Autor Tema: PROSTOR NA SAJTU NAŠEG FORUMA!  (Pročitano 9221 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
PROSTOR NA SAJTU NAŠEG FORUMA!
« poslato: Oktobar 24, 2016, 21:34:40 »
Uvažene Kolege,

Nadam se da ćete me svi pravilno razumeti što ću napisati?
Naime, prostor koji sam zakupio od DreamWeb u standardu iznosi 10GB!
Obavešten sam od mog dobavljača da je raspoloživi prostor preko 90% iskorišćen i preti pomanjkanjem istog!

Prelazak na Professional hosting od 20GB zahteva dodatna finansijska sredstva, što trenutno ne mogu
da obezbedim!
Pokušaću od aprila kada redovno obnavljam Hosting da obezbedim i veća novčana sredstva i omogućim Professional host!

Ovaj sada već naš zajednički forum gajim od 1. maja 2011. godine i ne bih nikako želio da ga izgubim, ne samo zbog sebe već
i zbog brojnih mladih ljudi i početnika kojima on mnogo znači!

Ono što treba svi da znamo jeste da najveći prostor zauzimaju fotografije pa sam odlučio da ograničim do aprila broj priloženih datoteka (fotografija), na dve po poruci!
Takođe bih zamolio članove da izaberu one fotografije koje prate tekst a treba da budu uz njih i da ne šalju više poruka uz fotke jednu za drugom!
Jako mi je žao ali u takvim slučajevima ću, i protivno svojoj volji,  brisati sve poruke osim prve uz koju imaju fotografije!

Takođe kada se naš urednik  Blagoja vrati iz sela u Skoplje, pomoći će mi da obrišemo neke sada već manje važne fotografije iz tema koje nisu uopšte vezane za pčelarstvo!
Time bismo omogućili da vratimo bar 2GB propstora do aprila kada ću kupiti Professional host.
Ovo brisanje manje značajnih fotografija, omogućilo bi nam da pišemo poruke ne brinući o dužini tekstova jer tekstovi ne zauzimaju veliki prostor!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Želim još nešto da naglasim a to je da ovaj forum mnogi koriste da reklamiraju (potpuno besplatno), svoje proizvode, košnice, ramove, opremu, ubirajući novac a ja to plaćam iz svog džepa a da se i ne našališe da ponude bilo šta kao nadoknadu za njihovu korist!?
Nekolicini kolega članova proizvođača kroz šalu sam u PP potražio (naravno platio bih), ramove i sl. ali ni ne javiše se više a reklamiraju li reklamiraju i zauzimaju prostor na sajt!
No, ja svoj obraz nedam pa taman me koštalo ali biću iskren i pošten prema onima koji mi pružaju ruke!
Vi sami Kolege procenite ko pruža ruke u ovom slučaju?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ono što vas pitam da li ima protivnika ovog iznuđenog poteza i još nešto da li ima kolega koji misle da mogu slobodno obrisati fotografije iz tema van pčelarstva!
Brisao bih stare fotografije a najnovije bi ostale na forumu do momenta kada se upali crveno svetlo kod dobavljača koji upozorava na zaključavanje sajta!
Ogroman je to posao jer zahteva višednevno i višesatno sedenje za računarom!

Hvala vam svima na razumevanju i očekujem predloge a jedan ne bih voleo nikako a to je da vi uvaženi članovi snosite bilo kakve finansijske troškove jer sam imao puno takvih predloga u PP koje sam sa poštovanjem odbio!
Forum nećemo ugasiti ali ograničenja mora,bar za sada biti!

