Uvaženi članovi foruma,
Poštovani pčelari učesnici diskusija na ovom našem pčelarskom forumu, Našem uredniku kolegi Blagoji Koneskom odobrio sam i zamolio ga da po mogućstvu ispravi mnoge tehničke nepravilnosti na ovom sajtu.
Te nepravilnsoti su pre svega u ličnim podacima i poštovanju Pravilnika a naročito kod postavljanja slika!
Neki članovi postavljanjem ogromnih veličina jako usporavju rad foruma a i troše nam dragoceni prostor jer ovaj sajt ima određen broj zakupljenih gigabajta što traži dodatna sredstva koja moram kao domaćin izdvajati za forum!
Zbog toga će Blagoja intervenisati i ako obriše nečije slike ne bi trebalo da bude ljutnje!
Zašto, zato jer se ne poštuje propisani Prailnik!
Poštovane kolege - članovi ovog foruma,
Uvaženi Domaćine i admin ovog foruma,
Juče ceo dan, a i danas radio sam na ispravljanje mnoge tehničke nepravilnosti na ovome sajtu, a sve sa ciljem da obezbedimo što je moguće bolji i brži rad foruma.
Najveće vremena utrošio sam oko smanjivanja (na potrebnu veličinu) one linkovane ogromne slike, od kojih neke su težili i nad 3,5 Mb a to znatno je usporavao učitavanje pojedine teme u koje su bile postavljene, a usporavali su rad foruma uopšte (osobito to su osetile one kolege koji imaju slabije ili računare starije generacije).
Dakle, drage kolege i Domaćie dosad nisam obrisao nitu jednu sliku (već kako sam napisao, samo sam ih umanjio prema pravilima propisanih Pravilnikom i opet postavio na mesta gde su bili).
Ovo svakako ću i dalje raditi ako to uočim prilikom pregleda foruma, a zamolio bih i kolege koji su takve slike postavile da me informišu kako bi što pre uredio.
Mnogo toga je pisano, a i slikovito prikazivano kako treba umanjiti slike i kako ih postaviti uz svoje poruke koristejći “Dodatne opcije”. Ako i pored ovoga, nekome to nije mu jasno, i dalje stojimo na raspolaganju radi ukaživanje potrebne pomoći.
Posebna priča je nepoštovanje pravila propisana Pravilnikom o radu foruma a odnose se na obavezno postavljanje lične fotografije i datum rođenja u svoj profil. I oko ovoga dosta je pisano i objašnjavano na ovaj forum. Pored toga, prilikom svake registracije novog člana šaljemo mu email u koji upozaravamo na ova pravila i nudimo se, ako neko ne ume da postavi sliku u svoj profil da mi dostavi nama i mi će je odmah postaviti.
Neke kolege to odmah ispoštuju (postave sliku ili preprate nama) za što smo im veoma zahvalni, ali pojedini članovi ponašaju se kako da ništa nije bilo i neće biti (da ne kažem oglušavaju se našim ukazivanjima).
Pa dobro, ako nas (i svoje kolege i koleginice koje su postavile slike u svoj profil) ne poštuju, bar da ispoštuju reč Domaćina, vlasnika i admina ovog foruma, koji samostalno finansira ovaj forum kako bi nama pružio gostoprimstvo i omogućio da razmenjujemo iskustva, razrešavamo određene dileme, učimo i obnajavmo gradivo o našoj opredelbi – pčelarstva i.t.d.
Molim Vas, nismo mala deca pa da nemožemo bar jednom razumeti šta se od svih nas traži (a traži se malo, veoma malo) !!!
Sa nadom da će bar ovaj put naidemo na razumevanje,
Pozdrav svima,