Autor Tema: DESET GODINA RADA I POSTOJANJA FORUMA BPP!  (Pročitano 6551 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
DESET GODINA RADA I POSTOJANJA FORUMA BPP!
« poslato: Maj 01, 2021, 12:55:23 »
Poštovani članovi,
Danas 1. maja je 10 godina od otvaranja ovog sajta pod nazivom: FORUM BRDSKO-PLANINSKO PČELARENJE
Dakle, 1. maja 2011. godine podario sam i omogućio svim zainteresovanim pčelarima Regiona da organizovano
učestvujemo u svim pčelarskim temama koje se tiču prošlosti, sadašnjeg stanja i budućnosti savremenog pčelarstva.
Nije bilo uopšte lako!
*******************************************************************************************************************
Razlog otvaranja sajta je bio lični revolt zbog lažnog optuživanja da sam krao PP na forumu SPOS gde sam bio u timu PRVIH urednika tog foruma ali sujeta i bezobrazluk ni dan danas (nakon 10 godina) od isključivanja ja nemam prava tamo na članstvo iako su oni koji su me optuživali saznali da uopšte NISAM KRIV i da mi je podmetnuto, te su tražili da napišem MOLBU IO SPOS da me vrate na forum!!!
Kakav nonsens!!!
*******************************************************************************************************************
Međutim u konsulotacijma sa nekoliko divnih kolega i prijatelja koji su mi dali podršku, usudio sam se da osnujem ovaj sada već NAŠ Forum i evo danas je narastao na 4.145 članova (taj broj današnjim članjenjem nosi kolega Stoiškovski Mile iz Skoplja), On igra vrlo značajnu ulogu ne samo u našoj Srbiji, već i među kolegama širom Regiona.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sećam se divne podrške prvih članova među koje moram istaći ime Luković Slobodan, naš Deda, član broj JEDAN - 1.5.2011.g.
Takođe, Zoran Sević, Ljubovija, Dimitrije Nikolić Šid, Ivan Brndušić Bor, Aleksandar Stanković Aranđelovac, Boban Atanasijević Despotovac, Vesna Dinić Vladičin Han...bili su podrška a i članstvo su ostvairli 3.5.2011. godine!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Trenuci ovog do sada vitruelnog druženja učinili su da su mnogi članovi našeg Foruma postali lični pa i porodični prijatelji a tu se desilo i kumstvo (Zečevići i Sevići). Prijateljstva su bez ikakvih problema, prešla granice sadašnjih Država bivše nam zajedničke, a moja malenkost je obišao brojne grdaove Regiona a u Srbiji skoro sve.
To mogu zahvaliti delom i ovom našem Forumu.
Različite teme kojih je više od 8.000 i brojna pisanja kako iskusnih tako i početnika učinili su da na dan JUBILEJA, imamo 26.264.411 pregleda stranica Foruma što je, priznaćemo vrlo impozantan broj!

Ogroman broj članstva je u proteklom periodu kolegijalno, prijateljski i vrlo, vrlo dobronamerno ulazio u diskusije, analize i zaključke u svim pisanjima o stručnim temama a minorno mali broj se poneo suprotno propisanim Pravilima Foruma te im je uskraćeno gostoprimstvo lično od mene kao domaćina Foruma!

Kuriozitet našeg Foruma jeste što je "iznedrio" i nekoliko predavača iz oblasti pčelarstva kao što su Zoran Sević, Rade Kostadinović, dr Vlada Pejčić, Verica Mihajlović...od koji su poslednje dvoje iz samo njima znanih razloga, prestali da pišu ovde kod nas bez JAVNOG obrazloženja, iako visoko cenim njihovo učešće a pogotovo jer sam im bio dodelio uredničku funkciju!
No, narod kaže, koga nema bez njega se može a ono što raduje jeste da Forum iz dana u dan brojčano raste a i dalje ima vrlo interesantnih tema u kojima se piše.
Naš Forum ima i sopstvenu Školu za početnike koju je posetilo više od 150 mladih a i onih starijih koji su počinjali sa pčelarenjem, što nijedan drugi forum u Regionu nema!
Zbog toga NIKADA ne smemo zaboraviti da je ovaj naš Forum bio MENTOR i iznedrio odlične mlade pčelare, čime Forum dobija na značaju a ja kao domaćin se time veoma ponosim.
Ono što moram istaći jeste da među brojnim članstvom uglavnom muškog pola, na današnji dan imamo 171 Damu pčelaricu.
Ali na veliku žalost jedan broj dobrih članova u međuvremenu nas je napustio i otišao na drugi svet (Munib Kapidžić, Tomo Milanović, Radiša Zdravković...), te mogu samo napisati, neka im je laka crna zemlja i Vječnaja pamjat.
*******************************************************************************************************************[/u]
I na kraju moje besede da kažem,
dugujući ogromnu zahvalnost sveukupnom članstvu na podršci i učešću u radu našeg Foruma, koristim priliku u povodu JUBILEJA da citiram tj. nalepim neke poruke od 1-4 maja 2011. godine.

