Autor Tema: Predavanje u DP "Matica" Niš  (Pročitano 4053 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nikolić Radisav

• Rasa
  • Larva
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 78
  • Pol: Muškarac
  • Zovem se Nikolic Radisav, iz Nisa
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Niš, Donje Crnatovo 152
  • Tip košnice: Dadanblat
Predavanje u DP "Matica" Niš
« poslato: Februar 25, 2017, 17:47:21 »
   Danas u Nišu, slavlje za uši! A, kako i nebi kad nam je gost bio DRAGI NAŠ DOMAĆIN, ĐOKO ZEČEVIČ! A kad on govori, sva čula su uprta da čuju, šta to majstor pčelarstva želi da pokaže i prenese svoje znanje i iskustvo. Znanja i iskustva, Đoko iznosi skoro tri sata, a da se niko ne podiže i izađe, bilo kojim poslom. U amfiteatru Ekonomskog fakulteta je bilo preko 200 pčelara. Sjatili su se iz svih okolnih mesta, a imali su i zašto da dođu u Niš.
   Dragi naš Đoko, hvala ti u ime svih niških pčelara, koji su te slušali i poželeli da se češće u Nišu  srećemo! Na kraju, da se malo i našalim, dobri smo mi Nišlije, o čemu ćeš verovatno ti više pisati, kad se vratiš na Zlatar.
Nadam se da sam vam pruzio pomoc :)

Van mreže Blagojević Saša

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2016
  • Starost: 45
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Negotin, Sarkamen 220 mnv, Sikole 420 mnv
  • Tip košnice: LR10+f10, DB10+f10, DB8+f8
Odg: Predavanje u DP "Matica" Niš
« Odgovor #1 poslato: Februar 25, 2017, 18:38:09 »
Lepo sto je ovakva posećenost. Pozdrav za Nislije i profesora

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #2 poslato: Februar 25, 2017, 21:46:13 »
Lepo sto je ovakva posećenost. Pozdrav za Nislije i profesora

Hvala mom dragom prijatelju Radisavu na odlicnom izvestaju, a Djoki cestitke na uspesnom predavanju i posecenosti.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Bojović Miroslava

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Apr 2014
  • Starost: 82
  • Pol: Žena
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Niš, Sićevačka klisura 284m
« Odgovor #3 poslato: Februar 26, 2017, 23:11:03 »
Наш домаћин ,
јуче је показао, и доказао,
своју димензију изврсног предавача,
а пре тога,
своју величину,
и брзину престројавања термина, по свим ометајућим ,
и   лошем времену,
 и ето,
све је било против Ниша, а он ипак учини да једну непријатност  превазиђемо,
још је и претворимо  у прелепи пчеларски провод,
јер његово предавање је управо било то.
Сала препуна, донесене помоћне столице, бројило је више од 200 а мање од 300 пчелара,
но то није најбитније,
најбитније је да је предавач дошао  са те даљине,, и по невремену а ипак на време,,,
мали предах у фоајеу, па изјава ТВ БЕЛЛАМИју, техника већ намонтирана,
 он беспрекорно ,тако да се до последњег реда чуло савршено,
што је за ову тему
 ПЕРГА  ЗНАЧАЈ  НАЧИН ПРИКУПЉАЊА  ТЕ ЧУВАЊЕ И  УПОТРЕБА,
тема драгоценост, ако знамо да ту тему досада од предавача, нико у Нишу није имао.
 Слушало се у апсолутној тишини, а он на свој зналачки начин :)  причајући о Перги дотаче и разјасни још много ствари , најбитније бисере пчеларства и то предајући се слушаоцима на исти онај начин како су му се они отворили и упијали сваку његову реч,
а већ је позната јасност  и прионљивост онога што он прича,
и кад  знамо да је све из његове личне праксе и сагореевања у пчеларству.
Дотаче Ђока и цвет и полен и котарице  за полен на ножицама пчела и одушевњење организацијом пчела у пуном мраку у улицама кошница, дотаче разграничења лета висинско и хоризонталну у свим зонама дана , дотаче и сасвим детаљно даде како се перга планску сабира, како зри како се вади, ...... рече нам да маслачак неме све потребно за развитак, да је полен мушка оплодна ћелија, да у реси леске има4 милиона поленових зрнаца......да полена има у ветру, земљи стени на океанском дну....да је пчела верна цвету, да су у нераскиду...да је перга прерађена пчелињим лучевинама вреднија од полена мислим три пут.... и да шта је све још корисно рекао ....задивљена сам јер кад на једном предавању досад, научим једну новоу ствар ја задовољна  , сада ни незнам још колико сам ствари нових чула колико потврдила ..... ех да сам прекјуче умрла умрла би као незналица ове области.
ХВАЛА ТИ ЂОКО , само желим да си и ти бар за пола задовољан нашим пријемом, колико смо ми задовољни  овим ретко драгоценим предавањем ,
и самим гестом да си умео да разумеш  наш убрзани термин. и све шта је нас притисло на то.
Радисав се захвалио у име свих у сали а ја то само подвлачим, ето и најмлађи ИЛИЈА  /и његов тата/је дошао из Црнатова да те види и одслуша, имао је срећно лице кад је одлазио.

