Poštovani članovi,
Danas 1. maja je 10 godina od otvaranja ovog sajta pod nazivom: FORUM BRDSKO-PLANINSKO PČELARENJE
Dakle, 1. maja 2011. godine podario sam i omogućio svim zainteresovanim pčelarima Regiona da organizovano
učestvujemo u svim pčelarskim temama koje se tiču prošlosti, sadašnjeg stanja i budućnosti savremenog pčelarstva.
Nije bilo uopšte lako!
*******************************************************************************************************************
Razlog otvaranja sajta je bio lični revolt zbog lažnog optuživanja da sam krao PP na forumu SPOS gde sam bio u timu PRVIH urednika tog foruma ali sujeta i bezobrazluk ni dan danas (nakon 10 godina) od isključivanja ja nemam prava tamo na članstvo iako su oni koji su me optuživali saznali da uopšte NISAM KRIV i da mi je podmetnuto, te su tražili da napišem MOLBU IO SPOS da me vrate na forum!!!
Kakav nonsens!!!
*******************************************************************************************************************
Međutim u konsulotacijma sa nekoliko divnih kolega i prijatelja koji su mi dali podršku, usudio sam se da osnujem ovaj sada već NAŠ Forum i evo danas je narastao na 4.145 članova (taj broj današnjim članjenjem nosi kolega Stoiškovski Mile iz Skoplja), On igra vrlo značajnu ulogu ne samo u našoj Srbiji, već i među kolegama širom Regiona.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sećam se divne podrške prvih članova među koje moram istaći ime Luković Slobodan, naš Deda, član broj JEDAN - 1.5.2011.g.
Takođe, Zoran Sević, Ljubovija, Dimitrije Nikolić Šid, Ivan Brndušić Bor, Aleksandar Stanković Aranđelovac, Boban Atanasijević Despotovac, Vesna Dinić Vladičin Han...bili su podrška a i članstvo su ostvairli 3.5.2011. godine!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Trenuci ovog do sada vitruelnog druženja učinili su da su mnogi članovi našeg Foruma postali lični pa i porodični prijatelji a tu se desilo i kumstvo (Zečevići i Sevići). Prijateljstva su bez ikakvih problema, prešla granice sadašnjih Država bivše nam zajedničke, a moja malenkost je obišao brojne grdaove Regiona a u Srbiji skoro sve.
To mogu zahvaliti delom i ovom našem Forumu.
Različite teme kojih je više od 8.000 i brojna pisanja kako iskusnih tako i početnika učinili su da na dan JUBILEJA, imamo 26.264.411 pregleda stranica Foruma što je, priznaćemo vrlo impozantan broj!
Ogroman broj članstva je u proteklom periodu kolegijalno, prijateljski i vrlo, vrlo dobronamerno ulazio u diskusije, analize i zaključke u svim pisanjima o stručnim temama a minorno mali broj se poneo suprotno propisanim Pravilima Foruma te im je uskraćeno gostoprimstvo lično od mene kao domaćina Foruma!
Kuriozitet našeg Foruma jeste što je "iznedrio" i nekoliko predavača iz oblasti pčelarstva kao što su Zoran Sević, Rade Kostadinović, dr Vlada Pejčić, Verica Mihajlović...od koji su poslednje dvoje iz samo njima znanih razloga, prestali da pišu ovde kod nas bez JAVNOG obrazloženja, iako visoko cenim njihovo učešće a pogotovo jer sam im bio dodelio uredničku funkciju!
No, narod kaže, koga nema bez njega se može a ono što raduje jeste da Forum iz dana u dan brojčano raste a i dalje ima vrlo interesantnih tema u kojima se piše.
Naš Forum ima i sopstvenu Školu za početnike koju je posetilo više od 150 mladih a i onih starijih koji su počinjali sa pčelarenjem, što nijedan drugi forum u Regionu nema!
Zbog toga NIKADA ne smemo zaboraviti da je ovaj naš Forum bio MENTOR i iznedrio odlične mlade pčelare, čime Forum dobija na značaju a ja kao domaćin se time veoma ponosim.
Ono što moram istaći jeste da među brojnim članstvom uglavnom muškog pola, na današnji dan imamo 171 Damu pčelaricu.
Ali na veliku žalost jedan broj dobrih članova u međuvremenu nas je napustio i otišao na drugi svet (Munib Kapidžić, Tomo Milanović, Radiša Zdravković...), te mogu samo napisati, neka im je laka crna zemlja i Vječnaja pamjat.
*******************************************************************************************************************[/u]
I na kraju moje besede da kažem,
dugujući ogromnu zahvalnost sveukupnom članstvu na podršci i učešću u radu našeg Foruma, koristim priliku u povodu JUBILEJA da citiram tj. nalepim neke poruke od 1-4 maja 2011. godine.
