Autor Tema: DP."Ivanjica" Ivanjica  (Pročitano 37026 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Pantović Mirko

• Larva
  • Član na forumu od: Avg 2011
  • Starost: 64
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Ivanjica, oko 400m NV
Odg: DP."Ivanjica" Ivanjica
« Odgovor #45 poslato: Mart 06, 2014, 23:56:27 »
Ma Đole i ja sam ti na dijeti onoj  zvanoj "KIVI DIJETA"a primenjuje se na prost način i nije teška za držanje.Sve jedeš samo kivi ne. :)
Za konak ne brini to će da se nađe. A Ranđo se zbog ovih provokacija neće izvući da ne plati bar jedno kilo vrućeg i nešto hladno što će pomoći varenju.

Van mreže Lukovic M. Slobodan

• Matica
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 91
« Odgovor #46 poslato: Decembar 14, 2014, 17:39:35 »
Danas je u plavoj sali Doma kulture u Ivanjici sa pocetkom u 10 sati odrzana
redovna godisnja skupsta.Skupstini je prisustvovalo oko 80 pcelara- clanova
drustva i predavac SPOS.a  prof.Djoko Zecevic iz Nove Varosi.
Skupstinu je otvorio i predlozio dnevni red predsednik Aco Bogdanovic.
Pre prelaska na redovan rad skupstina je izabrala Predsednika skupstine  i sekretara.
Izvestaj o radu DP podneo je Aco Bogdanovic koji se u svom obracanju osvrnuo na
probleme u radu a pre svega u nedostatak sredstava  jer je finansiranje rada drustva
vrseno iskljucivo iz clanarine.Takstativno je naveo sve aktivnosti drustva u 2014 godini.
Od osnivanja do ove godine DP nije imalo svoje prostorije pa je uz pomoc pcelara ove goodine
jednu prostoriju u penzionerskom domu zakupio i osposobio za normalan rad..
Pcelari su iskazali svoje nezadovoljstvo odnosom drustvene zajednice prema pcelarstvu
ocenjujuci da se ne moze razvijati vocarstvo, pre svega malinarstvo, bez razvoja pcelarstva
pa se nadaju da ce Opstina Ivanjica imati vise sluha za potrebe razvoja pcelarstva i vece
izdvajanje sredstava iz Fonda za razvoj poljoprivrede.Inace, niko od pozvanih lica iz
opstinske vlasti nije prisustvovao ovoj skupstini.

Prof.Djoko Zecevic odrzao je divno predavanje sa temom: PERGA, KARAKTERISTIKE, NACIN PRIKUPLJANJA UPOTREBE I NACIN CUVANJA.
Ova tema do sada nije predstavljanja clanovima ovog drustva,to je bila novina u svakom pogledu.
Prikaz teme vrsen je slajdovima a na kraju i prakticnim prikazom vadjenja perge.Sa predavacem je dogovoreno da isti u buducem periodu odrzi jedno predavanje za gradjane a isto bi se prikazalo
na TV Golija.Pcelari su na kraju bili odusevljeni predavanjem sto su iskazali dugim aplauzom.
Deda

« Poslednja izmena: Decembar 15, 2014, 07:23:58 od strane admin »

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #47 poslato: Decembar 14, 2014, 21:22:15 »
Pozdrav kolegama i prijateljima iz Ivanjice.
Naravno cestitke i vrsnom poznavaocu perge, predavacu SPOS-a Djoki sa Zlatara.

PS- nadam se da cete ovde javno napisati ko je na novu adresu (porostirija drustva) uputio Novogodisnju cestitku, ako nije tajna.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Randjić Miodrag

• Larva
  • Starost: 78
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kušići: 1000m, Lisa: 400m
  • Tip košnice: LR
« Odgovor #48 poslato: Decembar 14, 2014, 21:36:32 »
Posle Dede, teško je bilo šta dodati, ipak moram da dodam. Predavanje koje je održao naš komšija Prof. Đoko Zečević, bilo je praktično, stručno, profesionalno i što je najvažnije vrlo kiorisno za sve naše pčelaere ( stare i mlade), koji su bili na predavanju.

