Наш домаћин ,
јуче је показао, и доказао,
своју димензију изврсног предавача,
а пре тога,
своју величину,
и брзину престројавања термина, по свим ометајућим ,
и лошем времену,
и ето,
све је било против Ниша, а он ипак учини да једну непријатност превазиђемо,
још је и претворимо у прелепи пчеларски провод,
јер његово предавање је управо било то.
Сала препуна, донесене помоћне столице, бројило је више од 200 а мање од 300 пчелара,
но то није најбитније,
најбитније је да је предавач дошао са те даљине,, и по невремену а ипак на време,,,
мали предах у фоајеу, па изјава ТВ БЕЛЛАМИју, техника већ намонтирана,
он беспрекорно ,тако да се до последњег реда чуло савршено,
што је за ову тему
ПЕРГА ЗНАЧАЈ НАЧИН ПРИКУПЉАЊА ТЕ ЧУВАЊЕ И УПОТРЕБА,
тема драгоценост, ако знамо да ту тему досада од предавача, нико у Нишу није имао.
Слушало се у апсолутној тишини, а он на свој зналачки начин

причајући о Перги дотаче и разјасни још много ствари , најбитније бисере пчеларства и то предајући се слушаоцима на исти онај начин како су му се они отворили и упијали сваку његову реч,
а већ је позната јасност и прионљивост онога што он прича,
и кад знамо да је све из његове личне праксе и сагореевања у пчеларству.
Дотаче Ђока и цвет и полен и котарице за полен на ножицама пчела и одушевњење организацијом пчела у пуном мраку у улицама кошница, дотаче разграничења лета висинско и хоризонталну у свим зонама дана , дотаче и сасвим детаљно даде како се перга планску сабира, како зри како се вади, ...... рече нам да маслачак неме све потребно за развитак, да је полен мушка оплодна ћелија, да у реси леске има4 милиона поленових зрнаца......да полена има у ветру, земљи стени на океанском дну....да је пчела верна цвету, да су у нераскиду...да је перга прерађена пчелињим лучевинама вреднија од полена мислим три пут.... и да шта је све још корисно рекао ....задивљена сам јер кад на једном предавању досад, научим једну новоу ствар ја задовољна , сада ни незнам још колико сам ствари нових чула колико потврдила ..... ех да сам прекјуче умрла умрла би као незналица ове области.
ХВАЛА ТИ ЂОКО , само желим да си и ти бар за пола задовољан нашим пријемом, колико смо ми задовољни овим ретко драгоценим предавањем ,
и самим гестом да си умео да разумеш наш убрзани термин. и све шта је нас притисло на то.
Радисав се захвалио у име свих у сали а ја то само подвлачим, ето и најмлађи ИЛИЈА /и његов тата/је дошао из Црнатова да те види и одслуша, имао је срећно лице кад је одлазио.