Poruka br. 1...Predstavljanje Domaćina, ispisana 01.05.2011. godine
Poštovane Kolege,
Kao domaćin Foruma, želim da Vam se predstavim.
Rođen sam i živim na planini Zlataru kod Nove Varoši.
Imam 63 godine. Pčelarstvom se bavim 24 godine. Profesor sam u penziji.
Pčelarim na tri lokacije: Zlatar - Bakalovina, Komarani - Mostine i Guča - Krivača.
Pčelinjaci su mi na nadmorskoj visni od 1200 metara a u Guči gde povremeno na mom imanju držim pčele,
nadmorska visina je 430 metara.
Stacionarni sam i seleći pčelar a pčelarim sa DB 10-to i 12-to ramnim košnicama.
U pčelarenju mi mnogo pomaže moja supruga Beba.
Oficijelni sam predavač SOPS-a i do sada sam održao preko 140 predavanja širom bivše Jugoslavije.
Bio sam predsednik udruženja pčelara u Novoj Varoši u dva mandata, osnivač i predsednik Asocijacije pčelara Zlatiborsko-Moravičkog okruga kao i član IO SPOS-a u dva mandata.
Sada sam član redakcije časopisa Pčelar.
Za proteklih 6 godina napisao sam 42 razna teksta za naš Časopis kao i tekstove za Beogradski pčelar, Pčelarski žurnal, Hrvatsku pčelu, Pčelarski godišnjak Srpske Republike...
Odužio sam iz razloga što mislim da članovi treba da nešto više saznaju o meni kao Domaćinu ovog Foruma
Prvi odgovor Dimitrija Nikolića velepčelara iz Šida bio je:
Djoko pre svega da vam cestitam na osnivanju ovog Foruma.
Cast mi je da sam medju ovakvim ljudima!
Predstavljanje br. 2 Luković Slobodan, ispisano 3.5.2011. godine
Kažu da je čaršiski red predstaviti se.
Rodjen sam 1935 godine u s. Gornje Crnjevo udaljeno 2,5 km. od Ivanjice.Od 1955 godine živim i radim u Ivanjici.Oženjen sam, supruga Milica, kći Marija i unuci Ivan i Pavle.
Ekonomista sam po struci, penzioner sam od 1991 godine a pčelarstvom se bavim 25 godina.
Pčelarim sa DB košnicama 8, 10 i 12. Pčelinjak mi se nalazi u s. G. Crnjevo gde imam plac sa pč. kućom od drveta,podrumom i ostavom kao posebnim objektom za smeštaj pčelarske opreme i pribora a pčelinjak je postavljen na nadmorskoj visini od 790 m.
Obavljao sam dužnost predsednika DP Ivanjica u jednom mandatu 4 godine, sada sam član I.O.
Biran sam za člana Izvršnog odbora SPOS.a u jednom mandatu.
Priznanja: Zlatna značka i zvanje' ZASLUŽNI PČELAR i Diploma prof. Jovan Živanović
Hobi: Lovstvo, ribarstvo, šah..
Pčelari,lovci i ribolovci zovu me - Deda.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Istog dana slede komentari!
Zoran Sević piše:
Dobro došao nam Deda!
Ja sam se prvi registrovao, a ti si prvi član foruma, to priznajem!
Pozdrav sa Sokolskih planina!
Broj 2. Dimitrije Nikolić piše:
Dobro nam dosao Deda,vasi saveti iz oblasti prava (objavljeni u casopisu Pcelar) su mi pomogli u jednom sudskom sporu,
vezano za trovanje pcela, pa vam se ovim putem javno zahvaljujem.
Nadam se da cemo ovde razmeniti iskustva i da cete vasim savetima pomoci jos mnogima .
Pozdrav!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ima još puno, puno vrlo interesantnih poruka iz predstavljanja tadašnjeg članstva ali sve se to može videti u toj temi!
Ovde sam naveo samo prve jer zavređuju pažnju po mom skormnom mišljenju!
U ovoj dugačkoj priči (ko ne želi ne mora čitati), želeo sam da naglasim da postojimo DESET godina i da kao Domaćin ovog sada već našeg foruma:
ČESTITAM JUBILEJ pre svega prvim članovima jer nose ogromnu zaslugu za podršku pri osnivanju a i UKUPNOM ČLANSTVU što vredno učestvuju u radu, poštuju Pravila a i moju ličnost uz najbolje želje za zdravlje kako lično tako i porodično u ovoj jubilarnoj a i svim narednim godinama.
Vaš Domaćin Foruma!
ŽIVELI!