Poštovani članovi foruma,
Čitam poruke i razmišljam šta i kako da napišem?
A hteo bih da budem sasvim otvoren i iskren da nešto ne ispustim što sam doživeo u Apatinu!
Apatin bih voleo da opišem u našem časopisu, ako za to bude prilike?
A Rade Stevanović?
Kao prvo, kolegu Radeta nisam lično posebno poznavao a ono što sam pratio na našem forumu kroz njegova pisanja mi se ponekad i nije sviđalo, ali susret i druženje okrenulo mi je sliku Radetovu za 360 stepeni!
Ovo je zaista iz srca i vrlo iskreno.
Radeta bih mogao opisati kao vrlo, vrlo korektnog i čestitog čoveka, dobrog pčelara, rukovodioca (10 godina predsednik, što nikako nije slučajno), neposrednog u svemu, razgovoru, gostoprimstvu, priči o Apatinu, kolegama, odličnom organizatoru i svemu što daje jako pozitivnu sliku o ličnosti.
Primer, za vreme skoro trodnevnog druženja "čačnuh" ga oko foruma i za Žiku i Rodoljuba ali iz njegovih usta ne izađe nijedna jedina ružna reč, što me posebno oduševilo.
Svaka čast kolega i prijatelju (smem slobodno to napisati), Rade.
Pošto Divac Dragan (bio pozvan), nije mogao poći, samnom je u Apatin stigao Radojica Drulović, moj rođak i odličan pčelar sa velike nadmorske visine sa planine Zlatara!
Stalni telefonski kontakti tokom 400km vožnje i doček su posebna priča!
Dočekaše nas Rade i Slavoljub Pokrajac, skeretar i naš novi član foruma i smestiše nas u Zlatnu Krunu (prelep hotel), na obali Dunava!
Videsmo i takmičenje u trci čamaca na Dunavu i pobedu 83-trogodišnjeg veterana i njegovog sina (ime sam zaboravio)!
U večernjim satima sa Radetom i Slavoljubom, prošetasmo Apatinom gde je mnogo građana bilo na ulici, veselo, šetnja, muzika, koncerti....som na žaru...
Večera koju nam prirediše u predivnom ambijentu i ićem i pićem sa čime nas počastiše što pesnik napisa u stilu je, kako carski valja i trebuje!
Posle pola noći, otišli smo na počinak umorni od dugog puta ali zadovljni druženjem koje se pamti!
Prijateljska gostoprimljivost nam je i pomalo smetala jer nismo znali kako da uzvratimo, pa smo pre sna o tome nas dvojica pričali, jednostavno kao da sam došao u prijateljsku posetu a ne da držim predavanje za novčanu nadoknadu!
.........
Kolege, uvaženi prijatelji, izvinite na iskrenosti, ali uvod nisam mogao drugačije napisati!