Autor Tema: DP."Ivanjica" Ivanjica  (Pročitano 37030 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Randjić Miodrag

• Larva
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 78
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kušići: 1000m, Lisa: 400m
  • Tip košnice: LR
Odg: DP."Ivanjica" Ivanjica
« Odgovor #30 poslato: Mart 04, 2014, 21:40:00 »

Prijatelju Slobo, nije me niko naljutio i nisam bio ljut, ali sam bio ozbiljan i umoran. Vidiš kakav je ovaj naš novi predsednik Aco, terao nas je sedam dana da radimo dan i noć da bi nam posle Skupštine odobrio malo druženja sa gostima i prijateljima uz skromni ručak. ;)

Pozdrav iz Ivanjice

Van mreže Pantović Mirko

• Larva
  • Član na forumu od: Avg 2011
  • Starost: 64
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Ivanjica, oko 400m NV
« Odgovor #31 poslato: Mart 04, 2014, 21:49:49 »
Slobo ma kakvi ljut.Vidiš na slici da se maksimalno skoncentrisao na trpezu,e kad je to završeno vidiš kako je veseo. :)
Za Aca Vujovića neću da komentarišem sam sa molim Bogu da mu na popucaju obrazi :)
Pa posle neka komentarišu kako Mirko sve pojede,pa čak i svog kućnog ljubimca(žutog) ;) ;) ;)

• Larva
« Odgovor #32 poslato: Mart 04, 2014, 22:38:08 »

E pa Slobo, na ovo Mirkovo nemam komentar, Samo da znaš da je Mirko posle našeg skromnog ručka, bez pozdrava i izvinjenja gostima nestao bez traga. Kako sam kasnije saznao, žurio je da ne zakasni svadbu na vruću prasetinu. :D

Van mreže Pantović Mirko

• Larva
« Odgovor #33 poslato: Mart 04, 2014, 22:54:33 »
Dragi moj prijatelju Ranđo ,Mirko se lepo javio pozdravio društvo i otišao a što su neki u tom momentu bili prokupirani nekim drugim stvarima pa to nisu primetili zato ja nisam kriv. :)
Meni je jedino žao što sam taj dan imao nekoliko "žurki" a mogao sam iskoristiti  sam jednu  :'(

Van mreže Пејовић Слободан

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Nov 2012
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Село Заграђе обронци Рудника 400m
« Odgovor #34 poslato: Mart 04, 2014, 23:07:19 »
хе,хе! Мирко брине се Ранђо за  твоје здравље,да ти не дај Боже удари притисак,ако је помасно!?

• Larva
« Odgovor #35 poslato: Mart 04, 2014, 23:19:23 »

Prijatelju Slobo, dobra vest se daleko čuje a loša još dalje. Sad me zove moj prijatelj a tvoj imenjak deda Slobo iz daleke Australije i pita da li je stvarno Mirko napustio goste sa naše Skupštine, samo da ne bi zakasnio na žurku i vruću prasetinu?!

Mora sam da ga slažem. Rekao sam da tro nije istina. :D

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #36 poslato: Mart 05, 2014, 16:32:11 »
Kolege moje drage, nas Mirko se unapred svima izvinuo, nadam se da su svi culi i razlog, i bio je sa nama dokada je mogao.
A to da je rucak bio skroman, nikako se ne slazem, jer je bio ekstra, naravno dobro smo i pevali u kafani, viceve pricali, recitovali....
Rado se ponovo vracam u Ivanjicu.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

• Larva
« Odgovor #37 poslato: Mart 05, 2014, 16:59:26 »

Prijatelju Rade, nemoj ništa da braniš Mirka, još ga nisi dovoljno upoznao. Mirko bi zbog mlade, vruće i taze prasetine izdao i najrođenije. Šta onda mi njegovi prijatelji  i kolege pčelari možemo da očekujemo? :D 

Van mreže Pantović Mirko

• Larva
« Odgovor #38 poslato: Mart 05, 2014, 17:21:43 »
Ranđo vas bi izdao i za hladno praseće a može i jagnjeće ;)

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #39 poslato: Mart 05, 2014, 18:19:29 »

Prijatelju Rade, nemoj ništa da braniš Mirka, još ga nisi dovoljno upoznao. Mirko bi zbog mlade, vruće i taze prasetine izdao i najrođenije. Šta onda mi njegovi prijatelji  i kolege pčelari možemo da očekujemo? :D

Ja bas nikoga ne branim, a nemam nijedan razlog ni da napadam, ali organizacija DP "Ivanjica" na celu sa Acom Bogdanovicem je najvecem nivou.
Srecno vam useljenje u Vasu novu prostoriju koju zelim da trajno zadrzite. Prelepa je, lokacija izvanredna, a i dovoljna vam je jer "nijedna kuca nije tesna, kad joj čeljad nisu besna".
Najtopliji pozdrav svima u Ivanjici, kao i nasem Dedi, Slobi Lukovicu koji sve ovo prati iz velike daljine i uskoro nam se vraća.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

• Larva
« Odgovor #40 poslato: Mart 05, 2014, 19:03:36 »
Dragi moj komšija, kolega i prijatelju Đoko, u slici i reči, onako kako ti to samo znaš i umeš, verno si preneo rad naše redovne, pčelarske Skupštine. Posebno me je obradovalo to što si u  tvom izveštaju dužnu pažnju posvetio našem najstarijem osamdesetšestogodišnjem pčeleru Milosavu Glaviniću. Muilosav juš uvek do svog pčelinjaka pešači i na pčelinjaku sve pčelarske poslove obavlja sam.

