Autor Tema: Važno obaveštenje!  (Pročitano 10358 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Važno obaveštenje!
« poslato: Februar 27, 2015, 17:59:00 »
Uskoro će Sistem admistrator (glavni kreator sajta) izraditi metodolgiju obrasca da se niko neće moći prijaviti bez svih potrebnih podataka koje Pravilnik foruma predviđa!
Sve ću ja to platiti i nikoga sa tim neću opterećivati ali se Pravilnik mora poštovati.

Nedavno me jako zabolela poruka mog prijatelja Dejana iz Kovačevca koji me prozvao da pominjem da je forum moj, što nikada nisam javno apostrofirao, iako to svi znaju, ali ne razumem šta to ljude vređalo ako bih i to napisao!

I pored mojih vapaja i više puta poslatih molbi (kao da sam dokon), pojedini novi članovi me ignorišu i neće da ugrade sve podatke (podrazumevanu ličnu fotografiju...ali samo ličnu), ili da meni pošalju da to ja ugradim već se predstavljaju bez podataka, biću prinuđen da USKRATIM članstvo svima onoma koji ignorišu moje korektno gostoprimstvo na našem forumu!

Molim sve članove da se urazume i ispoštuju moj zahtev jer za to ima veoma opravdanog razloga!

Nikada nikoga neću potceniti niti omalovažiti, ali tražim visoko poštovanje onoga što sam propisao na ovom našem pčelarskom forumu u Pravilniku a ništa nije van toga jer ako pružam gosotoprimstvo, ono se mora ljudskošću uzvartiti.

Nikada neću dozvoliti da ovaj forum bude kafansko svratište ili vašarište.

S velikim poštovanjem kolegama koji podržavaju i uvažavaju Pravilnik,

Domaćin foruma BP pčelarenje.

Đoko Zečević sa Zlatara

Van mreže Obradović Miloš

• ono sto je u jednom vremenu istina u drugom je zabluda
  • Pčela
  • Član na forumu od: Dec 2013
  • Starost: 36
  • ljudi dok poucavaju druge i sami uce
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Obronci Kopaonika,Selo Kaševar 700 m/nv Opstina Blace
Odg: Važno obaveštenje!
« Odgovor #1 poslato: Februar 27, 2015, 19:43:35 »
U potpunosti vas podrzavam profesore, moramo biti korektni i da postujemo ovaj forum kao da je nas, jer ovaj forum je za mene a verujem i za sve clanove kao druga porodica...puno pozdrava iz Blaca

Van mreže Bjelić Milanko

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2012
  • Starost: 66
  • Ko HOCE nadje nacin-Ko NECE nadje razlog
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Nova Varoš, Rutose 740m n/v
  • Tip košnice: DB
« Odgovor #2 poslato: Februar 27, 2015, 20:36:43 »
Поштовани домаћине овога дивног форума
Поштоване колеге чланови форума БПП.
У потпуности се слажем да треба да се поштују прописани правилник овога форума.
Ево да изнесем само један детаљ који се мени десио на овом форуму-Наиме пре извесног времена на овом форуму(наравно без личне фотографије)лажно се представио један неозбиљни члан.Представио се врло потресно?Можда се неко од Вас сећа поштоване колеге тога како се без фотографије представио Стефана из Ужица.Ето-као један млад дечак који жели да постане пчелар.Мене је та његова прича разжалила па сам отворио тему да му помогнемо.И пар колега се јавило да му испунимо жељу.Упозорен сам од домаћина форума да будем обазрив због тога и на моју велику ЖАЛОСТ!Професор је био у праву.То је  био покушај''ПРЕВАРЕ''.А да је на аватару постављено све оно што је предвиђено правилником та могућност би била елиминисана.Зато АПЕЛУЈЕМ на све колеге који желе да се региструју и равноправно учествују и друже се са осталим члановима овога форума да поштују ''кућни ред''.
                                 Сви који поштују правилник форума БПП-----ДОБРО НАМ ДОШЛИ!!!!
« Poslednja izmena: Februar 27, 2015, 20:59:26 od strane Bjelić Milanko »

Van mreže Savić Darko

• Pčela
  • Član na forumu od: Jul 2014
  • Starost: 39
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Čelinac 550m
« Odgovor #3 poslato: Februar 27, 2015, 21:31:10 »
I ja podrzavam Profesora Djoku,i slazem se da bi ovakva pravila trebali svi postovati,jer pravilnik netrazi neznam sta osim licnih podataka,pa mislim da je to nista na osnovu informacija koje ovdje dobivamo.lp
svi smo mi ljudi al tesko je biti covjek.