Poruka br. 1...Predstavljanje Domaćina, ispisana 01.05.2011. godine

Poštovane Kolege,
Kao domaćin Foruma, želim da Vam se predstavim.
Rođen sam i živim na planini Zlataru kod Nove Varoši.
Imam 63 godine. Pčelarstvom se bavim 24 godine. Profesor sam u penziji.
Pčelarim na tri lokacije: Zlatar - Bakalovina, Komarani - Mostine i Guča - Krivača.
Pčelinjaci su mi na nadmorskoj visni od 1200 metara a u Guči gde povremeno na mom imanju držim pčele,
nadmorska visina je 430 metara.
Stacionarni sam i seleći pčelar a pčelarim sa DB 10-to i 12-to ramnim košnicama.
U pčelarenju mi mnogo pomaže moja supruga Beba.
Oficijelni sam predavač SOPS-a i do sada sam održao preko 140 predavanja širom bivše Jugoslavije.
Bio sam predsednik udruženja pčelara u Novoj Varoši u dva mandata, osnivač i predsednik Asocijacije pčelara Zlatiborsko-Moravičkog okruga kao i član IO SPOS-a u dva mandata.
Sada sam član redakcije časopisa Pčelar.
Za proteklih 6 godina napisao sam 42 razna teksta za naš Časopis kao i tekstove za Beogradski pčelar, Pčelarski žurnal, Hrvatsku pčelu, Pčelarski godišnjak Srpske Republike...
Odužio sam iz razloga što mislim da članovi treba da nešto više saznaju o meni kao Domaćinu ovog Foruma

Prvi odgovor Dimitrija Nikolića velepčelara iz Šida bio je:
Djoko pre svega da vam cestitam na osnivanju ovog Foruma.
Cast mi je da sam medju ovakvim ljudima!

Predstavljanje br. 2 Luković Slobodan, ispisano 3.5.2011. godine

Kažu da je čaršiski red predstaviti se.
Rodjen sam 1935 godine u s. Gornje Crnjevo udaljeno 2,5 km. od Ivanjice.Od 1955 godine živim i radim u Ivanjici.Oženjen sam, supruga Milica, kći Marija i unuci Ivan i Pavle.
Ekonomista sam po struci, penzioner sam od 1991 godine a pčelarstvom se bavim 25 godina.
Pčelarim sa DB košnicama 8, 10 i 12. Pčelinjak mi se nalazi u s. G. Crnjevo gde imam plac sa pč. kućom od drveta,podrumom i ostavom kao posebnim objektom za smeštaj pčelarske opreme i pribora a pčelinjak je postavljen na nadmorskoj visini od 790 m.
Obavljao sam dužnost predsednika DP Ivanjica u jednom mandatu 4 godine, sada sam član I.O.
Biran sam za člana Izvršnog odbora SPOS.a u jednom mandatu.
Priznanja: Zlatna značka i zvanje' ZASLUŽNI PČELAR i Diploma prof. Jovan Živanović
Hobi: Lovstvo, ribarstvo, šah..
Pčelari,lovci i ribolovci zovu me - Deda.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Istog dana slede komentari!
Zoran Sević piše:
Dobro došao nam Deda!
Ja sam se prvi registrovao, a ti si prvi član foruma, to priznajem!
Pozdrav sa Sokolskih planina!

Broj 2. Dimitrije Nikolić piše:
Dobro nam dosao Deda,vasi saveti iz oblasti prava (objavljeni u casopisu Pcelar) su mi pomogli u jednom sudskom sporu,
vezano za trovanje pcela, pa vam se ovim putem javno zahvaljujem.
Nadam se da cemo ovde razmeniti iskustva i da cete vasim savetima pomoci jos mnogima .
Pozdrav!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ima još puno, puno vrlo interesantnih poruka iz predstavljanja tadašnjeg članstva ali sve se to može videti u toj temi!
Ovde sam naveo samo prve jer zavređuju pažnju po mom skormnom mišljenju!