• Jaje
  • **
« Odgovor #4 poslato: Februar 27, 2017, 08:56:03 »
1

• Jaje
  • **
« Odgovor #5 poslato: Februar 27, 2017, 09:01:42 »
2

• Jaje
  • **
« Odgovor #6 poslato: Februar 27, 2017, 09:04:19 »
3

• Jaje
  • **
« Odgovor #7 poslato: Februar 27, 2017, 09:12:15 »
4

[priloženu datoteku obrisao administrator]

• Jaje
  • **
« Odgovor #8 poslato: Februar 27, 2017, 09:21:41 »
исправка; у 16.реду иза речи беспрекорно следи реч ОЗВУЧЕН

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #9 poslato: Februar 27, 2017, 14:36:55 »
Bravo Radoslave, Miro i Djoko.
Predavanje kao što smo i očekivali, bilo je za najvisu ocenu.

A vest i nije vest, ukoliko nije valjano i blagovremeno objavljena.
A ovde sve je to odlicno.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #10 poslato: Mart 03, 2017, 08:26:29 »
  .........................
 Dragi naš Đoko, hvala ti u ime svih niških pčelara, koji su te slušali i poželeli da se češće u Nišu  srećemo! Na kraju, da se malo i našalim, dobri smo mi Nišlije, o čemu ćeš verovatno ti više pisati, kad se vratiš na Zlatar.

Dragi moji kolege i prijatelji Miroslava, Radisave, Bobane, Zagorje...
Bio sam vrlo zadivljen prizorom koji sam video u Nišu!
Sala sa tri reda stolova i po četiri stolice u redu bila je krcata...neki su unosili stolice a nekli i stajali tamo gore do prozora!!!
Naprosto da čovek ne poveruje...
Mladi, dame, sede kose...
Pitam se čime sam ovako nešto zaslužio?
Ono što moram napisati jeste da su za mene vrata Niških pčelara bila zatvorena iz meni vrlo čudnih razloga,
ali dođoše neki "novi ljudi", razumni i pčelarski opredeljeni i eto sretosmo se upravo u Nišu!
Izgleda da je izreka "nikad nije kasno" i ovde dobila na značaju a ne samo na Grandu?

Ambijent za pamćenje, tehnika besprekorna, ozvučenje izvanredno, profesionalno, pažnja na nivou koji oduševljava...
Domaćini predsednik Boban, Zagorje, Miroslava na svakom koraku predusretljivi a onda stiže i Radisav sa Srbijankom...
Zagrljaji, stisak ruku prijateljski, Belami Tv...

