Autor Tema: Društvo pčelara ''Mlava'' iz Petrovca na Mlavi  (Pročitano 15823 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Miladinović Milan

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Okt 2011
  • Starost: 45
  • Pol: Muškarac
  • facebook.com/PcelarstvoMiladinovic
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Gršljana 450 metara
Društvo pčelara ''Mlava'' iz Petrovca na Mlavi
« poslato: Februar 04, 2012, 18:06:39 »
Poštovane kolege,želim da vas obavestim da je danas 04.februara.2012.godine. sa početkom u 11 časova održana redovna godišnja skupština Društva pčelara ''Mlava'' iz Petrovca na Mlavi.
Skupštinu je vodio predsednik D.P.Mlava,Srbislav Perić a u tome su mu pomagali Siniša Kojić i Dragi Ivković. Skupštini je prisudtvovalo 50 članova Društva,što je izuzetan broj,s obzirom na izuzetno teške vremenske uslove koji trenutno vladaju.
Dnevni red skupštine je bio:

1. Izveštaj o radu D.P.Mlava za 2011.godinu. 2. Izveštaj o finansijskom poslovanju za 2011.godinu.  3. Program rada za 2012.godinu.   4. Diskusija o izveštajima i prgramu rada i usvajanje.   5. Uručenje priznanja nagrađenim pčelarima i predlog nagrada za 2012.godinu.   7. Razmatranje predloga datuma slave Društva.  8. Razno.
Diskusija je bila korekrtna i konstruktivna i veliki broj pčelara je uzeo učešća u njoj.
Izveštaj i predlozi su prihvaćeni velikom većinom prisutnih članova.
Današnjoj skupštini su prisustvovali i članovi Opštinskog rukovodstva na čelu sa predsednikom Opštine Petrovac,Radišom Dragojevićem.

Naročito se ovim putem javno zahvaljujem našem predstavniku u Izvršnom Odboru SPOS-A Dejanu Miloševiću iz Drmna koji je prisustvovao sednici i sa govornice se obratio svim prisutnima.

Po završetku radnog dela Skupštine održano je predavanja gospodina Miljka Šljivića iz Globodera kod Kruševca,koji je uprkos svim vremenskim neprilikama prešao veliki broj kilometara i održao izuzetno predavanje koje su sa oduševljenjem ispratili svi prisutni članovi i iskreno mu se u ime svih članova Društva zahvaljujem i bila nam je prava čast i zadovoljstvo da ga ugostimo.Tema predavanja je bila izimljavanje društava,prolećni razvoj i priprema za glavnu pašu. Ja se lično nisam iznenadio izuzetno kvalitetnim izlaganjem našeg uvaženog gosta jer njegove tekstove i pisanja redovno pratim ali je zaista ostavio i više nego pozitivan ustisak na sve prisutne i mnogima razrešio večite dileme i nedoumice u tehnici pčelarenja svojim konkretnim savetima i praktičnim rešenjima.

Takođe želim da obavestim sve uvažene prijatelje i kolege da je dogovor Izvršnog Odbora Društva bio da se na današnju skupštinu ne zovu gosti,pre svega iz razloga loših vremenskih uslova a takođe iz razloga planirane slave Društva čiji će datum biti 2.septembra i tom prilikom će svi pčelari,prijatelji,bratska uduženja i ostali gosti biti pozvani na predavanje i zajedničko druženje.

Veliki pozdrav svim kolegama iz petrovca na Mlavi.

Van mreže Stepanović Dejan

• Matica
  • Član na forumu od: Jul 2011
  • Starost: 51
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kovacevac 250 m
  • Tip košnice: LR
Odg: Društvo pčelara ''Mlava'' iz Petrovca na Mlavi
« Odgovor #1 poslato: Februar 04, 2012, 18:25:52 »
Svaka cast Milane zelim vam puno uspeha u radeu i mednu
2012 godinu.U Petrovcu sam bio vise puta jer u Klicevcu imam rodjake
Zlatka Jovanovic cuvenog golubara .
Puno pozdrava i puno uspeha u pcelarstvu.