Pozdrav za sve moje članove od domaćina sa planine Zlatara

Evo poruke koju sam nedavno primio!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

brdsko-planinskopcelarenje.com] Disk Usage Warning: The user “brdskopl” (brdsko-planinskopcelarenje.com) has almost reached their disk quota.

x
cPanel for brdskopl on brdsko-planinskopcelarenje.com cpanel@brdsko-planinskopcelarenje.com преко host23.dwhost.net

20. окт (пре 4 дана)

Disk quota notification for “brdskopl”.
The user “brdskopl” (brdsko-planinskopcelarenje.com) has almost reached their disk quota.
The account currently uses 90.04% (9 GB/10 GB) of its capacity.
Remove some files from this account, or ask the system administrator to increase the account’s disk quota.
The system generated this notice on Wednesday, October 19, 2016 at 10:37:16 PM UTC.
You can disable the “User Disk Usage Warning” type of notification through the cPanel interface: https://host23.dwhost.net:2083/frontend/paper_lantern/contact/index.html

Do not reply to this automated message.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Van mreže Stojanovic Živoslav

• Urednik
  • Starost: 76
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Palić, 111 m/nv
  • Tip košnice: LR i AŽ Namjesnik
Odg: PROSTOR NA SAJTU NAŠEG FORUMA!
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 24, 2016, 22:23:59 »
Uvaženi domaćine,
razumem te!
I predlažem sledeće:
1. najpre neka ide tako kako ti predlažeš dok "ide", dakle smanjiti poruke na max 2 slike,
2. povesti komercijlne razgovore s ozbiljnijim, moćnijim opremašima da se reklamiraju na Forumu i da za to nešto plaćaju mesečeno. U tu svrhu otvoriti posebnu temu pri samom vrhu, odmah posle tvog obaraćanja ili posle Pravilnika i nazvati je "Posebni prijatelji Foruma". Da ista ne bi bila prenatrpana i našim porukama i pitanjima, zato treba da bude uvek zaključana i da u njoj budu predstavljane pregledno samo reklame proizvođača pčelarske opreme. U pregovorima potencirati najpre broj članova Foruma i koliko bi ljudi moglo videti te reklame.

Pozdrav!
Svaki pčelar ima više buba u glavi nego li u košnici. :)

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 24, 2016, 22:35:50 »
Sve što je Žika napisao pridružujem se.
Kratko i jasno.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Lukovic M. Slobodan

• Matica
  • Starost: 91
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 24, 2016, 23:12:23 »
Postovani domacine foruma BPP,
Potpuno razumem tvoju poruku i slazem se da treba da uvazimo tvoj apel , iliti poruku
koja ima za cilj da nam se forum nesmetano odvija na dobrobit pcelara
Malo sam istrazivao u poslednjih nekoliko dana i kada sam se ukljucivao na forum
belezio sam prisustvo gostiju ( neregistrovanih posetilaca) i korisnika (registrovanih ).
Iznenadicete se koliko je poseta gostiju Forumu veca od korisnika !?? Ja sam se ukljucivao
3 puta na dan i belezio podatke za poslednja 3 dana i utvrdio da  je odnos posete bio u proseku
65% gosti : 35 korisnici.To nam govori da ovaj forum ima odlicnu posetu.
Apelovao bih na sve posetioce koji nisu registrovani da to ucine sto pre.
Potom sam  samo u jednoj temi utvrdio da fotografije zauzimaju prostor od 13.992 kb,a to
potvrdjuje navode domacina da fotografije zauzimaju premnogo prostora.
Reklame su,, plasiranje robe ili usluga,, pa shodno tome treba utvrditi i cenovnik.
vp Deda

Van mreže Pavlov Dragi

• Matica
  • Član na forumu od: Feb 2013
  • Starost: 69
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Demir Kapija, Došnica, 174 mnv
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 25, 2016, 20:19:19 »
Poštovani profesore, naš domaćine,
Podržavam sve što smatrate da treba da se uradi u cilju održavanja i nastavljanja rada ovog foruma, koji mnogo znači za nas članove, ali, kao što reče naš deda Slobodan i za još mnogo goste koji čitaju tekstove.
Što se tiče prostora, ukoliko postoji tehnička mogućnost, kod brisanja fotografija, za početak, da se sve dosadašnje poruke sa 4 fotografije svedu na po dve, i sigurno bi se dobio prostor za nesmetan rad, a nove poruke bi bile sa 2 fotke.
Za dalje finansiranje, podržavam dogovore sa većim prizvođčima za reklamiranje.

p.s. Kao što znate, mi smo u MK imali forum pčela.mk, i ovaj problem finansiranja donekle rešili reklamiranjem.
Bilo je predloga koji je u osnovi prihvaćen, da svi članovi finasiramo, jer su to simbolična sretstva, ali problem je bio sa UJP i zakonkso prikupljanje sretstva.
Ipak, forum je propao najviše zbog niskog nivoa komunikacije jednog člana, koji je bio i ove, ali sada više nije ...

