Posle završenog radnog dela gdin. Rade Konstadinović iz Kragujevca održao je predavanje na temu."Priprema pčelinjih društava za glavnu pašu i njeno što bolje iskorišćenje"što su pčelari stvarno sa velikom pažnjom saslušali.
Predavač je bio prezadovoljan sa atmosferom koja je valadala u sali i zbog toga nam je obećao jedno besplatno predavanje kad mi to budemo želeli i na tome mu su puno zahvaljujemo.
Juce, po velikom minusu, i delimicno zaledjenom drumu u 6,30 kolima sam krenuo u Ivanjicu.
U Pozegi, Arilju i okolnim mestima bio sam vise puta u zivotu, ali Ivanjici do juce nikada.
Posle tacno 3 sata oprezne voznje stigao u Ivanjicu gde me je Mirko Pantovic, zaduzen za organizaciju predavanja bratski docekao.
Skupstina je imala radni karakter u kome su prisutni, njih 70 od 90 clanova, jednoglasno podrzali rad ovog rukovodstva na celu sa jako ambicioznim predsednikom Acom i vrednim sekretarom, uz konstataciju da su mnogo uradili, ali mnogo i zapoceli. Ako sve zapoceto i zavrse o ovom drustvu ce se jos itekako cuti. Pomoc lokalne vlasti u nabavci matica za pcelare, podela medonostnog bilja, uredjenje vlastite prostorije, pcelarska predavanja samo su deo tih novih aktivnosti.
U izabranoj temi govorio sam i video bimom prikazao moj nacin rada, a na osnovu naucnih istrazivanja. Za 1h i 10 minuta koliko je trajalo moje izlaganje, musica se nije cula u prelepoj sali Doma kulture, a na kraju aplauz je potvrda prihvatanja izlozenog. Jedino sta sam tada mogao, javno obecao sam im sledece besplatno predavanje kada oni pozele sto su takodje jednoglasno podrzali.
Jos sam javno zamolio mog skolskog druga iz Elektrotehnicke skole i kolege sa studija ing elektrotehnike Slavka Milosevica, dugogodisnjeg clana ovog Drustva, vlasnika firme za elektro instalacije da im besplatno uradi instalaciju u novoj prostoriji (jedino da kupe materijal), sto je Slavko prihvatio. Aplauz svih je podrzao ovaj predlog, a kako i nebi?
Druzenje je nastavljeno u prelepom restoranu, kod kolege pcelara, uz bogatu zakusku i šala u izobilju gde je najaktivniji bio Grade, član ovog foruma, a i ja sam "dodavao uvek kada sam procenio".
Na moje pitanje koliko pcelara koristi KAS-81, 6-7 ruka je visoko podignuto, a koje uclanjen u ovaj forum slican broj se prijavio. Apelovao sam da nas ovde bude sto vise.
Do sledeceg vidjenja dragi moji ivanjicani.