A moja malenkost kao dečačić, zbunjen ali kada krenu predavanje, profesionalan do kraja, gorštak koji glasno zbori i izlaže
auditorijumu ono što je dogovoreno...nadam se bez grešaka!
U sali potpuna tišina (a preko 200 duša...), samo se moj glas čuje a traje Bogami ohoho preko 2 sata...
Nikako se ovo ne može čitaocu realno dokazati, već se mora doživeti...

Hvala vam dragi Nišlije, sada sam sasvim siguran da niste Dajanci već ljudi od karaktera kojima su zlonamernici "usadili" u glavu da sam ja "baba roga" sa Zlatara...
Eto videste i uverite ste da nisam...!

A da bih vas ispoštovao, Bobanov i Miroslavin poziv realizovao, pogledajte (ako imate strpljenja), u video prilogu pod kakvim sam uslovima u ovim mojim godinama pošao sa Zlatara!

Živeli!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #11 poslato: Mart 03, 2017, 08:50:34 »
....задивљена сам јер кад на једном предавању досад, научим једну новоу ствар ја задовољна, сада ни незнам још колико сам ствари нових чула колико потврдила ..... ех да сам прекјуче умрла умрла би као незналица ове области.

ХВАЛА ТИ ЂОКО , само желим да си и ти бар за пола задовољан нашим пријемом, колико смо ми задовољни  овим ретко драгоценим предавањем , и самим гестом да си умео да разумеш  наш убрзани термин. и све шта је нас притисло на то.
Радисав се захвалио у име свих у сали а ја то само подвлачим, ето и најмлађи ИЛИЈА  /и његов тата/ дошао je из Црнатова да те види и одслуша, имао је срећно лице кад је одлазио.

Draga moja Miroslava, tvoje pisanje proizvodi ubrzan rad pulsa, ne ostavlja ravnodušnim nikoga ko je dobronameran!
Reči koje ispisuješ pokazuju tvoju dušu, tvoj duh, tvoje đedovsko poreklo gorštaka sa vrleti Zlatara!
Divna si i čestita a moje zadovoljstvo je tim veće što mi u foaje i kafu u termostatu donese, što upoznah tvoga sina, što razdragana
kao devojčurak trčiš od jednog do drugog, kao da svima želiš reći...ej, ljudi, kolege, koleginice pa došao je moj Zlatarac...
Poruke koje si na fejsu a i ovde kreirala snažno motivišu da idući put budem još bolji u obradi materije koju izlažem pčelarima...
Nikada draga moja ovo neću zaboraviti...za pamćenje je od dočeka do ispraćaja...

Radisave, dugujem zahvalnost za pisanje na našem forumu i divim se tvojojoj širokogrudosti jer ne podležeš sitnim sujetama
i veličinu iskazuješ u neskrivenoj srdačnosti koja se sasvim oseća u susrteu a ne samo u pisanju!
Odlični ste mi bili a žao mi je zbog tvoje žurbe da se malo podružimo u Nišu, ali ko zna možda će opet biti prilika?

Bobane, Zagorje, Mario veliko hvala na svemu što mi je kratak boravak u Nišu učinilo za pamćenje!
Zagorju posebno hvala za tekst koji je napisao na njegovoj fejsbuk stranici!

Veliki pozdrav i mlađanom profesoru fakulteta dr Dejanu na strpljenju (iako nije pčelar) da odsluša predavanje i pomogne oko sale!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #12 poslato: Avgust 23, 2017, 14:33:56 »
Ovo sam pronašao na Youtube što je Niška televizija "BELAMI" prikazala svojim gledaocima u povodu
mog predavanja u Nišu, 25.02.2017. godine!
Hvala novinarima ove televizije a posebnno hvala svim kolegama Miroslavi, Bobanu, Zagorju, Radisavu i drugima
na lepom dočeku i pažnji koju su mi ukazali tokom susreta i predavanja.
Jer, moj odlazak (kako sam već opisao), bio je spektakularan a toplina susreta sa kolegama nezaboravna!