Van mreže Stojanović D. Aleksandar

• Larva
  • Član na forumu od: Jan 2015
  • Starost: 45
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Čačak, Pridvorica 370 mnv
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 25, 2016, 20:53:49 »
Slažem se i ja sa kolegama na ovoj temi i mogu dati predlog da slike pčelarski alati koje su postavljene i reklamiraju prodaju alata tog člana bude dat predlog da plaća slike i reklamu ili prvo te slike brisati i uklanjati pa onda redom kako ste dali predloge,a ima dosta oglasa košnica alata kontejnera šnala isto tako ima dosta nevezanih slika za pčelarstvo,

Van mreže Vasiljević Dejan

• Larva
  • Član na forumu od: Avg 2013
  • Starost: 59
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Novi Sad, Fruška Gora 220m.n.v.
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 26, 2016, 12:17:48 »
Slažem se i ja sa kolegama na ovoj temi i mogu dati predlog da slike pčelarski alati koje su postavljene i reklamiraju prodaju alata tog člana bude dat predlog da plaća slike i reklamu ili prvo te slike brisati i uklanjati pa onda redom kako ste dali predloge,a ima dosta oglasa košnica alata kontejnera šnala isto tako ima dosta nevezanih slika za pčelarstvo,
Slažem se sa Žikinim predlogom o plaćanju reklame za proizvodjače pčelarske opreme, ali se ne slažem sa predlogom kolege Aleksandra o brisanju slika vezanih za pčelarske alate i slično, jer mnogi pčelari sami sebi naprave isto ili slično, unaprede taj alat idt. To su baš korisne slike za svakog od nas. Generalno jesam za ograničavanje na dve fotografije po poruci, na brisanje manje važnih ili ne važnih poruka i slika (ima tu naravno i mojih), pa čak i nekih ne važnih tema koje nisu vezane za pčelarstvo kako bi smo dobili još po neki GB. Jednostavno treba "pročistiti" forum. U krajnjem slučaju ako to ne urodi plodom treba razmisliti i o dobrovoljnim donacijama članova foruma, ako je to izvodljivo. U svakom slučaju ovo je tema za razmišljanje i konkrtetne postupke, jer nam je ovaj forum svima nama preko potreban, da ne kažem bez njega bi nam svima nama bilo puno teže pčelariti.
Domaćine imaš našu podršku, samo da nam opstane forum.
Pozdra  svima iz kišovitog Novog Sada
Nije važno što ne činimo dobro, važno je da ne činimo zlo.

“Derviš i smrt” - Meša Selimović

Van mreže Stojanović D. Aleksandar

• Larva
  • Član na forumu od: Jan 2015
  • Starost: 45
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Čačak, Pridvorica 370 mnv
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 26, 2016, 13:30:53 »
ja sam ubedjen da to ovde neće ići tako lako pa sam zato izneo svoj predlog malo oštriji ali predpostavljam da bi pre dao rezultate nego ovi na bazi dogovora,vreme će pokazati ko je u pravu.Slažem se sa kolega Dejanom u podpunosti,čak sam ja neke stvari uzeo sa foruma za svoje potrebe ali sam tako i nesebično podelio neke slike sa svim članovima foruma,jedni problem je što ..forum,,nema nikakve vajde ili koristi u smislu (finansija) sada već i problema.Što se tiče tih slika oglasa i svega drugog to se kači na svim pčelarskim forumima oglasima itd naravno isto besplatno pa iz tog razloga sam ubedjen da ovde neće proći predlog o (posebnim prijateljima foruma)jor to rade na drugim mestima gratis a i većina njih ima svoje web stranice.
U svakom slučaju tu su domaćin foruma i njegv tima pa kako god oni reše ovaj problem ja ću biti zadovoljan :-) a sa druge strane ako mi se ne svidja imam pravo da se ljutm :-) i tražim drugo mesto.

