Autor Tema: Predavanja prof. Đoka Zečevića u Novoj Varoši  (Pročitano 8791 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bjelić Milanko

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2012
  • Starost: 66
  • Pol: Muškarac
  • Ko HOCE nadje nacin-Ko NECE nadje razlog
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Nova Varoš, Rutose 740m n/v
  • Tip košnice: DB
Predavanja prof. Đoka Zečevića u Novoj Varoši
« poslato: Februar 06, 2014, 21:32:37 »
Veceras u organizaciji UP Zlatarka iz Nove Varosi  u prisustvu velikog broja pcelara ovog udruzenja predavanje na temu-"Pripremni radovi za prolecnu pasu".-Odrzao je Prof.Djoko Zecevic.Predavanje je bilo na visokom nivou (profesionalno)razumno i vrlo poucno pogotovu sto se predavac koncentrisao da do detalja objasni kakva je priprema i u kom vremenskom periodu neophodna za pcelare u Brtsko-planinskim uslovima sto je podrucje na kome se nalaze svi stacionarni pcelari ovog udruzenja.Hvala Vam moj dragi profesore na ovom odlicnom predavanju koje ste BESPLATNO odrzali nama Vasim Novovaroskim pcelarima.Pozdrav za sve clanove ovog foruma !!!

Van mreže Вучковић Жељко

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Dec 2011
  • Starost: 64
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Нова Варош - Вилови 1080м
Odg: Predavanja prof. Đoka Zečevića u Novoj Varoši
« Odgovor #1 poslato: Februar 06, 2014, 21:59:15 »
У потпуности Миланко подржавам твоје мишљење. Одлично предавање нашег домаћина, језгровито, јасно са великим умећем (или умењем) да држи пажњу слушалаца и да релативно дуго предавање уопште не буде монотоно.
Свака част
ПС. Штета је што колега Ђоко није одржао и више предавања у нашој средини. Ми на форуму имамо одличне могућности да пратимо, учимо, учествујемо у дискусијама у свим занимљивим пчеларским темама (јер то овај форум заиста нуди), али ипак велики број пчелара Нове Вароши (а и других места вероватно) не прати интернет. А жива реч је ипак предност.
Поздрав 

Van mreže Bjelić Milanko

• Matica
« Odgovor #2 poslato: Februar 06, 2014, 23:15:41 »
Bas si to dobro rekao Zeljko.Mi iz UP Zlatarka smo zaista u velikoj prednosti u odnosu na veliki broj kolega pcelara iz drugih sredina jer imamo mogucnosti da cesce slusamo i ucimo od Prof.Djoka puno tema vezanih za pcelarstvo jer se sa njim susrecemo ne samo na organizovanom predavanju vec i privatno uz kafu,caj sa medom a ponekad se nadje i neka ljuta ili vino.On je nesebicna osoba i sa zadovoljstvom i puno ljubavi i postovanja prema kolegama rado daje i prenosi svoje znanje i iskustvo vezano za pcelarstvo.Da si nam ziv i zdrav dragi moj profesore. PS.Posto sam ja njegov minuli rad on je za mene bio,jeste i ostace Profesor.Pozdrav svima!!!

Van mreže Knežević Mirko

• Larva
  • Član na forumu od: Dec 2011
  • Starost: 41
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Nova Varos, 960 mnv
« Odgovor #3 poslato: Februar 06, 2014, 23:42:21 »
Покушаћу да не понављам већ речено, али истичем да је предавање по ко зна који пут уваженог домаћина форума, професора Ђока Зечевића, било на врло високом нивоу.
Предавање је ограничено на сат и по, мада је предавач био спреман и на дуже излагање.
Темељно је приступљено обради теме, а да би се избегла монотоност, иста је обиловала и занимљивостима и подацима из праксе.
Посећеност је била буквално до последњег места.
На крају је развијена конструктивна дебата и дискусија везана за тему предавања.
Ево и слика са вечерашњег скупа
Ne napredovati znaci nazadovati!

Van mreže Divac Dragan

• Lutka
  • Član na forumu od: Nov 2011
  • Starost: 70
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Bistrica- Nova Varos 745m
« Odgovor #4 poslato: Februar 07, 2014, 18:24:57 »
Šta reći, kad je već sve rečeno, od kolega, Milanka, Željka, i naravno sekretara Mirka.
Na moj predlog, mom dobrom kolegi profesoru Đoku Zečeviću da održi predavanje članovima udruženja "Zlatarka" i ne samo njima već i pčelarima Zlatarskog kraja, Đoko je to prihvatio sa sveg srca.
Predavanje je prilagodio pčelarima Zlatarskog kraja i dočarao prezentacijm istog, uz stalne napomene (tako ja to radim) ili napomenom, (tako radi taj i taj), izgovarajući imena nekog od pčelara Zlatarskog kraja.
Mogu reči da je predavanje bilo veoma konstruktivno, poučno i detaljno, te da je slušano sa vema velikom pažnjom.