POZ iz zaledjenog Kovacevca.
Ko drugome jamu kopa fizicki je radnik.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #2 poslato: Februar 04, 2012, 18:42:55 »
Sve čestitke pčelarima "Mlave" na čelu sa mojim dobrim drugom, predsednikom Srbom Perićem
Drago mi je da vam je skupština bila uspešna a predavanje za peticu.
Šta se drugo moglo i očekivati od našeg kolege Miljka.
Svaka čast.

Van mreže Daniloski Blagoja - tajmistance

• Matica
  • Član na forumu od: Jan 2012
« Odgovor #3 poslato: Februar 04, 2012, 20:20:43 »
Свака част Милане,јер је то место где се одржава сајам пчеларства прве недеље априла месеца?Ако је то место чуло се и у Македонији.
Ја вас срдачно поздрављам и желим вам успешну годину као и досадашње.

• Gost
  • *
« Odgovor #4 poslato: Februar 04, 2012, 20:31:23 »
Veliko hvala kolege na lepim rečima.
Tako je kolega Pajo,sajam Mlavsko-Homoljskih pčelara se tradicionlno održava svake godine,prvog vikenda u aprilu mesecu i jedan je od najposećenijih. Ove godine se održava 7. i 8. aprila. Pa izvolite,dobro došli ste.

Van mreže Šljivic Miljko

• Matica
  • Starost: 66
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Globoder 196m
« Odgovor #5 poslato: Februar 04, 2012, 21:22:59 »
                   Milane, hala ti sto si bio inicijator za danasnje predavanje i hvalati na ovako lepim recima, ali mislim da si i preteraou hvaljenju. Sto se tice skupa u Kamenovu mislim da si mozda pogresio datum. Do sada je uvek bilo prvi vikend u aprilu pa je vazno da znamo da li je to vikend sa 01.aprilom ili sledeci. Ako je to sigurno 7. i 8. potvrdi da bi znao kad je u Stalacu je je trebalo da bude sledeci vikend u Stalacu a tada je Uskrs?

• Gost
  • *
« Odgovor #6 poslato: Februar 05, 2012, 10:43:28 »
                   Milane, hala ti sto si bio inicijator za danasnje predavanje i hvalati na ovako lepim recima, ali mislim da si i preteraou hvaljenju. Sto se tice skupa u Kamenovu mislim da si mozda pogresio datum. Do sada je uvek bilo prvi vikend u aprilu pa je vazno da znamo da li je to vikend sa 01.aprilom ili sledeci. Ako je to sigurno 7. i 8. potvrdi da bi znao kad je u Stalacu je je trebalo da bude sledeci vikend u Stalacu a tada je Uskrs?
Veliki pozdrav Miljko,drago mi je da ste dobro putovali i bez problema se vratili. Ja samo ikreno prenosim utiske,ali svaka čast vama,skromnost je vrlina.
Skup u Kamenovu je definitivno 7. i 8. aprila ove godine. Razlog tome je to što je 31.mart - subota a 1.april - nedelja. Tako da je prvi vezan vikend 7-8 april. Nadam se ponovnom  viđenju tada. veliki pozdrav vama i poziv svim kolegama da prisustvuju ovoj manifestaciji.

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #7 poslato: April 07, 2013, 19:22:20 »
Sekcija Drustva pcelara Petrovac na Mlavi u Kamenovu juce i danas je organizovala 22. po redu manifestaciju "Dani pcelarstva".

Danas sam bio u Kamenovu i organizatorima svaka cast na odlicno organizovanoj 22. po redu ovoj manifestaciji.
Posle rezanja slavskog kolaca, turistickim autobusom su nas odvezli u prelepi manastir"Gornjak" koji se nalazi na samo stotinak metara od Mlave.
Naravno posetili smo i pcelinjak ovog manastira koji nadgledaju clanovi Drustva pcelara Petrovac na Mlavi.
Puno rascvetale dzanarike, ali veoma lose vreme nije dozvolilo pcelama danas da napustaju svoje kosnice. S t e t a.
Druzenje se po obicaju zavrsilo zajednickim ruckom u Domu u Kamenovu uz odlicnu muzicku grupu.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Babović Radomir Miša

