Autor Tema: Odrzana redovna skupstina pcelara Prijepolja  (Pročitano 7413 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Topalović Dragan

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Nov 2011
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Prijepolje - Seljasnica 650 m/nm
Odrzana redovna skupstina pcelara Prijepolja
« poslato: Decembar 03, 2011, 18:25:04 »
Danas u 10 casova odrzana je redovna skupstina pcelara u Prijepolju.

Van mreže Stepanović Dejan

• Matica
  • Član na forumu od: Jul 2011
  • Starost: 51
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kovacevac 250 m
  • Tip košnice: LR
Odg: Odrzana redovna skupstina pcelara Prijepolja
« Odgovor #1 poslato: Decembar 03, 2011, 18:27:35 »
Cestitam,nadam se da je bilo lepo druzenje,
Pa ako vam nije problem da malo opsirnije opisete
sta se danas desavalo kod vas u Prijepolju.
Srdacan pozdrav iz Kovacevca
Ko drugome jamu kopa fizicki je radnik.

Van mreže Topalović Dragan

• Gost
  • *
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Prijepolje - Seljasnica 650 m/nm
« Odgovor #2 poslato: Decembar 03, 2011, 18:36:45 »
Pozdrav za kolege pcelare.Posle redovnih aktivnosti na skupstini kojoj je prisustvovalo oko 120 pcelara predavanje je odrzao gosp.Umeljic a zatim smo otisli na jako lep i skroma koktel i druzenje.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #3 poslato: Decembar 03, 2011, 19:21:44 »
Da kolega Dragane, danas je bilo veoma sadržajno na Skupštini Prijepoljskih pčelara!
Kao i uvek, skupština je bila veoma lepo planirana (dnevni red i dr.) a predsedništvo je profesionalno odradilo svoja zaduženja.
Kolega Medo je u ekspozeu budućih zadataka naveo i vrlo bitno (između ostalih), izgradnju pčelarske etno kuće u Prijepolju!
Gosti današnjeg skupa su bili predstavnici pčelara Nove Varoši, Priboja, Arilja, Bijelog polja, Požege...

Predavanje g. Umeljića je bilo kao i uvek, profesionalno i vrlo interesantno.

Evo nekoliko sličica sa današnjeg druženja u Prijepolju.

Pozdrav Kolegama

Van mreže Kajevic Medo

• Lutka
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Prijepolje, Velika Župa 400m
« Odgovor #4 poslato: Decembar 03, 2011, 19:31:46 »
Đole, puno hvala na slikama. Vidimo se u Arilju pa kod tebe u N. Varoši.

Van mreže Šljivic Miljko

• Matica
  • Član na forumu od: Okt 2011
  • Starost: 66
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Globoder 196m
« Odgovor #5 poslato: Decembar 23, 2012, 16:35:26 »
                Juce sam bio u Prijepolju u ulozi predavaca na redovnoj izbornoj godisnjoj skupstini udruzenja pcelara iz Prijepolja. Predavanje kao predavanje je klasicno i to je u nekih 75 minuta bio odgovor na ranije postavljena pitanja ili bolje reci mini teme: kosnica, varoa, ventilacija i utopljavanje, hrana, zastita od stetocina...Meni je to bilo trece predavanje u toku 2012.godine u Prijepolju, a oni su jedni od retkih koji su u avgustu organizovali predavanje sa temom ,,Priprema pcela za zimu,,
               Ono sto bi ja hteo da pohvalim, iako sam izuzetno skrt na hvaljenju, to je rad tog udruzenja. Aktivnosti koje su tu recene na projektima, saradnji sa drugima, saradnja i uvazavanje lokalne samopuprave i niz drugih aktivnosti mnoga velika drustva samo mogu da sanjaju, a finansijske cefre koje su izrecene su takve da bi mogao da im pozavidi i SPOS. Nisam ocekivao da pisem o ovoj temi pa nisam pripremio [podatke, ali ono sto sam cuo bio sam zadivljen. Juce je bila redovno izborna skupstina ali ko bi menjao fantasticnog predsednika Medu Kajevica koji je izabran na novi mandat i Izvrsni odbor gde svako radi svoj deo posla i gde ocigledno da to funkcionise besprekorno za razliku od mnogih udruzenja gde se sve lomi na predsedniku. Sama skupstina je funkcionisala fantasticno a od gostiju bili su Dragan Divac i Djoko Zecevic iz Nove Varosi, SavoPopovic iz Priboja, Ratko Jokovic iz Arilja,kolega iz Cajetine ( izvinjavam se neznam ime ) a u ime SPOSa Marko Mandic.
                   Pcelari Prijepolja pcelare u teskim klimatskim uslovima sto se odrazava i na prinosi na probleme u prezimljavanju, ali ovakav rad udruzenja nagovestava da ce ubrzo te lose uslove prevazici dobrom organizacijom, vecim znanjem i vecim angazovanjem pcelara na seljenju drustava, odnosno na razvoju u velike robne proizvodjace. Ja im zelim da se ovo ne zavrsi samo na divljenju vec da za koju godinu o njima se prica kao znacajnim i poznatim pcelarima.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #6 poslato: Decembar 23, 2012, 18:13:17 »
Zaista Miljko je veoma u pravu!
Prijepoljsko udruženje pčelara "gura" punom parom!
Projekat koji je na samom kraju, kolega Medo reče da je načuo da je već odobren, ima cifru da zaboli glava!
Radi se o sumi oko 100.000 evra!
Priejepoljsko Udruženje sto hiljada,  i isto toliko za pčelare Goražda kao zajednički projekat prekogranične saradnje!

