Autor Tema: DP."Ivanjica" Ivanjica  (Pročitano 37028 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Pantović Mirko

• Larva
  • Član na forumu od: Avg 2011
  • Starost: 64
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Ivanjica, oko 400m NV
DP."Ivanjica" Ivanjica
« poslato: Decembar 16, 2012, 10:54:31 »
DP."Ivanjica" iz Ivanjice održalo je svoju redovnu izbornu skupštinu u subotu 15.12. 2012god.Za novog prdsednika pčelarskog društva izabran je gospodin Aco Bogdanović,koji je predložio i nove članove izvršnog  odbora što je skupština prihvatila.Skupština je protekla u ronoj i kostruktivnoj atmosferi,gde su se svi složili da treba raditi na podmlađivanju i omasovljavanju članstva jer će samo tako pčelarstvo u našem kraju imati perspektivu.Posle radnog dela skupštine prof.Radislav Sandić iz Banje Koviljače održao je vrlo zanimljivo predavanje iz oblasti pčelarstva a potom se otišlo na zajednički ručak

Van mreže Pantović Mirko

• Larva
Odg: DP."Ivanjica" Ivanjica
« Odgovor #1 poslato: Decembar 16, 2012, 11:03:00 »
Zaboravih da napomenem da se u januaru ili februaru održava redovna godišnja skupština društva.Evo još nekoliko slika sa jučerašnjeg skupa

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #2 poslato: Decembar 16, 2012, 17:46:09 »
Zbog održavanja Skupštine u Novoj Varoši, moje matično Udruženje, nisam bio u prilici da prisustvujem u Ivanjici!
Deda me je zvao alo opravdanje je valjano.
Najlepše čestitke novom predsedniku kolegi Acu i rukovodstvu sa velikom željom da jednog dana u radnom predsedništvu
bude sastav (po starosti i obrazovanju), kao juče u Novoj Varoši.
Naravno, tradicionalno u Lovačkom domu, Deda je sedeo na svom starom mestu a Vlade je bio pravi veseljak!
Kada sam ja bio, znali smo i zapevati a kako mi se čini to ni sada nije izostalo?

Hvala kolegi Mirku na izveštaju.

Pozdrav našem uvaženom Slobodanu - Dedi Lukoviću.

Van mreže Lukovic M. Slobodan

• Matica
  • Starost: 91
« Odgovor #3 poslato: Decembar 16, 2012, 18:46:18 »
Hvala Djole,
ništa nisi promašio u tvojoj oceni i proceni.
Bilo je mnogo lepo.
Najzad su i mene oslobodili obaveza pa sam i ja bio zbog toga veseo.
Nadam se ja skorasnjem druženju.
Pozdrav za DP Zlatarka i predsednika Dragana.
Deda

Van mreže Pantović Mirko

• Larva
« Odgovor #4 poslato: Decembar 16, 2012, 18:51:33 »
Dragi naš prijatelju Đoko u januaru ili februaru mi ćemo održati još jednu skupštinu i nadam se da ćeš tad biti slobodan i biti naš gost

Van mreže Šebek Vlado

• Gost
  • *
  • Starost: 70
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Bijelo Polje 500 m
« Odgovor #5 poslato: Januar 28, 2013, 19:19:13 »
sve cestitke Aci Bogdanovicu na izboru za predsjednika udruzenja pcelara Ivanjice kao i njegovom timu sa zeljom na dobru pcelarsku saradnju.

Predsjednik udruzenja pcelara iz Bijelog Polja Vlado Sebek.

Van mreže Milićević Milun

• Larva
  • Član na forumu od: Mar 2012
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Arilje, Dragojevac 519,94nv
« Odgovor #6 poslato: Januar 30, 2013, 21:53:23 »
Kolega Mirko, zao mi je sto nisam bio u mogucnosti da dodjem ali se nadam da cu to ispraviti neke druge prilike.
Kolegi Acu zelim uspesan rad na mestu predsednika drustva.
pozdrav iz Arilja.

