрено сам се надао да че ТВ екипа посетити и ваш дом што се није десило и пуно ми је жао.Да вам кажем да и наше пднабје где се налази мој родни град Берово има скоро исту климу и исту љепоту.Код нас у Македонију још је зову Македонска Швајцарија пошто и наука је доказала да у ваздуху има највише кислорода  па је медицина препоручује  за ваздушну бању.Имамо и ми бренд са Беровским пуномасним али овчим сиром и још многе друге лепоте сличне вашем Златару.Кад наџем  мало више времена уз помоќ моје деце поставичу неки снимак или нека сличица.Срдачан поздрав и среќне празнике.
Тrazi srechu u poslu, a ne u nadu.
Briga jede choveka ko rdja gvozdje.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #39 poslato: Januar 20, 2015, 07:05:05 »
Добро јутро колега Звонко.
Драго ми је да си се јавио поводом информација о Златару.
Лепо од тебе и на томе ти пуно хвала.
Знам за Берово и тај крај. Имао сам неког другара у војсци пре много година из тог краја али смо заједно врло кратко били јер је отишао у прекоманду а сећам се да ми је причао о Берову!
Златар је злато непорцењено. Мир, тишина, непрегледне падине дивљих ливада које се наслањају на ивице црногоричних шума, стварају осећај "раја " на земљи!
Пре 10 година Влада Србије је прогласила 6.170 хектара око Рх Центра ВАЗДУШНОМ БАЊОМ  на бази кардио идникација, јер је Рх Центар битисао скоро 34 године као кардио установа!
Али дођоше "дивљи и истераше питоме" и поништише одлуку Владе Србије а још горе, укинуше кардиолошку службу у Рх Центру...доделише му индикације попут реуматологије (на 1230м - какав нонсенс!), доделише му рехабилиутацију повреда и обољења локомоторног система - опет каква лакрдија!, престадоше да шаљу пацијенте, престадоше да дају плате медицинском особљу  и доведоше установу у потпуно безизлазну ситуацију!?
То уради Влада Србије и министарство здравља на чијем челу беше врли стручњак "гастроентеролог",  Томица Милосављевић!?
Здушно им поможе и општинска власт у Новој Вароши!?

Ето мој драги Колега, шта би са оронулим Центром Златар који је био перјаница развоја сваке врсте туризма на планини Златару!
Али има једна стара изрека..."људи илити (не)људи, могу све...да скидају главе и да их насађују"...то је данас код нас у Србији тако и тешко ће се шта у догледно време изменити?

Али Златарски крај има још фантастичнох лепота а један од бисера је и Увачко језеро са чувеним меандрима и белоглавим супом!
Но, да би се  то све искористило како ваља, треба ентузијаста, треба људи са здравим идејама, треба оних који неће мерити своје време на кашичицу!

Ја сам овде рођен, овде ћу и умрети јер Златар волим срцем, душом и свим својим бићем.  Моји преци су се на Златарске падине доселили пре око 300 година!
Скоро исто толико година досеже и пчеларство дома Зечевића од чукундеде Борисава преко Ђока до данашњег дана са мањим прекидима због дуге болести мог покојног оца Бана!

Ето мој добри пријатељу Звонко...понука ме твојим писањем и мало одшкринух врата личних исповести!

Жив ми и здрав био и постави слике обавезно да видимо а то све одве пиши у посебној теми БЕРОВО!

Ево једне личне информације:
Мој прадеда Ђоко који поживе читавих 114 година имавао је преко 120 трмки и свој мед слао за Цариград и Дубровник!
Каква случајност, пре неколико година и ја  сам у два наврата слао мед за Истамбул!

Такође,
У жељи да помогнем Златару, прихватих пре 5 година молбу мог бившег ученика, тадашњег председника Општине а и на инсистирање Министарства и упорниог звање трелефоном, да руководим Рх Центром "Златар", али ми одмах подметнуше ногу...
Са већ укинитом кардиологијом доделише ми горе поменуте индикације а ревизори утврдише и да сам даном доласка на чело Установе, наследио дубиозу (дуг - мањак), од 135.000.000 динара...па изволте комшија Ђоко (Рх центар је у мом непосредном комшилуку), подигните са празном торбом Центар из блата...!
Све покушах, па и немогуће, али...
Снимих и један краћи филм о Златару и сачувах га за сјећање...
Ево ко жели може га и погледати?

Поздрав колегама који имају стрпљења и воље да читају ове поруке!

« Poslednja izmena: Januar 20, 2015, 07:31:49 od strane Đoko Zečević »

• Pčela
« Odgovor #40 poslato: Januar 20, 2015, 16:25:58 »
Поштовани професоре стрпливо сам погледао филм и прочитао поруке,али ако сам добро разумео Рх центар„ Златар„ више није у функции мислим да је велика штета.Поздрав.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #41 poslato: Januar 20, 2015, 16:59:43 »
Поштовани професоре стрпливо сам погледао филм и прочитао поруке,али ако сам добро разумео Рх центар„ Златар„ више није у функции мислим да је велика штета.Поздрав.
Није мој драги Христо...на жалост није!
Центар је у мом комшилуку...годинама сам гледао како живи, како лечи стотине хиљада кардио пацијената...преко 500 викендица је овде направљено захваљујући Центру али...идиоти уништише га без трунке стида!?
Сада зврји празан а министри долазе хеликоптерима из Београда и куну се да ће прорадити...али када изгледа... никада!?
На несрећу тако је то мој добри Ице, тако је то када нико никоме не одговара!?
Око 17.000 квадратних метара под једним кровом са свим могућим уређајима, базеном, конгресном салом...труне и пропада!

• Pčela
« Odgovor #42 poslato: Januar 20, 2015, 17:29:43 »
Ништа није различита ситуација ни код нас у Македонији,некад одличних хотела на Охридском језеру распадају се и чекају бојлих времена,дали че дочи,изгледа тешко.

Van mreže Ilić R. Dejan

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Jun 2012
  • Starost: 51
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Negbina kod Zlatarskog jezera
« Odgovor #43 poslato: Januar 21, 2015, 13:37:33 »
Ceka centar kao i ceo Novovaroski kraj neku jaku licnost u vladi ili u biznisu.U stvari ima Selakovica poreklom iz Draglice ali dzaba opila ga beogradska svetla i problemi sa advokatima,a mozda i nema u tom kraju niko ko bi ga pozvao da zastupa interese tj. da lobira u vladi za nasu stvar.Nije samo Zlatar u pitanju ima oko Zlatara i lepsih mesta gde su se nekada spustali helikopteri sa vodecim komunistima tipa nikole ljubicica. Na ta mesta i danas jedino helikopterom moze da se dodje jer nema puteva ,drvene bandere padaju pod teretom vremena,narod zivi u opstoj bedi baveci se stocarstvom,vocari nemaju udruzenja da plasiraju svoje proizvode,Inova fabrika namestaja zatvorena,jedino jos radi plastika u varosici koja sve vise podseca na granicnu mahalu.U stvari mozda neko i tezi tom cilju i cilju ljudi koji po Zlataru otvaraju svoje privatne hotelcice mastajuci o granicnoj mahali.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #44 poslato: Mart 12, 2015, 10:47:10 »
Evo jednog profesionalnog zapisa iz Novovaroškog kraja!
Govori jedan od najvećih proizvođača heljde u Srbiji, inž. Jekoslav Purić i njegov otac Miloje.
Naravno i drugi akteri emisije.