Takođe najavljeno je da im ide i projekat za Tursku, pa Opština im je širom otvorila vrata, dajući mogućnost da na osnovu
Progarama da učestvuju u velikom delu budžetskog kolača namenjenog poljoprivredi njihove Opštine.

Jednim rečju, svaka čast za neviđene ambicije.

Miljko u šali reče da treba da ga (Meda), "pozlate", i čini mi se da je u pravu.

Ja sam u diskusiji javno rekao da je sve što je vezano za pčelarstvo, (Nova Varoš, Prijepolje, Priboj...Sjenica), krenulo rapidnim usponom od 2002. godine.
A zašto baš od te godine, voleo bih da neko drugi odgovori?

Nažalost, Udruženje pčelara iz Sjenice je "utihnulo", nakon smrti njihovog predsednika, Mustafe Ćućevića!?

Evo nekoliko sličica koje je načinio Dragan Divac.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #7 poslato: Decembar 23, 2012, 18:13:54 »
Još neka sličica sa jučerašnjeg druženja u Prijepolju!

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #8 poslato: Decembar 23, 2012, 18:48:29 »
Miljko u šali reče da treba da ga (Meda), "pozlate", i čini mi se da je u pravu.

Imao sam ogromno zadovoljstvo da letos drzim predavanje o Paketnim rojevima prijepoljskim pcelarima i to na njihovom verovatno najlepsem izletisu Kamenoj gori, gde sam prvi put bio u svom zivotu.
Tada sam video da je veoma dobro organizovano ovo udruzenje pcelara, gde svaki clan rukovodstva ima svoje radne zadatke, a Medo kao veoma uspesni predsednik kordinira timom.
Izvestaj sa ove njihove godisnje Skupstine jos je vise potvrdio moje misli da ce prijepoljski pcelari vec u novoj 2013.godini znacajno povecati broj pcelinjih drustava i u najskorije vreme proizvesti mnogo vise meda i ostalih pcelinjih proizvoda.
Iskrene cestitke Medi na reizboru za predsednika.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Stevanović Rade

• Larva
  • Član na forumu od: Dec 2012
  • Starost: 61
  • Član DP "Dunav" Apatin, SPOS-a i SPOV-a
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Apatin 85 m/nv
  • Tip košnice: LR - Farar
« Odgovor #9 poslato: Decembar 23, 2012, 20:53:08 »
Imao sam čast da upoznam nekoliko pčelara iz Prijepolja i njihovog predsednika Kajević Medu koji mi je spomenuo projekat prekogranične saradnje i drago mi je da će im se želje ispuniti i da će ostvariti što su zamislili. Medi i ostalim članovima Izvršnog odbora čestitam na ponovnom izboru da vode udruženje, a svim prijepoljskim pčelarima želim dobro zdravlje u Novoj godini i zdrave pčele.

Van mreže Kajevic Medo

• Lutka
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Prijepolje, Velika Župa 400m
« Odgovor #10 poslato: Decembar 23, 2012, 20:54:51 »
Zahvaljujem se prof.Miljku Šljivića na lepim pohvalama, takođe prof.Đoku Zečeviću a i mom
prijatelju Radu. Udruženje na čelu sa I.O. je zaslužno za dobar rad udruženja.
Ima a i biće programa za napredak svih nas, samo ih treba naći.

Van mreže Divac Dragan

• Lutka
  • Starost: 70
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Bistrica- Nova Varos 745m
« Odgovor #11 poslato: Decembar 23, 2012, 22:20:50 »

Imao sam zadovoljstvo da prisustvujem izbornoj skupštini pčelara Prijepolja koja je protekla u nalboljem mogućem redu.
Ovim putem sam hteo da čestitam gospodinu Medu Kajeviću na ponovnom izboru za predsednika kao i članovima izvršnog odbora, sa željom da još bolje nastave dosadašnji rad u udruženju.

Pozdrav od komšije i nek Vi je srćna nova godina.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #12 poslato: Decembar 23, 2012, 23:08:07 »
Sada sam siguran u nešto, kada je uspeh u razvoju pčelarstva u pitanju?
Uvažene Kolege,
došlo je vreme izrade održivih projekata bez kojih više nema dotacija niodakle!
Svi donatori, država i oštine kao i zainteresovani veliki privatnici pa čak i banke, sada samo gledaju validne programe a za njih se moramo u svim udruženjima kadrovski opremiti, mislim na ekonomiste, pravnike, tehnologe a naravno i najbolje praktičare!

Treba tu vrlo, vrlo ozbiljnog rada, analiza, studija rada i vremena, komparativnih metoda i dr.

A kod pčelara je to malo teže jer dobar deo njih bi samo pare a program, ama šta nam treba program!

Međutim, predsednici i izvršni odbori su na muci, jer su uvek krivci ako pčelar nešto ne dobije!
Jer mi samo platimo članarinu i ništa više, a rukovodstvo...e pa oni to "moraju" zašto smo ih birali, kažemo?
A svi znamo da je to uglavnom volonterski rad, a danas rad za džabe nije popularan, zar ne?

No, ako se slože sve kockice, eto nam uspeha, samo tako možemo napred.