U ovoj dugačkoj priči (ko ne želi ne mora čitati), želeo sam da naglasim da postojimo DESET godina i da kao Domaćin ovog sada već našeg foruma:
ČESTITAM JUBILEJ pre svega prvim članovima jer nose ogromnu zaslugu za podršku pri osnivanju a i UKUPNOM ČLANSTVU što vredno učestvuju u radu, poštuju Pravila a i moju ličnost uz najbolje želje za zdravlje kako lično tako i porodično u ovoj jubilarnoj a i svim narednim godinama.
Vaš Domaćin Foruma!
ŽIVELI!

« Poslednja izmena: Avgust 02, 2023, 08:15:58 od strane Đoko Zečević »

Van mreže Koneski Blagoja

• Glavni urednik
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 68
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: s. Brest, Makedonski Brod, 775 mnv.
  • Tip košnice: LR, DB-12
Odg: DESET GODINA RADA I POSTOJANJA FORUMA BPP!
« Odgovor #1 poslato: Maj 01, 2021, 13:32:03 »
Sa ogromno zadovoljstvo pročitao sam vašu poruku povodom zaista značajnog jubileja vašeg - našeg Foruma.
Svaki početak u bilo kom poslu svakako je težak i neizvestan, ali kada se ima podrška (makar i moralna) dobrih, iskrenih i čestitih ljudi i prijatelji, onda je uspjeh zagarantovan.
Tako je i bilo, naš forum iz godine u godinu rastao je, a mi smo stareli zajedno sa njega, i evo dočekasmo da danas slavimo jubilej 10 godina od osnivanja i rada ovog izuzetnog pčelarskih foruma.
Ima šta mnogo da se piše, a puno toga vi ste već napisali, pa kako ne bi se ponavljali, sa ove moje poruke hoću da pošaljem iskrene jubilarne čestitke svim članovima foruma, a posebno vama dragi Brate moj Đoko kao domaćin, osnivač, administrator, urednik... Foruma.
Živi nam svi bili, sa željom da dočekamo još neki značajniji jubilej Foruma.
"Samo ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali mislim da za ovo drugo nisam siguran" - (Albert Ajnštanj)

Van mreže Arsenović Igor

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Apr 2018
« Odgovor #2 poslato: Maj 01, 2021, 17:04:09 »
Čestitam desetogodišnjicu uz želju da potraje još bar toliko! Zaista impozantno šta je sve postignuto ovde i koliko ima pametnih stvari da se pročita i nauči. Javno priznajem da sam krao znanje, a nadam se da ću ponešto i proslediti i možda i unaprediti. Dobro je ovo mesto.

Van mreže Alomerović Admir

• Lutka
  • Član na forumu od: Dec 2016
  • Starost: 49
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Brodarevo, 900 m
« Odgovor #3 poslato: Maj 01, 2021, 17:17:03 »
Čestitam deseti rođendan Forumu brdsko-planinsko pčelarenje.
Domaćinu i osnivaču Foruma,kao i svim članovima želim dobro zdravlje,uspeh u pčelarstvu i da se još dugo druže ovde i razmenjuju znanje i iskustva.

Van mreže Lazić Dušan

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2013
  • Starost: 74
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Srem, Vojka 95m
  • Tip košnice: RV(BN)
« Odgovor #4 poslato: Maj 01, 2021, 21:09:27 »
Deset godina?! Kad već...?!
Evo i ja priznajem, javno, da sam ovde krao znanje, okoristio se i obogatio...
Čestitam.

Van mreže Pavlov Dragi

• Matica
  • Član na forumu od: Feb 2013
  • Starost: 69
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Demir Kapija, Došnica, 174 mnv
« Odgovor #5 poslato: Maj 01, 2021, 21:15:56 »
Čestitam jubilej, pre svega domaćinu i osnivaču foruma, kao i svim članovima.
Ovaj forum je prerastao u instituciju, i ostavio duboki trag u pčelarstvo Srbije, ali i u svim bivšim YU republikama, a stvorio je mnogo ličnih prijateljstva.
Domaćinu Đoki Zečeviću, čestitam za ogromnu energiju koju ulaže održavanju  foruma, a ove sezone i za onlajn predavanja, kao i za nesebično deljenje svog ogromnog iskustva u pčelarstvu, na kome smo beskrajno zahvalni.
Živ i zdrav nam bio domaćine, i još mnogo godina uređivao i vodio ovaj forum koji je, bar za mene, obavezna dnevna lektira, i ne prođe dan da ne pročitam šta je novo na njemu.