Van mreže Koneski Blagoja

• Glavni urednik
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 68
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: s. Brest, Makedonski Brod, 775 mnv.
  • Tip košnice: LR, DB-12
« Odgovor #4 poslato: Februar 27, 2015, 23:05:15 »
Ne vidim, ama baš nikakvog razloga da prilikom registracije neko ne poštuje propisane odredbe u Pravilniku Foruma, sakriva svoje lične podatke (prezime i ime i datum rođenja, te mesto stanovanja (uključujući i svoje lične slike u svoj avatar – novijeg datuma), zatim podatke o svome pčelinjaku (tip košnice, način pčelarenja – stacionarno/seleće, nadmorska visina lokacije pčelinjaka), te e-mail adresu.

Ovo nije neki zabavni (rekla – kazala) forum, pa da svako može se registrovati pod izmišljenog ili lažnog imena, pseudonima, prekara ... već suprotno, ovo je seriozni Forum gde svakodnevno, nesebično prenosi se pčelarsko znanje i iskustvo iskusnih kolega pčelara, a mnogim kolegama ovo blagorodno zanimanje pretstavlja životna egzistencija njihovih porodica.

Zašto su potrebni ovi podatci?
Svakako da ima više opravdanih pričina, a ne zbog toga što tako neko želi, iliti hoće da pravi neku kolekciju (koju ne znam kako da je nazovem).
1.   Vlasnik Foruma i administrator, imaju zakonske obaveze zaštite ličnih podataka, tako da niko ne treba brinuti oko zloupotrebi istih.
2.   Ako svi imamo napisano svoje lične podatke, onda znamo sa koga diskutujemo (iako to je virtuelno, možda neki dan to virtuelno bude i lično). Znamo prema koga kako treba se obratiti (ako i malo imamo respekt jedan prema drugoga).
3.   Ako ne drugo bar da si čestitamo rođendane, i poželimo si zdravlje i sreće.
4.   Lična slika u avataru (još ako je novijeg datuma) je posebna priča za sebe. Ne možete zamisliti koja je blagodet te slike. Nikad ne znamo kada nas Bog da, da se susretnemo, da se prepoznamo i upoznamo u dobro ili zlu, da si pružimo pomoć jedan drugome ... (kako ćemo se prepoznati, ako pojma nemamo ko, kako izgleda.
5.   Primera radi: preklanske godine na predavanju Miljka Šljivića u Skoplju nije mi trebalo puno vremena da se prepoznamo, lanske godine u Kumanovu sa Domačina Foruma – Prof. Djoka Zečevića prepoznali smo se još na ulazu u sali gde je trebalo biti predavanje, rukovali smo se i bratski pregrnuli kao da se znamo već puno godina, tako je bilo i ove godine sa Radetom Kostadinovićem u Skoplju. A da ne pričam o Vašim susretima u Srbiji (za koji verujem da se dešavaju svakodnevno).
6.   Podatke o pčelinjacima (tip košnice, nadmorska visina i lokacija pčelinjaka), o presudnom su značaju kada na Forumu u nekoj temi diskutujete iliti postavljate neko pitanje. Znate li kakav bi odgovor dobili ako odgovor vi da neko ko pčelari DB košincom i to na 1200 MNV, a vi pčelarite recimo RV košnice na 250 MNV.
7.   I.t.d ...

Da ne gnjavim previše (i tako sam već puno napisao, a ništa novo nisam rekao), već sve dobronamerne kolege koje hoću da se regustruju na Forum, najpre da pročitaju Pravilnik i ako su saglasni sa propisanim pravilima slobodno neka pristupu, ako nisu saglasni onda nikom ništa (sretan im put na neki dečiji forum). Hoću reći, takvi neka i ne pokušavaju da se registruju jer kako reče Domaćin neće biti registrovani. Ja smatram da dosta je bilo maltretiranja Domaćina i Administratora foruma i zloupotrebi njihove dobre volje da putem e-mail poruke tražu dopune podataka kako bih i registrovali.

Ima što još da se piše, ali smatram da i ovo je previše za što iskreno izvinjavam se kolegama.
Dakle, u potpunosti slažem se i podržavam obaveštenje Domaćina Foruma.

Pozdrav svima i svako dobro,
"Samo ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali mislim da za ovo drugo nisam siguran" - (Albert Ajnštanj)

Van mreže Vujašević Miloje

• Lutka
  • Član na forumu od: Jan 2013
  • Starost: 53
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Peuta - Podgorica 295 m-n/v
« Odgovor #5 poslato: Februar 27, 2015, 23:16:19 »
Djoko potpuno si u pravu. Pozdrav!
Ne kaži sve što znaš, ne čini sve što možeš, ne vjeruj svemu što čuješ.