Van mreže Rakovac Goran

• Matica
  • Član na forumu od: Nov 2013
  • Starost: 65
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Velika Plana, Radovanje 225mnv
  • Tip košnice: РВ - ЕВ
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 26, 2016, 14:25:45 »

Уважени професоре Зечевићу ,

Овај форум представља непроцењиво богатство не само за Вас , као власника , и нас , који смо његови чланови , већ и целокупног српског пчеларства. Форум има доста веома активних чланова  који су из окружења из бивших југословенских република што указује да његов значај превазилази оквире наше земље. Мој закључак је да га требате сачувати по сваку цену. На нама , члановима је да Вам у томе помогнемо колико знамо и можемо и колико такву помоћ Ви будете желели да прихватите. Дакле код Вас је и нож и погача . Форум је пчеларски и најважније је сачувати  пчеларске теме. Све што се не тиче непосредно пчеларства треба брисати ( необавезне коментаре , честитке , остале теме ван пчеларства , моје место - град село и сл). И ове теме су биле на свој начин лепе и интересантне али " НУжда закон мења ".
                      Нема потребе да превише лицитирамо шта треба брисати а шта оставити. То ћете Ви са Вашим уредницима најбоље знати и умети. Битно је да имате неподељену жељу чланова да се форум сачува . Ако је тако , а јесте , урадите оно што се мора . Ја лично ћу остати члан овог форума ако се сведе и на једну једину тему. Поздрав.

Van mreže Zečević Branislav

• Мед смањује горчину живота.
  • Gost
  • *
  • Član na forumu od: Feb 2015
  • Starost: 43
  • Бранко Зечевић
    • Фејсбук профил
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Raška, Kaznoviće, 555м
  • Tip košnice: ДБ
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 26, 2016, 22:09:08 »
Поштоване колеге и уважени рођаче матицо форума,

проблем са слободним простором треба решити на најбољи могући начин који би задовољио интересе већине добронамерних чланова форума, који су то, сви ми најбоље знамо, читајући, пишући и дајући своје мишљење и предлоге на разне пчеларске дилеме и проблеме какав је и овај.

Моји предлози су :
  • извршити проверу листу чланова на форуму тј. видети ко је од чланова стално активан а ко је одавно одјављен или годишње веома ретко улази на форум и учествује у његовом раду а током ранијег периода је имао веома велики број личних фотографија. Мој предлог је да му се упути ПП и обавести се о најављеној рационализацији форума која ће укључивати и брисање његових ранијих фотографија у архиви. Ако се члан не јави онда мислим да уредници имају своје право да таквом члану поставе ,,преградну даску'' јер му простора више неће толико требати :)
  • ограничити број тема гостима , посебно актуелних, тако да их гости не могу прегледати, док се наравно не учлане, али са почетном ограниченошћу, максимално две фотографије док се члан ,, не одомаћи'' :)
  • фотографије које су у темама које више нису толико актуелне или су затворене пребацити на гугл диск и оставити само везу ка њему
  • затражити од свих чланова званичну помоћ уредницима форума тако што ће се замолити да чланови ако знају неког ИТ стручњака да му образложе проблем који форум има са недостатком простора и затражи његов бесплатни савет у циљу решења проблема

• за чланове који рекламирају своје производе уредити посебни део и према проценту учесталости оглашавања реклама на форуму, уплаћивати симболичан новац на рачун форума, мислим да би било фер након свих ових година и времена у којем живимо, да се овакав предлог прихвати
  • чланови који буду злоупотребљавали друге теме на форуму у циљу рекламе одмах стављати у пасиван статус, док се не опамете и прихвате етичке норме