Van mreže Pantović Mirko

• Larva
« Odgovor #7 poslato: Februar 04, 2013, 20:35:02 »
DP."Ivanjica"iz Ivanjice 03.02.2013je održalo svoju redovnu godišnju skupštinu.Uz prisustvo gosiju iz Arilja,Požege Užica,Lučana, Nove Varoši, Gornjeg  Milanovca,Rudnika kao i predstavnika lokalne uprave.Moram ovde naglasiti da  posle toliko godina rada našeg društva po prvi put na  našoj skupštini je prisustvovao neko iz opštinske vlasti.Zbog toga se u ime pčelara našeg društva i ovim putem zahvaljujem podpredsedniku SO Ivanjica gosp. Racu Sekuliću koji je uz pozdrav i želje pčelarima za uspešnu i mednu godinu naglasio da će lokalne vlasti posvetiti više pažnje razvoju pčelarstva i pomagati pčelarima da pčelarstvo i proizvodi od pčela postanu jedan od brendova naše opštine.Skupština je dalje tekla u radnoj atmosveri a na kraju je gosp. Veroljub Umeljić održao vrlo lepo predavanje.Po završetku skupštine dreženje se nastavilo u restoranu "Đurđevdan" gde nas je ugostio vlasik restorana Jordan Nešović inače član našeg drušva. Evo i nekoliko slika sa jučerašnjeg skupa.

Van mreže Pantović Mirko

• Larva
« Odgovor #8 poslato: Februar 04, 2013, 20:49:26 »
Zaboravih da napomenem da je celu skupštinu snimala lokalna TV."GOLIJA".Inače jedan od ciljeva našeg drguštva je i saradnja sa ovom televizijom radi što boljeg upoznavanja naših građana sa značajem pčelarstva i vrednostima pčelinjih proizvoda.Evo još neka sličica

Van mreže Milićević Milun

• Larva
  • Član na forumu od: Mar 2012
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Arilje, Dragojevac 519,94nv
« Odgovor #9 poslato: Februar 05, 2013, 18:16:16 »
Bas lepo, svaka cast, sve na nivou i kako treba.Samo sam jos ja falio a obecao sam doci... Sila boga ne moli.

Van mreže Kajevic Medo

• Lutka
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Prijepolje, Velika Župa 400m
« Odgovor #10 poslato: Februar 05, 2013, 20:11:43 »
Mnogo mi je žao što nisam prisustvovao vašoj skupštini.
Bože zdravlja biće još dosta sastanaka.
Našem kolegi se pokvario auto te  se vratio sa pola puta

Van mreže Pantović Mirko

• Larva
« Odgovor #11 poslato: Decembar 08, 2013, 00:01:05 »

Da ne bih otvarao novu temu nastaviću na postojeću:
Društvo pčelara "Ivanjica" iz Ivanjice danas 07.12. 2013.god.održalo je svoju redovnu jesenju skupštinu.Skupština kojom je predsedavao član UO Aco Aleksić (umesto predsednika skupštine Bogoljuba Milićevića kojim je opravdano bio odsutan i koga ovom prilikom pozdravljam)
je protekla u radnoj i prijatnoj atmosferi.Najpre je predsednik društva gdin.Aleksandar Bogdanović podneo izveštaj o radu društva u protekloj godini kao i plan rada za narednu godinu.Pčelare je posebno obradovala informacija da će društvo prvi put od svog osnivanja dobiti svoje prostorije što će sigurno omogućiti lakši i bolji rad društva.Sređivanje prostorija finansiraju članovi društva svojim donacijama.
Na skupštini je odlučeno da se od sredstava koja smo dobili od lokalne samouprave nabave i podele pčelarima sadnice medonosnog bilja a ako bude novca da se za iduću sezonu kupi i određen broj matica koje bi se takođe podelile pčelarima.
  Posle završenog radnog dela gdin. Rade Konstadinović iz Kragujevca održao je predavanje na temu."Priprema pčelinjih društava za glavnu pašu i njeno što bolje iskorišćenje"što su pčelari stvarno sa velikom pažnjom saslušali.Predavač je bio prezadovoljan sa atmosferom koja je valadala u sali i zbog toga nam je obećao jedno besplatno predavanje kad mi to budemo želeli i na tome mu su puno zahvaljujemo.
   Na danšnjoj skupštini nije bilo gostiju sa strane jer je naša praksa da goste pozivamo za prolećnu skupštinu koju održavamo početkom marta.
     U ime svih pčelara koju su danas prisustvovali skupštini puno pozdravljam doajena pčelarstva našeg kraja  našeg dragog Dedu Slobodana Lukovića koji se nalazi u Australiji i da mu kažem da je njegovo odsustvo i te kako primetno.