Poasle ovog predavanja, siguran sam da će pčelari našeg udruženja na svojim pčelinjacima sakupljati pergu, ako ne za prodaju, onda bar za sopstvene potrebe.

Predavanje o pergi Prof. Đoka Zečevića, Ivanjički pčelatri ocenili su ocenom: Odličan (5+)

Van mreže Pantović Mirko

• Larva
« Odgovor #49 poslato: Decembar 15, 2014, 00:05:58 »
Redovna jesenja skupština DP"Ivanjica"održana danas protekla je u radnoj atmosveri.Došlo je do nekih promena u društvu.Iz opravdanih razloga ostavke na svoje funkcije podneli su predsednik skupštine društva Bogoljub Milićević i dugogodišnji sekretar Sveto Glavinić.
Moram se ovim putem posebno zahvaliti našem dosadašnjem sekretaru Svetu kome nije bilo teško da skoro 15 godina obavlja ovu funkciju koja sigurno od svih drugih u društvu zahteva mnogo više rada ,zalaganja i odricanja.To našem Svetu nikada nije bilo teško,radio je to sa puno zalaganja i odgovornosti.Pozdrav za njega ,naravno on će sigurno i dalje biti naš član i sigurno pomoći( koliko mu to obaveze budu dozvoljavale) svima nama a posebno svom nasledniku novom sekretaru Zoranu Milovanoviću.
    Posle radnog dela skupštine izvanredno predavanje održao je dugogodišnji prijatelj i uvek rado viđen gost u Ivanjici prof.Đoko Zečević iz Nove Varoši.Tema je bila "Perga ,način sakupljanja ,čuvanja i upotreba" što je za skoro sve danas prisutne pčelare bilo nešto novo,tako da je pažnja i zainteresovanot u toku predavanja bila takva kao da nas je prof. Đoko spremao za neki važan ispit.
Kad tako vrstan predavač ima i tako dobru temu onda drugačije nemože da bude.Moram da naglasim da je ovo sgurno sedmo-osmo predavanje pro.Đoka u Ivanjici . Danas smo se dogovorili da organizujemo i jedno predavanje za građane Ivanjice što je naš prijatelj Đoko sa zadovoljstvom prihvatio i obećao da će to predavanje odraditi besplatno.Hvala profesore!
Zaboravih da napišem da je novi predsednik skupštine  naš dugogodisnji član gdin.Zoran Vučićević.   

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #50 poslato: Decembar 15, 2014, 09:01:02 »
Dragi moji Prijatelji i kolege, Deda, Ranđo, Mirko...
Da me slučajno malo više ne prehvaliste!?
Ništa posebno nisam uradio kod vas da imam toliko pohvala?
E, sada nešto je sasvim drugo što vas možda u pohvalama opravdava!
To je naše višegodišnje prijateljstvo i drugarstvo.
Moram ljudski priznati da je veliki broj Ivanjičkih pčelara meni "prirastao" za srce!

Ja više moja predavanja i ne brojim u Ivanjici...

Visoka kolegijalnost tokom mojih izlaganja, izvanredna pažnja, bez trunke "ironije" (iako ima nekoliko profesionalnih pčelara među slušaocima), daje mi za pravo da napišem da su Ivanjičani u samom vrhu mojih oduševljenja tokom mojih nastupa!

A i kako ne bi bili kada imaju ljude pčelare, kao što su Deda - Slobo Luković (čovek za veliko poštovanje), Vlade Maričić, bivši predsednik, Ranđo veliki šmeker, Grade sa Golije (juče nije bio), Aco Bogdanović aktuelni predsednik Udruženja, Mirko Pantović (poznatiji kao Đedo), veliki majstor stolarije i izrade pčelarske opreme, profesionalca Acu Vujovića, izvanrednog pčelara i mnogih drugih koji su odrastali na obroncima Javora i Golije, koji su "zadojeni" najlepšim ljudskim vrlinama gorštaka legendarnih Javorskih predaka!