Van mreže Simić R. Aleksandar

• Larva
  • Član na forumu od: Sep 2015
  • Starost: 52
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Laćisled, oko 220 mnv.
  • Tip košnice: DB 10
« Odgovor #6 poslato: Maj 01, 2021, 22:07:43 »
Čestitam jubilej domaćinu i svim članovima foruma.Šesta godina mog pčelarskog staža i isto toliko staža na forumu.Evo i ja priznajem da sam na ovom forumu dosta toga naučio. Ovo je je enciklopedija praktičnog pčelarstva.Pročitao sam dosta knjiga ali ovde je nešto drugo,ovde kolege iznose svoja praktična iskustva što po meni nema cenu.Hvala svim kolegama koji doprinose i pomažu da ovaj forum i dalje bude mesto za obrazovanje mladih pčelara.BPP moj mentor iskreno rečeno.Hvala profesore ,hvala svim članovima koji nesebično dele svoja saznanja i iskustva.

Van mreže Lukovic M. Slobodan

• Matica
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 91
« Odgovor #7 poslato: Maj 02, 2021, 07:01:07 »
Poštovani domaćine,
poštovani pčelari članovi Foruma BPP,
pridružujem se čestitkama za 10-to godišnji rad foruma, po mojoj oceni veoma uspešan i plodotvoran.Forum je dao nemerljiv doprinos razvoju pčelarstva u državi Srbiji a i šire u regionu.Najveće zasluge za to ima Djoko, usmeravajući rad foruma  u pravom smeru
pa je aksioma NIJE ZNANJE ZNANJE ZNATI VEĆ JE ZNANJE ZNANJE DATI došla do punog izražaja.
Svaku sreću u budućem radu Foruma.

Van mreže Jovanović Dragoljub

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Dec 2017
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Prnjavor 100m
  • Tip košnice: LR
« Odgovor #8 poslato: Maj 02, 2021, 21:07:18 »
Srdačne čestitke povodom desetogodišnjeg postojanja Foruma sa željom da osnivača i vlasnika Djoku Zečevića služi dobro zdravlje još mnogo godina. Svim članovima pravoslavne veroispovesti čestitam Uskrs.

Van mreže Mlađan dr Vladimir, profesor

• Larva
  • Član na forumu od: Maj 2020
  • Starost: 71
  • Doktorirao na bolestima pčela
    • www.beesting.rs
« Odgovor #9 poslato: Maj 02, 2021, 21:53:44 »
Iskrene čestitke. Značajan je to rezultat i veliki rad. Nadam se i želim da nas forum nadživi. Naravno, najveće zasluge pripadaju domaćinu i vlasniku.
Prof.dr.sci.vet.med. Vladimir Mlađan

Van mreže Đordjević Tanja

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Dec 2020
  • Starost: 41
  • Pol: Žena
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: 380 m.n.v
  • Tip košnice: DB12 i Db10
« Odgovor #10 poslato: Maj 02, 2021, 22:25:03 »
Čestitam jubilej,još puno uspeha želim!

Van mreže Механџиски Звонко

• Larva
  • Član na forumu od: Avg 2013
  • Starost: 60
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Македонија, Малешевски Планини, Туртела 1300мнв
« Odgovor #11 poslato: Maj 03, 2021, 06:40:53 »
Искрене честитке од срца за јубилеј-нека се множе јубилеји и чланство-желим пуно здравлја нашем домачину и свим нашим колегама и среќан УСКРС и за много година
Тrazi srechu u poslu, a ne u nadu.
Briga jede choveka ko rdja gvozdje.

Van mreže Knežević Zoran

• Lutka
  • Član na forumu od: Apr 2012
  • Starost: 58
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kragujevac, 220m
« Odgovor #12 poslato: Maj 03, 2021, 08:43:44 »
    Srecan jubile, sve cestitke i jos puno godina postojanja.

Van mreže Pavlović Radoslav

• Pčela
  • Član na forumu od: Dec 2015
  • Starost: 67
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Gozd nad Kamnikom 830 m/nv
  • Tip košnice: AŽ-NASTAVLJAČE 10S , LR
« Odgovor #13 poslato: Maj 03, 2021, 20:30:14 »
Čestitam domaćinu Đoki i članstvu Foruma za deseti jubilej. Nekad  pomislim zašto kupujem još knjige, ovde je napisano i ono što u knjigama NEMA, hvala svim kolegama koji pišu svoja iskustva o radu sa pčelama.

Lp.

Van mreže Živić Saša

• Larva
  • Član na forumu od: Mar 2014
  • Starost: 53
  • 43°54'4.53"С 22°18'4.36"И
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zaječar 125 mnv
  • Tip košnice: LR
« Odgovor #14 poslato: Maj 05, 2021, 08:00:02 »
Čestitke...
Ako kaniš pobijediti ne smiješ izgubiti