Autor Tema: Apatin - Savetovanje pčelara Zapadnobačkog okruga  (Pročitano 6486 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Odg: Apatin - Savetovanje pčelara Zapadnobačkog okruga
« Odgovor #15 poslato: Jul 14, 2016, 17:55:34 »
Dana 10. jula nakon doručka kolege Rade i Slavoljub su nas poveli da obiđemo suncokretovu pašu i njihove pčele na paši!
Slavoljub je vozio a prošli smo kroz Sombor i stigli kod Baća i kolege gde je već čekao doručak sa Bačkim specijalitetima kojima nismo mogli odoleti, iako smo već doručkovali!

Pogledasmo košnice koje nam kolega Baćo pokaza a uistinu drugi nastavci su bili prepuni meda!?

Rade je refaktometrom na licu mesta proveravao sadržaj vode u sakupljenom medu koji se kretao od 18-20%!
I ovaj podatak govori o Radetovom angažovanju na pčelinjacima svojih kolega kao predsednika društva!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #16 poslato: Jul 14, 2016, 18:04:35 »
Na kraju obiđosmo još neke pčelinake Apatinskih pčelara (većina zajedno sele), a kod Slavoljuba u lepoj hladovini popričasmo o unosu i problemima koji prate seobu a na jednom pčelinjaku uočismo i dosta mrtvih radilica-izletnica, što evo i slikom pokazujem!
Ono što iz iskustva znam kao dugogodišnji seleći pčelar, suncokret ipak uzima "danak" iz košnice iako je to ove godine spas za mnoge pčelare u Srbiji!
Moram pri kraju mojih izveštaja iz Apatina napisati da sam takođe upoznao još jednog vrsnog kolegu, sekretara društa Slavoljuba Pokrajca, našeg novog člana (koji se na forumu i predstavi), koji je veoma vredan, radan i neposredan kao domaćin.

Po povratku u Apatin, srdačno se pozdravismo uz Radetovo insistiranje da se javimo kada prispemo na Zlatar!
Ispunismo obećanje i Radetu se javismo nakon 6.5 sati vožnje u povratku!

Hvala vam poštovane kolege na onome što smo nas dvojica doživeli u Apatnu a vi ste tome vrlo doprineli.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #17 poslato: Jul 14, 2016, 18:07:04 »
Kolege pčelari, jeste nam Djoko isao na daleki put i možda nije znao da će poseti i pčele na suncokretu u Apatinu pa nije
poneo svoje pčelarsko odelo, ali se uz put sa Zlatara do Apatina snašao, pogledajte sliku ..55.
Pitanje: od koga je usput pozajmio kariranu kosulju, a od koga beli sesir? :D

Eh moj Šumadinac, svašta ti zapažaš!
Pa valjda je Mileta Marković moja generacija i košulja može biti i njegova a šešir beli...pa naravno prof. Kulinčević, odavno se poznajemo, čiji bi drugi šešir bio!?

Van mreže Stevanović Rade

• Larva
  • Član na forumu od: Dec 2012
  • Starost: 61
  • Član DP "Dunav" Apatin, SPOS-a i SPOV-a
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Apatin 85 m/nv
  • Tip košnice: LR - Farar
« Odgovor #18 poslato: Jul 14, 2016, 23:00:58 »
Drago nam je da ste zadovoljni sa nama kao domaćinima, nama je bilo lepo družiti se sa vama i uvek se nešto novo sazna i nauči. Biće prilike da se družimo i dalje, na sajmovima, pčelrskim predavanjima i ostalim manifestacijama. Kad god ste u našem kraju, javite se, znate da imate prijatelje u Apatinu, a i mi ako budemo u vašem kraju, svakako ćemo se javiti.