Од мене за сада толико, надам се да ћемо предлозима сви допринети да у априлу имамо безбрижан наставак рада форума.
« Poslednja izmena: Oktobar 26, 2016, 22:23:32 od strane Zečević Branislav »
Разлика између пчелињег и људског друштва је у односу броја радилица и трутова.
www.fb.com/banebanjola
www.pcelariraska.weebly.com

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #10 poslato: Novembar 24, 2016, 22:00:03 »
Uvaženi članovi foruma,
Još jednom vas molim da ne ignorišete moj apel (izvinjavam se onima koji ga poštuju), i postavljate više slika u više uzastopnih poruka!
To znači dve po dve slike a nekoliko poruka!

Ja sam zamolio da dok ne obezbedim novac za proširenje prostora na forumu, postavljamo dve slike (ograničeno je), ali nikako da se ide u krajnost i piše prouka za porukom postavljajući uvek po dve slike!?
Time uskraćujemo mogućnost da ostali postave svoje fotografije uz jednu poruku koja je naročito vezana za praktično pčelarstvo!?
Uostalom, urednici treba da spoje dve poruke ako su pisane u vremenu od dva sata po istoj temi a slike da obrišu!

Verujem da ćete me razumeti i poštovati moj apel?

Za sada slobodno postavljajte po dve slike ali nikako uz dve uzastopne poruke!

Van mreže Kostadinovski Đole

• Larva
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 74
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Skopje, Vodno 365 m
« Odgovor #11 poslato: Novembar 26, 2016, 00:45:52 »
Poštovani imenjace i naš domaćine,
I te kako razumem  VAS i imate podrsku da uradite sve sto treba kako bi ovaj forum nastavio sto duze da radi, a koi mnogo znaci kako za mene i za mnogo drugi clanova
pozdrav od Skopje

Van mreže Koneski Blagoja

• Glavni urednik
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 68
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: s. Brest, Makedonski Brod, 775 mnv.
  • Tip košnice: LR, DB-12
« Odgovor #12 poslato: Novembar 26, 2016, 01:56:46 »
Uvaženi članovi foruma,
Još jednom vas molim da ne ignorišete moj apel (izvinjavam se onima koji ga poštuju), i postavljate više slika u više uzastopnih poruka!
To znači dve po dve slike a nekoliko poruka!

Ja sam zamolio da dok ne obezbedim novac za proširenje prostora na forumu, postavljamo dve slike (ograničeno je), ali nikako da se ide u krajnost i piše prouka za porukom postavljajući uvek po dve slike!?
Time uskraćujemo mogućnost da ostali postave svoje fotografije uz jednu poruku koja je naročito vezana za praktično pčelarstvo!?
Uostalom, urednici treba da spoje dve poruke ako su pisane u vremenu od dva sata po istoj temi a slike da obrišu!

Verujem da ćete me razumeti i poštovati moj apel?

Za sada slobodno postavljajte po dve slike ali nikako uz dve uzastopne poruke!

Uvažene kolege, zaista, svi mi, trebamo uvažiti molbu našeg Domaćina kako ne bi došli do privremenog prekida rada ovog prelepog pčelarskog foruma.
Dajte sve od sebe, i uzdržite se bar izvesnog vremena kako ne bi preduzimali druge mere.
Ovo nemojte razumeti kao neku pretnju, jer na ovog foruma to dosad nije bilo nitu će ikad biti.
Nemojte pisati uzastopne poruke (i ne samo zbog mogućnosti da postavite više slika), već i o preglednosti vaših poruka.

Pre pisanja poruke, ili nakon napisane poruke, pre nego što je pustite na forum pregledajte je, videćete šta još hoćete da dodate ili oduzmete, pa nakon toga pustite je.

Što se odnosi do postavljanja slika (svi mi imamo više slika koje hoćemo da ih podelimo sa članovima ovog foruma), ali za sada zbog objektivnih razloga (koji je naš Domaćin opisao još u prvoj poruci u ovoj temi), kako što sam već napisao dajte da se malo uzdržimo i to samo za određeni vremenski period.

