Juče je bilo sve izvanredno u Ivanjici.
Prelepa sala Doma kulture, domaćin u sali i tehnička pomoć Ivan, venčani kum poznatog muziara Bore Čorbe, predsednik DP Aca Bogadnovic veoma nadahnuto je govorio sta su sve uradili u prosloj godini, a uradili su mnogo, a jos sa vise ushicenja je govorio o planovima za ovu godinu. Naravno vise puta za rec se javio Djoko Zecevi, da pohvali dosadasnji rad i istakne vaznost narednih zadataka.
A nas lovac i pcelar Grade je izlozio Postolje za pcelarsku vagu, licno osmislio i veoma funkcionalno i jeftino napravio.
Mirko Pantovic je takodje ucestvovao u diskusijama, pohvalio je saradnju sa republickim veterinarskim inspektorom koji je sve vreme bio u sali i isti obecao svu pomoc pcelarima ovog kraja. Znaci imamo i veoma lepe oblike saradnje sa veterinarskom sluzbom sto nam je sigurno svima cilj.
Bese dosta reci i o falsifikatu meda, pa i tu zauzese stav. Svi od reda odase priznanje, pcelaru sa najvise kosnica, oko 500, i rezulata Aci Vujovicu. Iskoristismo priliku posle rucka da obidjemo deo pcelinjka i savremeni pogon za vrcanje i skladistenje meda, ovog velepcelara.
Predavanje koje je trajalo tacno 1,5h sat odslusase kolege sa najvise paznje. Mnogo me je obradovalo sto u ovom drustvu mnogi koriste prirodni preparat KAS, a u drugim drustvima za sada je to retkost.
U prelepom restoranu nastavismo druzenje uz bogatu trpezu. Procitah moj tekst objavljen u listu "Poljoprivrednik" o zacetku pcelarenja u mojoj porodici, jos od 1929.godine. Nakon toga objasnio sam dragim kolegama, a to je bila njihiva molba jos pre 3 meseca kada sam prvi put gostovao kod njih "zasto deda Milorad 1970.g. nije dao ovna komsinici".
Obidjosmo i prelepu prostoriju oko 18kvadrata koja je ovih dana upravo uredjena za potrebe pcelara. Vec su postavljeni stolovi, klupe i stolice i moze sesti oko 20-30 pcelara. Naravno i za adaptaciju ove prostorije najvece zasluge, rekose pripadaju kolegi Bogdanovicu, Pantovicu, i ostalim clanovima IO, a naravno i mom srednjeskolskom i studentskom drugu Slavku Milosevicu koji je uradio elektricnu instalaciju.