Van mreže Механџиски Звонко

• Larva
  • Član na forumu od: Avg 2013
  • Starost: 59
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Македонија, Малешевски Планини, Туртела 1300мнв
« Odgovor #6 poslato: Februar 28, 2015, 07:08:22 »
Пуну подршку нашем домачину и администратору.Много пута у моим постовима апострофирам то и неки можда мисле да се улизујем нашем домачину али душа ми је чиста пред богом и опет чу дати своје мишљење.На овом форуму сам аплицирао највише од тих побуда што осим несебичност наших старијих и искусних колега у помоч око пчеларења фрапирао ме баш тај меџуљудски однос са пуно респекта без омаловажавања и сва  друга људска позитивна карактера и особина.Немојмо дозволити да нам се та препознатљивост упропасти.Дај да поштујемо сви ред и правила која треба испунити да будемо рамноправни на наш форум а кртица че бити увек то је типично балканско,само да им не дозволимо да роваре меџу нама.Поздрав свима!.
Тrazi srechu u poslu, a ne u nadu.
Briga jede choveka ko rdja gvozdje.

Van mreže Vasiljević Dejan

• Larva
  • Član na forumu od: Avg 2013
  • Starost: 59
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Novi Sad, Fruška Gora 220m.n.v.
« Odgovor #7 poslato: Februar 28, 2015, 08:39:54 »
И од мене апсолутна подршка домаћину форума. Толеранција и међусобно уважавање су највећа тековина овог форума, због чега су многи и приступили истом, тако да се не сме никоме дозволити да нарушава и писана, а и неписана правила овог форума.
Поздрав из кишовитог Н.Сада
Nije važno što ne činimo dobro, važno je da ne činimo zlo.

“Derviš i smrt” - Meša Selimović

Van mreže Kožul Anto

• Larva
  • Član na forumu od: Jul 2014
  • Starost: 49
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Novi Šeher, Galovac 250m
« Odgovor #8 poslato: Februar 28, 2015, 12:06:27 »
Takodje apsolutna podrska za profesora

Van mreže Pululu Spomenka

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Feb 2015
  • Starost: 67
  • Pol: Žena
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Badnjevo 157m
« Odgovor #9 poslato: Februar 28, 2015, 12:47:29 »
Jedan od razloga zbog kojeg sam se odlučila da zatražim prijem na forum je upravo zahtev da se popune lični podaci. To je ozbiljna priča a ne neko mesto gde će dolaziti "lažnjaci" i sociopate i ugroziti ono zbog čega ste/smo svi mi ovde. Potpuno podržavam zahteve vlasnika foruma. Ja to tako doživljavam, kao njegovu kuću u koju dolaze dobronamerni ljudi, kolege i zaljubljenici u pčelarstvo da razmene iskustva i pomognu, koliko mogu. (greškom ??? je poruka uletela na drugu temu, pa je c/p ovde gde i pripada).
Svi smo mi u provaliji, samo neki gledaju u pravcu zvezda.
Oskar Vajld

• Glavni urednik
« Odgovor #10 poslato: Jun 03, 2015, 13:34:52 »
Uskoro će Sistem admistrator (glavni kreator sajta) izraditi metodolgiju obrasca da se niko neće moći prijaviti bez svih potrebnih podataka koje Pravilnik foruma predviđa!
Sve ću ja to platiti i nikoga sa tim neću opterećivati ali se Pravilnik mora poštovati.

Nedavno me jako zabolela poruka mog prijatelja Dejana iz Kovačevca koji me prozvao da pominjem da je forum moj, što nikada nisam javno apostrofirao, iako to svi znaju, ali ne razumem šta to ljude vređalo ako bih i to napisao!

I pored mojih vapaja i više puta poslatih molbi (kao da sam dokon), pojedini novi članovi me ignorišu i neće da ugrade sve podatke (podrazumevanu ličnu fotografiju...ali samo ličnu), ili da meni pošalju da to ja ugradim već se predstavljaju bez podataka, biću prinuđen da USKRATIM članstvo svima onoma koji ignorišu moje korektno gostoprimstvo na našem forumu!

Molim sve članove da se urazume i ispoštuju moj zahtev jer za to ima veoma opravdanog razloga!