Kada sam napisao da ćemo preduzeti određene mere, mislio sam na mogućnosti "sistemskog ograničenja" za nemogućnosti slanja uzastopne poruke.
To podrazumeva da sam sistem te uzastopne poruke staviće ih u jednu, pa tako opet nećete moći da postavite više od 2 slike.
Druga sistemska mogućnost, za nemogućnost slanja uzastopne poruke (i to ne samo zbog slike, već poruke i bez slika) može da bude, da ne možete poslati druga poruka dok neko drug ne odgovri na vašu poruku ili ne mora da odgovri (već samo da pošalje drugu poruku), ili dok ne prođe određeni vremenski period (recimo 24 sata).

Neko, ako već hoće da postavi više slika u jednoj poruci, neka to uradi kao što sam uradio i ja u temi Dnevni izveštaj sa pčelinjaka (http://brdsko-planinskopcelarenje.com/forum/index.php?topic=620.msg66283#msg66283)

Hvala vam na razumevanju,

Pozdrav svima

Ako
"Samo ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali mislim da za ovo drugo nisam siguran" - (Albert Ajnštanj)

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #13 poslato: Mart 09, 2017, 15:13:42 »
Uvaženi članovi foruma BPP,
danas sam dobio obaveštenje da je prostor na sajtu (forum) Brdsko-planinsko pčelarenje popunjen skoro 100%!
Evo dela poruke:
The user “brdskopl” (brdsko-planinskopcelarenje.com) has reached their disk quota.
The account currently uses 99.24% (9.92 GB/10 GB) of its capacity.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dana 18.04.2017. ću uplatiti povećanje prostora ali i od tada Vas najljubaznije molim da ne pišete uzastopne poruke i stavljate
slike jer to nije korektno prema ostalim koji vode računa o prostoru!
Molim da se slike odnose na pčele i pčelarstvo (pčele, pčelinjaci, posete, druženja i sl.) i za sada ni našta drugo a ako je nekome baš potrebno da postavi VIŠE fotografija molim da se obrati uredništvu ili meni i biće sigurno obezbeđeno da se uz tu poruku postavi ako treba i 10 fotografija koje su neophodne za slikovno tumačenje pisane poruke?
Nemojte se ustezati slobodno tražite i biće omogućeno a do daljnjeg idu po dve slike uz svaku poruku koja ima razlike u slanju najmanje 12 sati!
Nadam se da ste me razumeli i zbog toga Vas još više poštujem i uvažavam!

Evo obaveštenja koje prilažem:

S poštovanjem,

Vaš domaćin foruma

Van mreže Vranić Nikola

• Lutka
  • Član na forumu od: Mar 2015
  • Starost: 30
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Republika Srpska,Šipovo, selo Lipovaca 900 m/nv
« Odgovor #14 poslato: Mart 09, 2017, 15:49:59 »
Postovani domacine, ne znam jel imam pravo da pisem uopste u ovoj temi ali hocu nesto da predlozim. Povecanjem broja clanova opet ce nekad i tih 20 GB biti malo. Ja predlazem sledece: (ne znaaaam koliko kosta tih 20 GB ali nije ni bitno) Lakse bi bilo da mi svi,,Aktivni,, clanovi snesemo dio troskova nego vi sami a, naravno, to stoji da se stavljaju slike vezane samo za pcelarstvo. Nas ima mnogo i vjerujem da bi svi htjeli da uplatimo svako svoj dio, bilo bi lakse i vama a i nama  ako trebamo vise slika staviti. Ovaj forum broji mnogo clanova, neki nikad nisu ni prijavljeni a neki nekoliko puta dok ima i nas koji koristimo forum svakodnevno. Mozda bi najbolje bilo da placaju clanovi koji su na forumu bar pola godine ili godinu da ne bude odmah po registrovanju jer bi zbog toga neki i izbjegavali registraciju.
Toliko od mene. Pozdrav
,,Razlika izmedju pčelinjeg i ljudskog društva je u odnosu broja radilica i trutova,,