Skup sam iskoristio da podelim ID kartice SPOSa.

Ispred pčelara Zlatarskog kraja zahvaljujem se Đoku na održanom predavanju.

« Poslednja izmena: Februar 07, 2014, 18:48:31 od strane admin »

Van mreže Koneski Blagoja

• Glavni urednik
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 68
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: s. Brest, Makedonski Brod, 775 mnv.
  • Tip košnice: LR, DB-12
« Odgovor #5 poslato: Februar 07, 2014, 18:54:10 »
Velik i srdačan pozdrav za profesora Zečevića, pretsednika UP "Zlatarka" Dragana Divca, svih pčelara ovog udruženja kao i svih pčelara Zlatarskog kraja.

Pozdrav iz Skoplja,
"Samo ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali mislim da za ovo drugo nisam siguran" - (Albert Ajnštanj)

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #6 poslato: Februar 07, 2014, 19:08:22 »
Zahvaljujem se kolegama Milanku, Željku, Mirku i Draganu na pohvalama izrečenim pred ovim velikim pčelarskim auditorijumom!
Šta reći, već samo da je pažnja tokom predavanja bila izuzetna, savršeno praćenje mog izlaganja koje sam posvetio pčelarenju na našim prostorima!
Izneo sam moj način rada sa DB košnicama u pripremi za glavnu pašu (livada), ali i neke načine rada onih koji pčelare sa LR košnicama.
Nikada na predavanjima nisam ništa pripisivao sebi, naravno ono što nije moje, jer ja nisam izmislio toplu vodu, već sam uvek citirao da li nauku ili što najviše volim, imenom i prezimenom svoje kolege i njihov način rada.

To sam i sinoć sa velikim zadovoljstvom činio, iznoseći svojim kolegama tehniku rada pojedinih članova iz mog Udrušenja "Zlatrka"!

Ja sam profesionalac i u predavanju i ne dozvoljavam sebi bilo kakav luksuz u improvizaciji, izmišljanju ili parafraziranju nečega teatralnog!
Uvek po zemlji hodao i uvek sa svima razgovarao i svakoga poštovao pa imao on 2 ili 1202 društva.

Još jednom sve pohvale predsedniku Draganu Divcu i saradnicima na aktivnostima debatnih klubova i pčelarskim druženjima.

Dragi moj kolega Milanko, čini mi se da si me malo više prehvalio!
U svakom slučaju, puno ti hvala na poštovanju koje mi ukazuješ a još veće mi je zadovoljstvo što sam u Tehničjkoj školi bio direktor i tvom sinu Bojanu.

Veliko hvala kolegi Blagoji iz Skoplja na pozdravima.

Van mreže Sević Zoran

• Urednik
  • Starost: 59
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Ljuboviđa
« Odgovor #7 poslato: Februar 07, 2014, 22:56:42 »
Kada predavac odrzi ovako lepo predavanje, nadam se da ga je udruzenje odvelo na veceru i platilo barem putne troskove!

Pozdrav za Djola i sve pcelare Zlatara!

Van mreže Divac Dragan

• Lutka
« Odgovor #8 poslato: Februar 08, 2014, 00:42:08 »

Zoki kod nas je običaj da se predavaču umesto putnih troškova penđžetiraju cipele. :)
Večera se nedaje jer je opasno večerati zbog holesterola, a bogami i ulaznica za drugo predavanje! ;) :)

Van mreže Bjelić Milanko

• Matica
« Odgovor #9 poslato: Februar 10, 2014, 12:13:25 »
Da dragi moj profesore ne hvalim Vas.Samo hocu da kazem istinu.Koliko je samo pedagoskog iskustva iza Vas pokazuje i to sto sam ja a kasnije i moj sin Bojan bili deo Vaseg zavidnog minulog rada.Zato sam i osetio potrebu da pored vrlo kvalitetnog i razumnog predavanja nama pcelarima kazem da sam kao srednjoskolac vrlo dobro zapamtio Vas pofesionalni pedagoski nacin rada na predavanjima na casovima usluzivanja,ekonomije poslovanja i dr.A posebno se pamti Domacinski odnos i poslovanje to dobro znaju(ucenici i roditelji ako hoce posteno da kazu)vreme kada ste bili direktor Tehnicke skole.Pozdrav svima!!!

Van mreže Bjelić Milanko

• Matica
« Odgovor #10 poslato: Mart 05, 2015, 22:53:57 »
Добро вече колеге пчелари са форума Брдско планинско пчеларење

Вечерас у 17.часова у сали општине професор Ђоко Зечевић је за чланове УП''Златарка''и Нововарошке пчеларе-БЕСПЛАТНО-одржао предавање на тему: Пролећни развој и припрема за пролећну пашу.И ако је на Златару била права мећава он је пешице прешао више од два километра да би одржао ово врло интересантно и корисно предавање.У сали с'обзиром да је била као што рекох права вејавица окупио се поприличан број Нововарошких пчелара.Заиста је за сваку похвалу било велико интересовање младих колега пчелара који су присуствовали двочасовном предавању које је професор Зечевић одржао.Праћено је са великом пажњом.Са колико енергије и умећа је успео да присутнима скрене пажњу на тему коју је обрађивао најбоље говори чињеница да се на крају предавања''проломио''громогласан аплауз.Након предавања уследила су врло интересантна питања младих колега на која је професор дао врло коректне одговоре.Увек напомињући.Ја то тако радим.Тако је наш Домаћи форума више од три сата РАДНО провео са својим колегама и пријатељима из УП''ЗЛАТАРКА''.