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Jan 2013
  • Starost: 62
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Lazarevac, Vraćevič 210 m
« Odgovor #8 poslato: April 07, 2013, 23:00:39 »
Ja sam bio i juce i danas.
Juce je bila mnogo velika guzva. Srecom bilo je solidno vreme.
Za organizatore sve pohvale. Sve je proteklo u najboljem redu.
Nasmej se ljudima
kad ides uz stepenice
jer iste ces sresti
dok budes silazo

• Matica
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
« Odgovor #9 poslato: Mart 28, 2014, 09:55:08 »
Uskoro će se održati 23. po redu Sabor pčelara, 5. i 6. aprila 2014.godine u nama  prijateljskom malom mestu - Kamenovu, u organizaciji DP "Mlava" Petrovac, organizacioni odbor Kamenovo.
Radujemo se danu kada će mo posetiti Kamenovo i sa našim dragim prijateljima pričati o svemu i svačemu, mada najviše o našim voljenim, krilatim bićima. Bilo bi dobro da ovih nekoliko dana najavimo ovde svoj dolazak i termin okupljanja, a mesto se zna - kod spomenika.
U čast bliskog nam susreta, o Kamenovu, o kolegama pčelarima,  o Spomeniku pčeli, o pčeli, naš dragi kolega pčelar i pesnička duša Žika Stefanović iz Baljevca , napisa divnu pesmu, sa željom da druženje nam bude upamćeno po dobru.

K A M E N O V O

Kamenovo selo slavno
Pčelari već  od davno, davno
Pa su ljudi poželeli
Počast da ukažu pčeli.

Vredni ljudi  i veseli
Spomenik su digli pčeli
Na sred sela Kamenova
Dugačka je priča ova.

Spomenik je cvet medeni
Sa Homolja doneseni
Na latice pčela stala
Kamenovo, hvala, hvala.

Goste zovu sa svih strana
Od Timoka do Jadrana
Da im dođu za Dan pčela
I njihova vide dela.

Skupljaju se svi pčelari
Generali i kaplari
Da posete selo ovo
Pod Homoljom, Kamenovo.

Kolač seku slavu slave
U zanosu mudre glave
Ko njihovi  slavni preci
Ništa lepše – hajde reci.

Vino piju, svi se krste
Da pčelari slade prste
Nektar da pokropi polja
Godina da bude bolja.

Cvet i gora da omedi
Unuk da se hvali dedi
Med iz saća kako teče
Kolač da se dugo seče.

Na slavi je – ko sve nije
U čast pčeli tu se pije
Jedan drugom želi sreću
Čaše pune svi nakreću.

Domaćini piće nude
Gosti hvale ove ljude
Medovaču, medovinu
Da potseća na starinu.

Vredni ljudi bagrem sade
Od meda se kuće grade
I kupuju limuzine
Selo puno omladine.

Nisu bajke nisu vraže
Jaka društva pašu traže
Pored Peka, Zvižda, Mlave
Gde cvetaju medne trave.

Od Krajine do Resave
Pčelinjaci svud se plave
Gde je bagrem, miris lipa
Med u bačve pčelar sipa.

Opojni  te miris draži
Vredna pčela nektar traži
Od Petrovca do Laznice
Krepoljina, Žagubice.

Na Kučevu i Homolju
Pomoravskom dugom polju
Medonosna raste trava
Med se sliva kao lava.

Nigde nema takvog raja
Nebo se sa zemljom spaja
Pčele zuje svud okolo
Medonosno igra kolo.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Nešić Vladan

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Dec 2013
  • Nema vece mudrosti nego cutanjem reci sve
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kolari 94 mnv
« Odgovor #10 poslato: April 05, 2014, 22:29:30 »
Danas u Kamenovu  Imre Sitas,Rakovac Goran,Sima novi pocetnik i moja malenkost  ;)

• Matica
« Odgovor #11 poslato: Mart 29, 2015, 15:59:30 »
Uskoro će se održati 24. po redu najveći Sabor pčelara na ovim prostorima, u subotu 4. i nedelju 5. aprila 2015.godine u nama  prijateljskom malom mestu - Kamenovu, u organizaciji DP "Mlava" Petrovac, organizacioni odbor Kamenovo.