Posle tvog odlaska iz Ivanjice, neplanirano, spontano održan je debatni klub. Tema: Đoko Zečević - neiscrpno pčelarsko znanje i energija. Postavljeno je više pitanja. Kako Đoko Zečević stiže:

- da na svom stacionarnom i selećem pčelinjaku odradi na vreme sve pčelarske poslove,
- da drži predavanja pčelarima širom Srbije, Makedonije, Crne Gore i Republike Srpske,
- da uspešno vodi svoj forum BP pčelarenje koji je koristan za sve pčelare od 7 do 77 godina.
- da uspešno organizuje i drži stručna pčelarska predavanja na YouTube i
- da u našem časupisu Pčelar i drugim časopisima piše iskustvene, stručne i za pčelare vrlo korisne članke.

Zaključak Foruma: Naš prijatelj Đoko uspešno obavlja ove poslove zahvaljujući zlatarskom medu sa dodatkom mleča, polena, propolisa, pčelinje otrova i perge u odrerđenoj razmeri. Izgleda da  Đoko i nas Milosav Glavinić koji uspešno pčelari u devetoj deceniji živita koriste isti eliksir života zdravlja i energije. Nadam se da će nam recept odkriti na nekom od naših narednih debatnih klubova.   

Pozdrav od Ranđa iz Ivanjice

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #41 poslato: Mart 05, 2014, 19:37:11 »
Dragi moj komšo i prijtelju Ranđo,
Lepo ste debatovali a još lepše zaključili, naravno po vašem a Bogami jedinog i blizu ste istine!
Sreća je što u mom kraju nema te prasetine, a da je ima nebih ja ovo sve stigao!
Ali mia tu jeoš jedna malena sitnica koju ne smem da vam javno otkrijem...razmislite o čemu se radi?

Što se tiče mog izveštaja po redosledu događanja, pa eto, čini mi se da nisam ništa promašio?
A deda Milosav je za jednu lepu pričicu u našem časopisu ali na veliku žalost ja ne postižem da to i napišem!
No, pisao sam nekada i o vašem popu Miloševiću, ali ni kafu crnu...od Pope!?
Da se Slobodan i Miloš naši sveštenici ne naljute (verujem da neće jer su i pčelari), ali znaš dobro Ranđo onu strau izreku...!

Hajde nek se neko od vas odvaži i napiše jedan lep tekst o Milosavu...zaslužuje on to siguran sam.

Veliki pozdrav za sve vas a debatni klub mora nastaviti sa analizom a ponajbolje uz čašicu i mezence!

• Larva
« Odgovor #42 poslato: Mart 06, 2014, 21:44:50 »

Dragi moj komšija i prijatelju Đoko,

Kad su Ivanjički pčelari zaborabili svog  starog , dobrog pčelara (kao da mi nikad nećemo ostariti), tu je Đoko da nas na to podseti. Naš Milosav je sigurno zaslužio jedan teks, jednu lepu priču u našem časopisu za sedamdesetogodišnjicu aktivnog bavljenja pčelarstvom. Meni to pisanje baš ne basta. Nekad davno kad sam bio osnovac na kraju mog pismenog zadastka, profesorka Srpskohrvatskog jezika uz ocenu uvek je dodala: "Rukopis ti je očajan, ali odgoviorio si na temu dobar (3)."

Za priču o našem Milosavu moraćemo da sačekamo našeg Dedu Australijanca. Deda je dobar lovac i pčelar a za lepe priče je specijalista.

Milosav je prvi dao novčanu donaciju za adaptaciju naše pčelarske kancelarije. Kad Deda sroči tekst, uz kaficu (koja sigurno od Milosava neće izostati, kao kod Miloševića) sa Dedom i Milosavom i uz tvoje prisustvo,  u našoj pčelarskoj kancelariji, moramo izveršiti recenziju teksta. 

U vezi tvoje male tajne - Zaklela se zemlja raju da se sve male i velike tajne znaju. Operativnim radom iz pouzdanih izvora sa Zlatara, dobio sam informaciju da Đuko uveliko radi na svojoj knjizi o pčelastvu, o pčelarima i za pčelare. Od istog izvora sam obavešten da će promocija knjige biti i u Ivanjici. Ovo će sigurno biti još jedan Đokov doprinos razvoju našeg pčelastva.

Što se tiče našeg debatnog kluba, sigurno će nastaviti sa radom, ali nažalost bez našeg prijatelja Mirka. Da bi M;irko prisustvovao debatnom klubu i učestvovao u debati, uz čašicu mora biti obezbeđeno mlado, vruće reš pečeno praseće pečenje a mi to u ovo krizno i teško vreme nismo u mogućnosti uvek da mu obezbedimo. :D

Pozdrav od Ranđa

Van mreže Pantović Mirko

• Larva
« Odgovor #43 poslato: Mart 06, 2014, 22:53:28 »
Ej bre Ranđo nemojte se sramotiti šta je za vas da nabavite litar-litar ladnog i neko kilo vrućeg prasećeg pa onda da debatujemo koliko hoćete ;)

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #44 poslato: Mart 06, 2014, 22:54:38 »
Ej bre Ranđo nemojte se sramotiti šta je za vas da nabavite litar-litar ladnog i neko kilo vrućeg prasećeg pa onda da debatujemo koliko hoćete ;)
Mirko, iako sam na dijeti, i ja bih se priključio vrlo rado, samo da imam negde konaka?