Ono što sam pčekivao jeste da nikoga neće biti na mom predavanju?
Zbog velikog snežnog nevremena, očekavanja su bila vrlo opravdana jer mnogo pčelara, naročito mladih ljudi je iz okolnih sela (Kokin Brod, Radoinja, Rutoši, Bistrica, Akmačići, Drmanivići... ali na moju radost okupilo se oko 25 pčelara a od njih je bilo 80% mladih tj. početnika!
E to je bio izazov da ne štedim svoje znanje a i grlo i da skoro 2 sata izlažem spremljenu materiju.
Kolege su bile vrhunski pažljive, pa osim mog glasa mogla se čuti samo muva, kojih nije bilo u sali Opštine Nova Varoš!?
Iskusni pčelar Savo Ocokoljić, bivši direktor fabrike Plastika u N. Varoši prvi je analizirao predavanje i izneo veoma pozitivne kritike a posebno apostrofirao nekoliko mojih osvrta (voda, sužavanje gnezda...)!
Mladi pčelari (Vlade, Branko, Samir, Goran, Bjelić...), znatiželjno su postavljali pitanja na koja sam odgovarao najbolje što sam umeo!
Sve u svemu i pored nevremena, vrlo sam zadovoljan a obećao sam da ću uvek biti na raspolaganju za bilo kakvu pomoć u pčelarenju ovim mladim ljudima.
Kući na Zlatar, Dragan me do mesta gde me preuzeo vratio oko 22 sata, jer sam sa Draganom i Milankom, sedeo u kaffeu Art (vlasništvo mog sina Aleksndra), gde smo se počastili (platismo Mile i ja...Predsednik ne plaća...privilegovan!), i u prijatnom razgovoru proveli dva sata, a kući sam peške stigao oko 22.45 sati!
Srce mi je puno radosti kada vidim mlade ljude i zato su utisci sa ovog skoro trostnog druženja biće za mene nezaboravni!
Pozdrav mojim Zlatarcima