Radujemo se danu kada ćemo posetiti Kamenovo i sa našim dragim prijateljima pričati o svemu i svačemu, mada najviše o našim voljenim, krilatim bićima.

Bilo bi dobro da ovih nekoliko dana najavimo ovde svoj dolazak, a predlažem termin okupljanja, a mesto se zna - kod spomenika Pčeli u 9,00 sati.
Iz ličnog višegodišnjeg iskustva znam, da kada počne zvanični deo Sabora u 10,00 sati zbog ogromne gužve i zgusnutog programa sve je
posle daleko teže za okupljanje.

Imam saznanja da organizovano dolaze kolege iz Makedonije, a i ja sam koristio priliku u februaru mesecu ove godine da kolegama iz te bratske nam Republike toplo preporucim ovaj Sabor.

Ko jednom dodje u Kamenovo, uvek prvog vikenda aprila meseca, teško može sledi sabor da preskoči.

• Matica
« Odgovor #12 poslato: April 05, 2015, 21:39:16 »
Uskoro će se održati 24. po redu najveći Sabor pčelara na ovim prostorima, u subotu 4. i nedelju 5. aprila 2015.godine u nama  prijateljskom malom mestu - Kamenovu, u organizaciji DP "Mlava" Petrovac, organizacioni odbor Kamenovo.

Imam saznanja da organizovano dolaze kolege iz Makedonije, a i ja sam koristio priliku u februaru mesecu ove godine da u 7 gradova  kolegama iz te bratske nam Republike toplo preporucim ovaj Sabor.

Bogami imalo je itekako rezultata.
Puno mi je srce juče bilo na 24. Sabora pčelara u Kamenovu kada sam video autobus sa 57 pčelara iz Skoplja, 50 (zajedno Ohrida, Prilep i Bitolj) i 50 (zajedno Kriva Palanka, Prbistip, Stip).
Kolege iz Skoplja organizovano je primio velepčelar Ratko Milojković iz Kamenova na svom pčelinjku o čemu će oni pisati i nadam se fotografije postaviti.
Novi predsednik DP "Matica " Skoplje doktor spec, potpukovnik, Jane bio je sa nama i na rucku u Parohijskom domu u Kamenovu.

Hvala dragim kolegama iz navedenih mesta Makedonije u ime oragnizatora ovog velicanstvenog Sabora, predsednika DP Petrovac na Mlavi, gospodina Dragise Jovića i celog organizacionog odbora Sabora, naravno i u moje lično ime.

Većina rekoše da prvi put dolaze u Kamenovo i da su prezadovoljni.

Van mreže Petrovski Marjan

• Lutka
  • Starost: 61
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Skoplje , selidbeno pcelarenje, razvoj na 250 m nadm, visine
« Odgovor #13 poslato: April 06, 2015, 01:26:39 »

Imam saznanja da organizovano dolaze kolege iz Makedonije.........

Hvala dragim kolegama iz navedenih mesta Makedonije u ime oragnizatora ovog velicanstvenog Sabora, predsednika DP Petrovac na Mlavi, gospodina Dragise Jovića i celog organizacionog odbora Sabora, naravno i u moje lično ime.

Tako je , odlicno je bilo......, i meni draga fotografija .....

Sreo sam se i sa dragog kolega  Zdravkovic Radisa i napravili smo fotografiju koju bih zeleo da je vidim.....

Pozdrav svim kolegama....

Van mreže Pavlov Dragi

• Matica
  • Član na forumu od: Feb 2013
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Demir Kapija, Došnica, 174 mnv
« Odgovor #14 poslato: April 06, 2015, 19:10:11 »
Prijatelju Rade, vidim da je u Kamenovu bilo divno druzenje i odlicna organizacija, pa normalno je da su posetioci bili zadovoljni, posebno ako su bili u blizini ovog mesta: