Dragi moji Prijatelji i kolege, Deda, Ranđo, Mirko...
Da me slučajno malo više ne prehvaliste!?
Ništa posebno nisam uradio kod vas da imam toliko pohvala?
E, sada nešto je sasvim drugo što vas možda u pohvalama opravdava!
To je naše višegodišnje prijateljstvo i drugarstvo.
Moram ljudski priznati da je veliki broj Ivanjičkih pčelara meni "prirastao" za srce!
Ja više moja predavanja i ne brojim u Ivanjici...
Visoka kolegijalnost tokom mojih izlaganja, izvanredna pažnja, bez trunke "ironije" (iako ima nekoliko profesionalnih pčelara među slušaocima), daje mi za pravo da napišem da su Ivanjičani u samom vrhu mojih oduševljenja tokom mojih nastupa!
A i kako ne bi bili kada imaju ljude pčelare, kao što su Deda - Slobo Luković (čovek za veliko poštovanje), Vlade Maričić, bivši predsednik, Ranđo veliki šmeker, Grade sa Golije (juče nije bio), Aco Bogdanović aktuelni predsednik Udruženja, Mirko Pantović (poznatiji kao Đedo), veliki majstor stolarije i izrade pčelarske opreme, profesionalca Acu Vujovića, izvanrednog pčelara i mnogih drugih koji su odrastali na obroncima Javora i Golije, koji su "zadojeni" najlepšim ljudskim vrlinama gorštaka legendarnih Javorskih predaka!
A moja malenkost, e baš nikako drugačije se ne može, već da se zahvalim što Mirko, Aco, Vlado i drugi iz rukovodstva "prepoznaše" temu koja je za sada među svim temama predavača Spos-a jedinstvena, pa poželeše da im je prezentiram a Bogami, čini mi se i da sam slušaoce "iziritirao" da će početi u Ivanjičkom kraju prikupljanje perge već od maja meseca naredne godine!
A što se tiče samog izlaganja materije i mog načina prezentiranja slušaocima, veliko hvala na kritikama i visokim ocenama (kako Ranđo preceni i napisa... 5+), ja drugačije ne umem!
A Kako Mirko napisa..."kao priprema za neki važan ispit", i bi u pravu jer mi takav nastup opravdava moje dugogodišnje nastavničko iskustvo, koje je uvek profesionalno!
A šta bih drugo već da kažem da sam sa velikim oduševljenjem prihvatio nastup na Ivanjičkoj TV "Golija" gde ćemo sa kolegama pokušati da građane direktno i detaljno obavestimo o značaju perge i pčelinjih proizvoda za njihovo dobro zdravlje.
Hvala vam dragi prijatelji, veliko vam hvala na uvek izvanrednom gostoprimstvu, koje se nikada ne može zaboraviti!
Slike slede večeras kroz jednu lepu prezentaciju.