Поздрав свима!!!
« Poslednja izmena: Mart 05, 2015, 22:59:39 od strane Bjelić Milanko »

Van mreže Divac Dragan

• Lutka
« Odgovor #11 poslato: Mart 05, 2015, 23:35:52 »

Миланко скоро све написа, мени само остаде да се захвалим Ђоку на предавању које је вечерас одржао за пчелере "Златарке".
 Предавање јесте бесплатно, али тако се то ради за своје колеге, шта рећи него ХВАЛА Ђоко!

Zoki kod nas je običaj da se predavaču umesto putnih troškova penđžetiraju cipele. :) ;) :)
Овога пута моја маленкост пенџетира гуме на колима па право у рикверц по Ђока (Морало се у рикверц возити јер немам џип шта ћу) а снег веје ли веје.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #12 poslato: Mart 06, 2015, 07:14:52 »
Sinoć je zaista bilo gusto! Neviđena mećava koja evo i  jutros ne prestaje na Zlataru, onemogućila je prilaz mom domu na planini!
Obećanje predsedniku Divcu nisam mogao da pogazim i peške sam se zaputio, kako Milanko napisa, da ispunim obećanje.
Predsednik se "žrtvovao" da dođe po mene kod konačišta Ellit dokle sam došao peške i zaista u rikverc se vratio jer nije se mogao okrenuti da me odveze za Novu Varoš!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #13 poslato: Mart 06, 2015, 07:40:43 »
Ono što sam pčekivao jeste da nikoga neće biti na mom predavanju?
Zbog velikog snežnog nevremena, očekavanja su bila vrlo opravdana jer mnogo pčelara, naročito mladih ljudi je iz okolnih sela (Kokin Brod, Radoinja, Rutoši, Bistrica, Akmačići, Drmanivići... ali na moju radost okupilo se oko 25 pčelara a od njih je bilo 80% mladih tj. početnika!
E to je bio izazov da ne štedim svoje znanje a i grlo i da skoro 2 sata izlažem spremljenu materiju.
Kolege su bile vrhunski pažljive, pa osim mog glasa mogla se čuti samo muva, kojih nije bilo u sali Opštine Nova Varoš!?

Iskusni pčelar Savo Ocokoljić, bivši direktor fabrike Plastika u N. Varoši prvi je analizirao predavanje i izneo veoma pozitivne kritike a posebno apostrofirao nekoliko mojih osvrta (voda, sužavanje gnezda...)!
Mladi pčelari (Vlade, Branko, Samir, Goran, Bjelić...), znatiželjno su postavljali pitanja na koja sam odgovarao najbolje što sam umeo!
Sve u svemu i pored nevremena, vrlo sam zadovoljan a obećao sam da ću uvek biti na raspolaganju za bilo kakvu pomoć u pčelarenju ovim mladim ljudima.

Kući na Zlatar, Dragan me do mesta gde me preuzeo vratio oko 22 sata, jer sam sa Draganom i Milankom, sedeo u kaffeu Art (vlasništvo mog sina Aleksndra), gde smo se počastili (platismo Mile i ja...Predsednik ne plaća...privilegovan!), i u prijatnom razgovoru proveli dva sata, a kući sam peške stigao oko 22.45 sati!

Srce mi je puno radosti kada vidim mlade ljude i zato su utisci sa ovog skoro trostnog druženja biće za mene nezaboravni!

Pozdrav mojim Zlatarcima

Van mreže Danilović Vladimir

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Avg 2013
  • Starost: 47
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Nova Varos, Kokin Brod 900 mnv.
  • Tip košnice: DB 10 i 12
« Odgovor #14 poslato: Mart 06, 2015, 09:15:29 »
Mnogo mi je zao sto nisam bio u mogucnosti da budem na predavanju i druzenju sa profesorom i kolegama iz udruzenja, jer sam siguran da se imalo mnogo toga pametnog cuti i nauciti iz profesorovog predavanja kojima sam prisustvovao ranije, a i iz samih razgovora i diskusija posle predavanja.Profesor je bolji promoter nasega kraja i pcelarstva u nasem kraju nego li nasa turisticka organizacija a uz to nas i nista nekosta.Kod mene sada preko 30 cm.snega,a ja odoh da stresem grane od voca koje su se savile do kosnica. Profesore ocekujemo i rodjov komentar sa predavanja i druzenja.