Nikada nikoga neću potceniti niti omalovažiti, ali tražim visoko poštovanje onoga što sam propisao na ovom našem pčelarskom forumu u Pravilniku a ništa nije van toga jer ako pružam gosotoprimstvo, ono se mora ljudskošću uzvartiti.

Nikada neću dozvoliti da ovaj forum bude kafansko svratište ili vašarište.

S velikim poštovanjem kolegama koji podržavaju i uvažavaju Pravilnik,

Domaćin foruma BP pčelarenje.

Đoko Zečević sa Zlatara

POŠTOVANE KOLEGINICE I KOLEGE!

Iako Domaćin i administrator ovog prelepog pčelarskog foruma ovo Važno obaveštenje postavio još 27 februara, stanje oko iznetog nije se nimalo promenilo.
Na ovo obaveštenje podršku su dali određene kolege svojim porukama, ali još važnije podrške smatramo one koje koleginice i kolege pokazuju svojim poštovanjem prema pravilama propisanim Pravilnikom rada Foruma.

Sa ovakvim postupcima (nepridržavanja odredbama Pravilnika) ne samo što se ignorišu zahtevi Domaćina foruma, već na neki način iskazuje se veliko nepoštovanje i ne samo prema domaćina, već i prema ostalim koleginicama i kolegama koji su ispoštovali Pravilnik.

Zbog toga, evo, još jednom, pozivamo sve kolege da ispoštuju Pravilnik i u svoj profil ugrade svoju ličnu fotografiju i datum rođenja.
I ovoga puta ukazujemo na magućnost, odnosno dobre volje urednike foruma, da ako neko ne može ili ne ume da to sam uradi, da nama pošalju lične fotografije i datum rođenja, i mi, mesto njih to ćemo učiniti (iako to redovno saopštavamo putem email-a, prilikom odobravanja naloga).

Na kraju, nažalost moramo kazati: da se ovo jednom mora završiti!

Srdačan pozdrav svima
"Samo ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali mislim da za ovo drugo nisam siguran" - (Albert Ajnštanj)

• Glavni urednik
« Odgovor #11 poslato: Jun 04, 2015, 23:52:00 »
POŠTOVANE KOLEGINICE I KOLEGE, VI KOJI STE ZABORAVILI LOZINKU ZA PRISTUP NA FORUM

Kako već izvesno vreme na forumu imamo tehničke probleme oko automatskog slanja nove lozinke onima koji su zaboravili, kao privremeno rešenje vama nudimo da mi ručno dodeljujemo novu lozinku.

Zbog toga, već registrovani članovi na ovaj forum (koji su zaboravili svoju lozinku) potrebno je:

- Nama (Glavnim urednicima) pošaljete email poruku u koji će zatražite novu lozinku
- Email poruke šaljete na ove email adrese: vadragan@hotmail.com ili na BSKoneski@t-home.mk
- Vaša poruka pored baranje za nove lozinke treba da sadrži i vaše korisničko ime i email adresu radi identifikacije
- Nakon toga, mi vi šaljemo novu lozinku putem email poruke
- Sa te lozinke možete se logirati na forum, a ako hoćete nakon toga možete je promeniti

Hvala na razumevanju,

Brdsko - planinsko pčelarenje tim
« Poslednja izmena: Oktobar 15, 2015, 19:45:01 od strane Koneski Blagoja »

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 23, 2015, 23:31:37 »
Uvaženi članovi foruma,
Poštovani pčelari učesnici diskusija na ovom našem pčelarskom forumu, Našem uredniku kolegi Blagoji Koneskom
odobrio sam i zamolio ga da po mogućstvu ispravi mnoge tehničke nepravilnosti na ovom sajtu.

Te nepravilnsoti su pre svega u ličnim podacima i poštovanju Pravilnika a naročito kod postavljanja slika!
Neki članovi postavljanjem ogromnih veličina jako usporavju rad foruma a i troše nam dragoceni prostor jer ovaj sajt ima određen broj zakupljenih gigabajta što traži dodatna sredstva koja moram kao domaćin izdvajati za forum!

Zbog toga će Blagoja intervenisati i ako obriše nečije slike ne bi trebalo da bude ljutnje!
Zašto, zato jer se ne poštuje propisani Prailnik!

Ovo se ne odnosi na sve čalnove jer ogromna većina zaista poštuje forum i ja sam im neizmerno zahvalan na tome, ali ima i onih koji uopšte ne haju za Pravilnik!?
E takve moramo upozoriti da se pridruže ogromnoj većini a na njima je da se odluče za da ili ne?

Očekujem punu podršku Blagoju i zahvalan sam na tome.

Veliko hvala svima koji su komentarisali moje poruke a posebno hvala koleginici Spomenci koja je na najbolji mogući i vrlo slikovit način odslikala poštovanje našeg Pravilnika.

Hvala ti Spomenka od srca!

• Glavni urednik
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 25, 2015, 20:39:53 »
Uvaženi članovi foruma,
Poštovani pčelari učesnici diskusija na ovom našem pčelarskom forumu, Našem uredniku kolegi Blagoji Koneskom odobrio sam i zamolio ga da po mogućstvu ispravi mnoge tehničke nepravilnosti na ovom sajtu.

Te nepravilnsoti su pre svega u ličnim podacima i poštovanju Pravilnika a naročito kod postavljanja slika!
Neki članovi postavljanjem ogromnih veličina jako usporavju rad foruma a i troše nam dragoceni prostor jer ovaj sajt ima određen broj zakupljenih gigabajta što traži dodatna sredstva koja moram kao domaćin izdvajati za forum!

Zbog toga će Blagoja intervenisati i ako obriše nečije slike ne bi trebalo da bude ljutnje!
Zašto, zato jer se ne poštuje propisani Prailnik!

Poštovane kolege - članovi ovog foruma,
Uvaženi Domaćine i admin ovog foruma,

Juče ceo dan, a i danas radio sam na ispravljanje mnoge tehničke nepravilnosti na ovome sajtu, a sve sa ciljem da obezbedimo što je moguće bolji i brži rad foruma.
Najveće vremena utrošio sam oko smanjivanja (na potrebnu veličinu) one linkovane ogromne slike, od kojih neke su težili i nad 3,5 Mb a to znatno je usporavao učitavanje pojedine teme u koje su bile postavljene, a usporavali su rad foruma uopšte (osobito to su osetile one kolege koji imaju slabije ili računare starije generacije).

Dakle, drage kolege i Domaćie dosad nisam obrisao nitu jednu sliku (već kako sam napisao, samo sam ih umanjio prema pravilima propisanih Pravilnikom i opet postavio na mesta gde su bili).
Ovo svakako ću i dalje raditi ako to uočim prilikom pregleda foruma, a zamolio bih i kolege koji su takve slike postavile da me informišu kako bi što pre uredio.

Mnogo toga je pisano, a i slikovito prikazivano kako treba umanjiti slike i kako ih postaviti uz svoje poruke koristejći “Dodatne opcije”. Ako i pored ovoga, nekome to nije mu jasno, i dalje stojimo na raspolaganju radi ukaživanje potrebne pomoći.

Posebna priča je nepoštovanje pravila propisana Pravilnikom o radu foruma a odnose se na obavezno postavljanje lične fotografije i datum rođenja u svoj profil. I oko ovoga dosta je pisano i objašnjavano na ovaj forum. Pored toga, prilikom svake registracije novog člana šaljemo mu email u koji upozaravamo na ova pravila i nudimo se, ako neko ne ume da postavi sliku u svoj profil da mi dostavi nama i mi će je odmah postaviti.
Neke kolege to odmah ispoštuju (postave sliku ili preprate nama) za što smo im veoma zahvalni, ali pojedini članovi ponašaju se kako da ništa nije bilo i neće biti (da ne kažem oglušavaju se našim ukazivanjima).

Pa dobro, ako nas (i svoje kolege i koleginice koje su postavile slike u svoj profil) ne poštuju, bar da ispoštuju reč Domaćina, vlasnika i admina ovog foruma, koji samostalno finansira ovaj forum kako bi nama pružio gostoprimstvo i omogućio da razmenjujemo iskustva, razrešavamo određene dileme, učimo i obnajavmo gradivo o našoj opredelbi – pčelarstva i.t.d.

Molim Vas, nismo mala deca pa da nemožemo bar jednom razumeti šta se od svih nas traži (a traži se malo, veoma malo) !!!

Sa nadom da će bar ovaj put naidemo na razumevanje,

Pozdrav svima,

Van mreže Stojanovic Živoslav

• Urednik
  • Starost: 76
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Palić, 111 m/nv
  • Tip košnice: LR i AŽ Namjesnik
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 25, 2015, 21:22:58 »
E, pa kolega Blagoje, ovde mi nešto ne štima!
Mislim na rezoluciju fotografija samo.
Naime, ja sam uvek podešavao veličine svojih fotki na manje od 200 kB,
ali mi se nekada omaklo da bude neka i veća i tada jednostavno Forum mi nije dopuštao da istu objavim.
Kako sada to?
Pozdrav!
Svaki pčelar ima više buba u glavi nego li u košnici. :)