Meni lično je žao što se sajmovi preklapaju, dolazio sam na državni sajam i na savetovanje u N. Sad, a posebno mi je žao što neću videti i odslušati predavanje Janović Ištvana iz Mađarske, ali šta je tu je, odlučio sam da idem na državni sajam u Beograd.
Zašto se termini preklapaju, imate zvanično objašnjenje na sajtu SPOS-a.
http://spos.info/primedba-na-termin-odrzavanja-ix-drzavnog-pcelarskog-sajma/
Dragi prijatelju Rade!
Neću te kritikovati kao što sam najčešće znao, znam da sve najiskrenije govoriš i pišeš...!
Međutim ovde ipak grešiš...
Nije to onako kako baš piše na sajtu SPOS-a....

Ja sam siguran da je ovde reč o nameri da se dezauviše, omalovaži i oskrnavi mnogo veći, značajniji i tradicionalnoji skup....
Ja nisam .... "kuče od juče"!
Treba znati da je 90-tih godina prošloga veka NS savetovanje bio najveći edukativni pčelarski skup u Srbiji, kada je bilo prisutno između 1.000 i 1.5000 slušalaca....
Predavanja su održavana istovremeno u čak dva amfiteatra Poljoprivednog fakulteta u Novom Sadu....
Prva tema je po pravilu bila o suncokretu, neka kasnija rukovodstva SPOV-a su temu o suncokretu prebicavala za kasnije, što je bila velika greška... Nju su tih 90.-tih godina sa posebnom pažnjom, argumentima i najnovijim informacijama prezentovali prof. dr Drgan Škorić, pa kasnije dr Nenad Dušanić, pa dr Vladimir Miklič i mnogo kasnije dr Sreten Terzić...
Očigledno je to nekome zasmetalo u .... "centrali".

Nije ovo rukovodstvo SPOS-a prvo koje je poželelo to da sruši i omalovaži....
Bilo je i nekih drugih "iz centrale" pre njih koji su to pokušavali, ali nisu uspevali, pa neće ni ovo rukovodstvo SPOS-a...
Meni je samo veoma žao sve slabije prisustvo renomiranih, priznatih i u svetu visoko cenjenih istraživača Instituta za ratarstvo u Novom Sadu...
A, oni su decenijama taj skup podržavali, materijalno pomagali i davali su mu
glavni pečat!!!