Autor Tema: IZ MOJE PROFESIONALNE PROŠLOSTI!  (Pročitano 3888 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 78
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
IZ MOJE PROFESIONALNE PROŠLOSTI!
« poslato: Januar 25, 2017, 08:59:50 »
Sećanje...
Godine 1989. u I Ekonosmkoj školi u Beogradu, održano je Republičko takmičenje iz predmeta Računovodstvo na kome je uzelo učešće 96 učenika SEŠ Srbije!
Svaka škola je imala tročlanu ekipu!
Imao sam veliko zadovoljstvo da moja učenica Tošić Julka, kojoj sam predmet Računovodstvo predavao sve četiri godine, pobedi sve takmičare od Niša do Subotice i postane prvak Srbije!
Zahvaljujući odličnom plasmanu i druga dva takmičara, Minić Predaraga i Ćosović Nataše (VI i X mesto), naša srednja škola u Novoj Varoši je 18.05.1990. godine bila domaćin narednom Republičkom takmičenju!
O tome postoji video zapis na mojoj Youtube stranici djokozeko!

Bilo je to vreme izvanrednih učenika, vaspitanih mladića i devojaka a danas mnogi od njih nose akademska zvanja i zauzimaju značajna mesta u našoj privredi!

To je neizbrisiv trag i trajna vrednost mog (preko 30 godina predavačkog ), minulog rada u srednjoj Školi!

« Poslednja izmena: Jun 04, 2017, 16:41:11 od strane Đoko Zečević »

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
Odg: IZ MOJE PROFESIONALNE PROŠLOSTI!
« Odgovor #1 poslato: Jun 04, 2017, 16:58:13 »
Koristim priliku da svim članovima, koji su zainteresovani pokažem jedan kraći video zapis iz 1990. godine!
Radi se o sednici Aktiva profesora predmeta Računovodstvo kojoj sam kao domaćin predsedavao u Novoj Varoši
dana 18. maja 1990. godine!
Tada su učešće uzele sve škole iz Srbije koje su se kvalifikovale za Republičko takmičenje iz predmeta Računovodstvo.
U to vreme sam bio profesor ekonomskih predmeta u ekonomskoj struci a pošto sam i inženjer organizacije, držao sam i časove mašinskoj, elektrotehničkoj i drugim strukama (organizaciju, informatiku...).
Držao sam časove i u pravno-birotehničkoj struci koja je iznedrila između ostalih danas jednog sudiju Ustavnog suda Srbije, Javnog tužioca i mnoge druge javne ličnosti!
A sa usmerenog obrazovanja, danas je puno doktora medicine i specijalista kojima sam predavao tada obavezne izborne predmete!

U poslednjem desetljeću 20-tog veka, bio sam direktor srednje škole do 2002. godine kada sam prinudno otišao u prevremenu penziju!

Moja sećanja iz profesionalne karijere su brojna a u nastavku će biti još ponešto objavljeno!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #2 poslato: Jun 04, 2017, 17:10:06 »
Tog dana Savez računovodstvenih i finansijskih radnika Srbije čiji sekretar je bila gospođa dr Olivera Mijatović, dodelio mi je Srebrnu značku u znak zahvalnosti za doprinos koji sam pokazao u prethodnom periodu svog profesionalnog rada.
Dr Olivera mi je uručila ovo priznanje koje mi vrlo znači.
Takođe imao sam zvanje finansijskog Revizora a dugo godina i sudski veštak finansijske i ekonomske struke!
Naravno, radio sam i više veštačenja vezanih za napad medveda na pčelinjake!

« Poslednja izmena: Jun 04, 2017, 20:13:36 od strane Đoko Zečević »

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #3 poslato: Februar 20, 2018, 14:34:26 »
Dani, meseci i godine polako prolaze a svaki čovek dok bitiše na ovom svetu ima određene događaje, zbivanja i situacije
koje ponekad želi da zaboravi ali i one kojih se rado seća!
U svojoj dugogodišnjoj profesionalno karijeri pored dugogodišnjeg rukovođenja Srednjom školom, igrom slučaja i ne baš mojom voljom,
bio sam i godinuipo direktor zdravstvene ustanove tzv. RH Centra "Zlatar" ili kako je tadašnje ministarstvo preimenova Specijalne bolnice "Zlatar" na istoimenoj planini!
Za vreme mog rukovođenja Ustanovom, organizovao sam i snimanje jednog video zapisa koji je profesionalno odradio moj prijatelj Miladin Mićo Stranjanac iz Čačka!
Zaista prelepo obrađeno a sve u cilju privlačenja gostiju kako se nebi objekat trajno zatvorio!
Međutim Država nije imala volje niti razumevanja da ovu zdravstvenu ustanovu održi u životu a ni radnici nisu imali načina i strpljenja da pronađu najbolji put i sačuvaju svoja radna mesta i povežu staž jer danas mnogima koji su našli posao, taj period predstvalja prazninu u radnoj knjižici!
Na žalost 7 godina objekat zvrji prazan i nekorišćen!
Evo na uvid tog filma o ovoj bivšoj Ustanovi!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #4 poslato: Mart 04, 2020, 18:56:48 »
Poštovani članovi fruma, dragi gosti,
Da nastavim sa prikazivanjem video zapisa iz moje profesionalne prošlosti!
Kao dugogodišnji direktor Tehničke škole u Novoj Varoši (jedna budala ovde je svojevremeno napisao da nikada nisam bio ni profesor ni direktor), imao sam veliko zadovoljstvo da se jedino kod mene u Zlatiborskom okrugu snimi emisija RTS pod nazivom "Život škole" čiji je urednik bio Miodrag Zupanc!
Emisija je snimljena 1996. godine a u obrađenom trajanju od jedan sat, prikazana je ČETIRI puta na prvom programu RTS!
a evo ovde da prezentiram samo jedan deo od 22 minuta pa ću u sledećim terminima dodati još nekoliko puta po ovoliko!
Ko voli neka pogleda!

Van mreže Milenković M Vladica

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Apr 2021
  • Starost: 48
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: 170
  • Tip košnice: DB10
Girls From Your Town - Anonymous Sex Dating - No Verify
« Odgovor #5 poslato: Mart 23, 2026, 11:54:44 »
Womens From Your Town - No Verify - Anonymous Casual Dating