Juce sam bio u Prijepolju u ulozi predavaca na redovnoj izbornoj godisnjoj skupstini udruzenja pcelara iz Prijepolja. Predavanje kao predavanje je klasicno i to je u nekih 75 minuta bio odgovor na ranije postavljena pitanja ili bolje reci mini teme: kosnica, varoa, ventilacija i utopljavanje, hrana, zastita od stetocina...Meni je to bilo trece predavanje u toku 2012.godine u Prijepolju, a oni su jedni od retkih koji su u avgustu organizovali predavanje sa temom ,,Priprema pcela za zimu,,
Ono sto bi ja hteo da pohvalim, iako sam izuzetno skrt na hvaljenju, to je rad tog udruzenja. Aktivnosti koje su tu recene na projektima, saradnji sa drugima, saradnja i uvazavanje lokalne samopuprave i niz drugih aktivnosti mnoga velika drustva samo mogu da sanjaju, a finansijske cefre koje su izrecene su takve da bi mogao da im pozavidi i SPOS. Nisam ocekivao da pisem o ovoj temi pa nisam pripremio [podatke, ali ono sto sam cuo bio sam zadivljen. Juce je bila redovno izborna skupstina ali ko bi menjao fantasticnog predsednika Medu Kajevica koji je izabran na novi mandat i Izvrsni odbor gde svako radi svoj deo posla i gde ocigledno da to funkcionise besprekorno za razliku od mnogih udruzenja gde se sve lomi na predsedniku. Sama skupstina je funkcionisala fantasticno a od gostiju bili su Dragan Divac i Djoko Zecevic iz Nove Varosi, SavoPopovic iz Priboja, Ratko Jokovic iz Arilja,kolega iz Cajetine ( izvinjavam se neznam ime ) a u ime SPOSa Marko Mandic.
Pcelari Prijepolja pcelare u teskim klimatskim uslovima sto se odrazava i na prinosi na probleme u prezimljavanju, ali ovakav rad udruzenja nagovestava da ce ubrzo te lose uslove prevazici dobrom organizacijom, vecim znanjem i vecim angazovanjem pcelara na seljenju drustava, odnosno na razvoju u velike robne proizvodjace. Ja im zelim da se ovo ne zavrsi samo na divljenju vec da za koju godinu o njima se prica kao znacajnim i poznatim pcelarima.