Van mreže Lukovic M. Slobodan

• Matica
  • Starost: 91
« Odgovor #12 poslato: Decembar 08, 2013, 05:58:21 »
Dragi kolege pcelari Ivanjicani,
Hvala vam na pozdravima i secanju na moju malenkost.
Dok vi cvokocete od mraza ja ovde uzivam  sa porodicom u prelepo prolecu..
Veliki pozdrav svima.
Deda

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #13 poslato: Decembar 08, 2013, 09:14:11 »
Posle završenog radnog dela gdin. Rade Konstadinović iz Kragujevca održao je predavanje na temu."Priprema pčelinjih društava za glavnu pašu i njeno što bolje iskorišćenje"što su pčelari stvarno sa velikom pažnjom saslušali.
Predavač je bio prezadovoljan sa atmosferom koja je valadala u sali i zbog toga nam je obećao jedno besplatno predavanje kad mi to budemo želeli i na tome mu su puno zahvaljujemo.

Juce, po velikom minusu, i delimicno zaledjenom drumu u 6,30 kolima sam krenuo u Ivanjicu.
U Pozegi, Arilju i okolnim mestima bio sam vise puta u zivotu, ali Ivanjici do juce nikada.
Posle tacno 3 sata oprezne voznje stigao u Ivanjicu gde me je Mirko Pantovic, zaduzen za organizaciju predavanja bratski docekao.
Skupstina je imala radni karakter u kome su prisutni, njih 70 od 90 clanova, jednoglasno podrzali rad ovog rukovodstva na celu sa jako ambicioznim predsednikom Acom i vrednim sekretarom,  uz konstataciju da su mnogo uradili, ali mnogo i zapoceli. Ako sve zapoceto i zavrse o ovom drustvu ce se jos itekako cuti. Pomoc lokalne vlasti u nabavci matica za pcelare, podela medonostnog bilja, uredjenje vlastite prostorije, pcelarska predavanja samo su deo tih novih aktivnosti.

U izabranoj temi govorio sam i video bimom prikazao moj nacin rada, a na osnovu naucnih istrazivanja. Za 1h i 10 minuta koliko je trajalo moje izlaganje, musica se nije cula u prelepoj sali Doma kulture, a na kraju aplauz je potvrda prihvatanja izlozenog. Jedino sta sam tada mogao, javno obecao sam im sledece besplatno predavanje kada oni pozele sto su takodje jednoglasno podrzali.
Jos sam javno zamolio mog skolskog druga iz Elektrotehnicke skole i kolege sa studija ing elektrotehnike Slavka Milosevica, dugogodisnjeg clana ovog Drustva, vlasnika firme za elektro instalacije da im besplatno uradi instalaciju u novoj prostoriji (jedino da kupe materijal), sto je Slavko prihvatio. Aplauz svih je podrzao ovaj predlog, a kako i nebi?
Druzenje je nastavljeno u prelepom restoranu, kod kolege pcelara, uz bogatu zakusku i šala u izobilju gde je najaktivniji bio Grade, član ovog foruma, a i ja sam "dodavao uvek kada sam procenio".

Na moje pitanje koliko pcelara koristi KAS-81, 6-7 ruka je visoko podignuto, a koje uclanjen u ovaj forum slican broj se prijavio. Apelovao sam da nas ovde bude sto vise.

Do sledeceg vidjenja dragi moji ivanjicani.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Randjić Miodrag

• Larva
  • Starost: 78
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kušići: 1000m, Lisa: 400m
  • Tip košnice: LR
« Odgovor #14 poslato: Decembar 08, 2013, 10:41:35 »
Kolega Rade, dragomi je da si zadovoljan otišao iz Ivanjice. Moralo je da bude tako. Video si da nam je naš Deda iz daleke Australije poručio da se ne obrukamo kod Rada. Naši pčelari su više nego zadovoljni tvojim predavanjem. Samo ja imam jednu malu zamerku. Nisi od reči. Obećao si da ćeš na kraju predavanja Ivanjičkim pčelarima preneti nešto od tvojih bisera sa smešne strane ovog foruma.

Obećanje nisi ispunio. >:(

pozdrav od Ranđa iz Ivanjice