Šumadinac, pa ti pleniš svojom harizmom, predavanje, zabava, recitacije, svaka čast!
A ima li kakva ženska, tvoja slabost...ćutiš i kriješ...
Ali dokle god te ljudi zovu, odazivaj se, jer u životu dolaze i drugačija vremena!
Hvala Djoko na divnim profesorskim zapažanjima.
Beše u Petrovcu 7-8 pčelarica u svojim najboljim godinama, nešto malo manje od 40, ili 1-2g više od toga... Odlične su to godine, a ako misliš da je žena slabiji pol, probaj da u zimskim mesecima, povučeš ćebe samo na svoju stranu.
Pošto je predsednik DP Dragiša Jović na lokalnoj TV blagovremeno najavio ova predavanja, ne znam da li one dodjoše zbog
predavanja ili predavača, ili verovatno oboje.
"Ženu i pčelu niko nikada nije pripitomio", davno reče doajen Balkanskog pčelarstva pok. Stevo Galić.
Na ručku u divnim prostorijama i još boljoj prijateljskoj atmosferi u Petrovcu javno sam rekao "Čuvajte ove prostorije
u njima vam je sigurno bolje i prijatnije od najboljeg hotela".
A šta tek reći, kada se prosto utrkuje, ko će doneti svoje bolje vino, rakiju, meso za "mrvoljinu" (e to je termin za
pamćenje, a prvi put sam kod njih čuo), a bogami jedan donira i 4-5 velikih ovala piletine na roštilju.
E, u takvoj atmosferi, proradi onaj moj drugi "djavo" koji negde uvek "čuči" u nama, pa sam 4-5 pesama u šaljivom
tonu znalački prezentovao kolegama i prijateljima. "Smeh je najbolji lek", pa itekako i to imajmo u vidu.
Velika nedavna studija u Americi kazuje da žene u srednjim godinama, na prvo mesto kod svog kriterijuma, za izbor muškarca
stavljaju njegovu duhovitost. Nadam se da si Djoko ovu studiju dobro proučio, a ja priznajem da jesam, jer nemože nikako da
škodi, a čim ne škodi, itekako koristi.