A moja malenkost, e baš nikako drugačije se ne može, već da se zahvalim što Mirko, Aco, Vlado i drugi iz rukovodstva "prepoznaše" temu koja je za sada među svim temama predavača Spos-a jedinstvena, pa poželeše da im je prezentiram a Bogami, čini mi se i da sam slušaoce "iziritirao" da će početi u Ivanjičkom kraju prikupljanje perge već od maja meseca naredne godine!

A što se tiče samog izlaganja materije i mog načina prezentiranja slušaocima, veliko hvala na kritikama i visokim ocenama (kako Ranđo preceni i napisa... 5+), ja drugačije ne umem!
A Kako Mirko napisa..."kao priprema za neki važan ispit", i bi u pravu jer mi takav nastup opravdava moje dugogodišnje nastavničko iskustvo, koje je uvek profesionalno!

A šta bih drugo već da kažem da sam sa velikim oduševljenjem prihvatio nastup na Ivanjičkoj TV "Golija" gde ćemo sa kolegama pokušati da građane direktno i detaljno obavestimo o značaju perge i pčelinjih proizvoda za njihovo dobro zdravlje.

Hvala vam dragi prijatelji, veliko vam hvala na uvek izvanrednom gostoprimstvu, koje se nikada ne može zaboraviti!

Slike slede večeras kroz jednu lepu prezentaciju.

Van mreže Tomicevic Blagomir-Grade

• Matica
  • Član na forumu od: Jan 2012
  • Starost: 78
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Golija 1300M.
« Odgovor #51 poslato: Decembar 15, 2014, 17:44:49 »
Zao mi je sto nisam bio na skupstini , kriv je Budo i lov na divlje svinje,ali sam danas morao da platim clanarinu plus duplo pice predsedniku , pozdravljam uvazenog profesora DJoka.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #52 poslato: Decembar 16, 2014, 22:02:51 »
Hvala Grade, baš mi je jako žao što nisi bio!
I ja sam radi vas ostavio lov za sledeću nedelju!

Evo dragi moji Prijatelji iz Ivanjice jedan novi način prikazivanja Prezentacija na našem forumu, koje ja izrađujem!
Ako nešto nije kako valja, molim za razumevanje, jer je prvi put!

Veliki pozdrav

Van mreže Porić Rasim

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Nov 2014
  • Starost: 53
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Buzim oko 400m
« Odgovor #53 poslato: Decembar 16, 2014, 22:14:29 »
odradjeno za cistu 10.svaka cast kolega Đoko.

Van mreže Pantović Mirko

• Larva
« Odgovor #54 poslato: Decembar 16, 2014, 23:02:57 »
Đoko ,
neću da komentarišem predavanje, samo ću reći da je ovo prvo predavanje na kojem nisam odremao :)

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #55 poslato: Decembar 16, 2014, 23:17:38 »
Đoko ,
neću da komentarišem predavanje, samo ću reći da je ovo prvo predavanje na kojem nisam odremao :)

A što li nisi oddremao, Mirko?
Objasni, biće možda malo jasnije!

Da li ti se dopada ovakva prezentacija...prva na forumu koju sam konvertovao na Youtube i na moju stranicu djokozeko!

Van mreže Pantović Mirko

• Larva
« Odgovor #56 poslato: Decembar 17, 2014, 00:34:40 »
Đole,pored onako dobrog predavanja i zanimljive teme pažnja i interesovanje su na vrhuncu.Video si i sam da su svi u sali netremice pratili tvoje izlaganje.
Znaš i sam da predavača i tema iz oblasti tehnike  i rada u pčelarstvu i na pčelinjacima ima baš dosta i naravno kvalitetnih.To je u redu i dobro je što je tako.Međutim to je samo za pčelare.Vrlo malo je tema koje bi mogle zainteresovati i ostale građane.Ova tvoja tema je jedna od tih.Kako je poučna za pčelare da se pored proizvodnje meda (što je kod 80% pčelara praktično jedina proizvodnja na pčelinjacima)mogu od pčela dobijati i neki drugi vrlo vredni proizvodi ,tako je zanimljiva i za konzumente pčelinjih proizvoda da pored meda uzimaju i ostalo što nam pčela daje .
Smatram da bi trebalo što više pažnje posvetiti temama u kojima bi se govorilo o svim vrstama pčelinjih proizvoda ,njihovom značaju i uticaju za zdravje čoveka.Tako bi smo omogućili i reklamiranje naše proizvodnje a našim kupcima da budu zdraviji a  samim ti
m da imaju kvalitetniji život.Moj utisak je da oni koji se ne bave pčelarstvom vrlo malo ili čak nimalo nemaju znanja o pčelinjim proizvodima(zato i kupuju nekakav nazovi"med" poceni od 300din pa čak i jeftinije)što je vrlo loše i za njih i za nas.
Smatram da bi što pre trebalo početi sa organizovanjem tribina i predavanja zasve građane ,ne samo za pčelare sa temama iz ovih oblasti .Sigurno bismo svi imali od toga velike koristi.
Malo sam se raspisao ali nadam se ne uzludno.

Van mreže Pantović Mirko

• Larva
« Odgovor #57 poslato: Decembar 17, 2014, 16:46:23 »
.
[
Pozdrav kolegama i prijateljima iz Ivanjice.
Naravno cestitke i vrsnom poznavaocu perge, predavacu SPOS-a Djoki sa Zlatara.

PS- nadam se da cete ovde javno napisati ko je na novu adresu (porostirija drustva) uputio Novogodisnju cestitku, ako nije tajna.
quote]

Naravno da nije tajna dragi naš prijatelju Rade.

Prva Novogodišnja čestitka na adresu novih prostorija DP "Ivanjica"stigla je od našeg prijatelja Rada Kostadinovića neumornog i vrsnog predavača kome se ovom prilikom u ime svih članova našeg društva najsrdačnije zahvaljujem i želim mu puno sreće i uspeha u životu i daljem radu.
« Poslednja izmena: Decembar 17, 2014, 16:59:22 od strane Pantović Mirko »

Van mreže Pantović Mirko

• Larva
« Odgovor #58 poslato: Februar 22, 2015, 22:57:26 »
    U subotu 21.02.2015god.u plavoj sali Doma kulture u Ivanjici D.P."Ivanjica" uz prisustvo velikog broja članova kao i gostiju iz lokalne uprave,pčelarskih društava iz Arilja,Lučana,Nove Varoši,Čajetine,Jagodine održalo je svoju redovnu prolećnu skupštinu.Posebno bih istakao prisustvo gospodina  Mićka Mijailovića zamenika predsednika opštine koji je pozdravio pčelare i istakao značaj pčelarstva kao jedne vrlo bitne grane u poljoprivredi obećavši pomoć lokalne uprave za dalje unapređenje i razvoj iste.
    Predsednik društva Aco Bogdanović podneo je finanasijski izveštaj za prethodnu godinu koji je skupština jednoglasno usvojila.Potom je izneo plan rada za narednu godinu.Na skupštini je akcenat stavljen na dogovor o saradnji voćara i pčelara jer i jedni i drugi moraju shvatiti niti može pčelarstvo bez voćarstva niti obrnuto tako da je saradnja neizbežna, ako imamo imalo razuma.Sa time se složio i gospodin Zoran Radovanović načelnik uprave za poljoprivredu opštine Ivanjica.
   Posle radnog dela skupštine u organizaciji SPOS-a i katedre za biologiju veterinarskog fakulteta iz Beograda,odžan je seminar na temu:
Klinički pregled i izimljivanje pčela.
  Seminar je održao prof. dr. Zoran Stanimirović sa  asistentima Urošem Glavinićem dr. vet. i Branislavom Vojnovićem dr. vet.
Seminar se održava pod pokroviteljstvom kompanije "EVROTOM" iz Rume a finansira ga ministarstvo za prosvetu,nauku i tehnološki razvoj.
  Na kraju druženje se nastavilo uz zakusku u restoranu "KWIN"na Senjaku.
Evo i nešto slika sa jučerašnje skupštine:

Van mreže Pantović Mirko

• Larva
« Odgovor #59 poslato: Februar 22, 2015, 23:26:55 »
Evo još slika: