Danas je Društvo pčelara Baljevac održalo redovnu godišnju Skupštinu udruženja pčelara,sa organizovanim otkupom i zamenom voska,kao i predavanjem.Otkup i zamenu voska odradili su kolege iz Rače,pčelarska farma Zlatna pčela,a predavač je bio cenjeni kolega,domaćin ovoga našega foruma Djoko Zečević.
Ispred Društva pčelara Baljevac,mogu da kažem,da su kolege iz Rače otkupljivali sirovi vosak po 4 evra u dinarskoj protivvrednosti,kao i vršili zamenu uz doplatu od 70 dinara po kg-u voska uz kalo od 5% na nečistoću.
Predavanje je bilo na izuzetnom nivou,pažnju nas pčelara kolega Djoko je uspešno držao preko dva sata predavanja,uz prezentovanje tehnike pčelarenja koju on koristi na svojim stacioniranim,kao i selećim pčelanicima(pčelaniku).Uz to,kolega Djoko je prezentovao i detalje iz prakse drugih kolega pčelara kod kojih je on bio u poseti i pritom usvojio dobru pčelarsku praksu pomenutih kolega.
Sve potkrepljeno predivnim fotografijama,i naučnim referencama priznatih i poznatih imena pčelarstva.
Kod nas u Baljevcu,izmedju ostalih,za ovih dvadesetak godina koliko postojimo,bili su predavači:prof.Kulinčević,prof.Lebedev,pokojni prof.Krivcov,prof.Luganski,prof.Konstantinović,prof.Mića Mladenović i još neka eminentna imena pčelarenja,i neka mi neko ne zameri ako sam ga preskočio.
Od pčelara praktičara,predavači su bili:Veroljub Umeljić (više puta),Milan Matić,Miljko Šljivić (dva puta),Franjo Tomažin,Vlastimir Spasić,prof.matematike Slobodan Miloradović,Ivan Brndušić i još sijaset drugih priznatih kolega,kojih trenutno ne mogu da se prisetim,i molim da mi ne zamere zbog toga.
Ali današnje predavanje kolege Djoka Zečevića spada u sam vrh odslušanih,uz izuzetnu metodiku,moć da slušaocu održi visok nivo pažnje,povede ga kroz celu sezonu pčelaranja,i opet vrati tamo tačno gde treba.
Sve čestitke,i srdačan pozdrav.