Autor Tema: Pcelari Velike Plane!  (Pročitano 7676 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Rančić Zoran

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Nov 2013
  • Starost: 55
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Velika Plana 140mnv
Pcelari Velike Plane!
« poslato: Novembar 27, 2013, 22:34:39 »
Imali smo danas jedno lepo druzenje sa predavacem i nasim prijateljem Radetom Kostadinovicem.Teme o ishrani pcela i primeni KAS-a 81.Iz kafanice smo se culi i sa Djokom Zecevicem,cisto da mu ne damo da na miru gleda utakmice lige sampiona! ;D ;D ;D
Vidim da je Rade ovde cesto pa ce verovatno vise reci o svemu ovome.Inace,dobili smo lepa obecanja od predsednika opstine...bice o tome reci drugog puta.
Pozdrav svima....

Van mreže Daniloski Blagoja - tajmistance

• Matica
  • Član na forumu od: Jan 2012
Odg: Pcelari Velike Plane!
« Odgovor #1 poslato: Novembar 27, 2013, 22:37:53 »
Алал вера,домаќинима и предавачу,јел се сусрет залио!? ::) ;D

Van mreže Rančić Zoran

• Gost
  • *
« Odgovor #2 poslato: Novembar 27, 2013, 22:45:19 »
Ma nesto bilo brzo drugo poluvreme!Rade se malo zurio a i izgleda da je slabiji u toj disciplini.
Mora vise da se druzi snama,popravicemo ga!!! ;D ;D ;D

Van mreže Daniloski Blagoja - tajmistance

• Matica
  • Član na forumu od: Jan 2012
« Odgovor #3 poslato: Novembar 27, 2013, 22:54:37 »
Ma nesto bilo brzo drugo poluvreme!Rade se malo zurio a i izgleda da je slabiji u toj disciplini.
Mora vise da se druzi snama,popravicemo ga!!! ;D ;D ;D
Има времена Зоко,млад је Шумадинац,научиќе и ту радњу! ;D ;)

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #4 poslato: Novembar 28, 2013, 07:38:45 »
Oko 70 pcelara u velikoj sali ZOIL Dunava u Velikoj Plani uz prisustvo predsednika Opstine imalo je druzenje sinoc 27. novembra od 17 do 19,15 sati.
U prvom delu, predsednik Drustva Nikolic Dragan je upoznao prisutne o dosadanjim aktivnostima i buducim zadacima pcelara ovog udruzenja.
Dogovorili su se da organizovano idu na mirni protest 4. decembra u Beograd protiv GMO u Srbiji.
A zatim je predsednik opstine u duzem govoru istakao odlicnu organizaciju ovog drustva i finansijsku pomoc lokalne samouprave pcelarima VP. U toku ove godine opstina je sufinansirala sa 50% nabavku 585 paketnih rojeva i nove kosnice. Ali sto je jos vaznije, predsednik je dalje obecao da ce i naredne 2014 godine pomoc lokalne vlasti pcelarima biti jos veci, a nikako manji. Opstina se nece ni u kom slucaju mesati u nacin rasporedjivanja te pomoci pcelari, a posebno je istakao "niko mi se nije od pcelara zalio na vas dosadasnji rad i nacin raspodele nase pomoci".
Buran aplauz pcelara podrzao je svog predsednika opstine, a kako i ne?
Inspirisan ovim nadahnutim govorom funkcionera poceo sam svoje predavanje na temu: Hrana i ishrana pcela (optimalna kolicina hrane za zimovanje, dopuna hrane, stimulacije:secerni sirup, secerno medno testo-recepti, KAS-81; sastav, koristi, nacin pripreme, primena, sopstvena iskustva).
Sat i 20min sam postupno izlagao ovu temu, koju su pcelari sa najvecom paznjom i u potpunoj tisini slusali. Posebno se zahvaljujem Rancic Zoranu koji mi dosta pomagao oko racunara dok sam prakticno prikazivao pripremljene biljke za KAS. Jedino me je iznenadilo da niko od njih do sada nije koristio KAS, a samo je jedan kolega izjavio da koristi alkoholnu tinkturu pelina (kao sto radi DJoko).
Posle odrzanog predavanja oko 20min sam odgovarao na sva pitanja prisutnih, a njih desetak je obecalo da ce obavezno u martu 2014 pripremiti KAS i dati svojim pcelara, naravno moj kontakt telefon i mail adresa bice uvek dostupni.
Podelio sam svima i pisano Uputstvo pripreme i primene KAS-a.
Mozda je prisustvo predsednika opstine skupu pcelara i predavanju u velikoj meri doprinelo da sve bude veoma uspesno te veceri u Plani.
« Poslednja izmena: Novembar 28, 2013, 08:07:41 od strane Kostadinović Rade »
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Pavlov Dragi

• Matica
  • Član na forumu od: Feb 2013
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Demir Kapija, Došnica, 174 mnv
« Odgovor #5 poslato: Novembar 28, 2013, 08:26:48 »
Cestitke za PD Velika Plana i uspesnu saradnju sa opstinom, a svakako i za naseg Radetakoji je imao uspesno predavanje.
Sakupiti toliki broj pcelara sigurno je zasluga autoriteta predavaca, jer su pcelari zeljni novih saznanja a Rade je to uspesno odradio.

Kod nas u unutrasnjosti nema takvih aktivnosti, ali posto neamo aktivan republicki savez, aktivnost ima jedno udruzenje "Mac Bee" koje 14 decembra u Skoplju, u afiteatru poljoprivredno fakulteta organizira celodnevno Naucno-strucno savetovanje o pcelarstvu u R. Makedoniji, pocevsi od 10,00 do 15,00 i ima oko 10-tak tema.
Predavaci su mahom profesori Fakulteta, od kojih jedan Doktor pcelarstva Aleksandar Uzunov, a jedini gost je iz Slovenije prof. d-r Ales Gregorc.

Van mreže Lazović Aleksandar

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Apr 2012
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kraljevo, Sirča, 270mnv
« Odgovor #6 poslato: Novembar 28, 2013, 14:02:01 »
Rade i Zoki,

Svaka čast na predavanju, izveštaju i obećanim izdvajanjima Opštine!
Mi Kraljevčani se već godinu dana natežemo sa opštinarima upravo u vezi načina raspodele eventualnih donacija pčelarima.

Rada čekamo polovinom decembra u Kraljevu, da uživamo u istom ovom predavanju :)

Pozdrav...

Van mreže Rančić Zoran

• Gost
  • *
« Odgovor #7 poslato: Mart 16, 2014, 23:30:03 »
Pozdrav drustvo,nisam se dugo ovde javljao!
Imali smo u subotu nase predavanje koje je proteklo u izvanrednoj atmosveri i sa puno dobrih ljudi i pcelara!!!Mnogi su vec sigurno videli neke slike po fejsu ili na forumu SPOS-a al evo da i ovde postavim po koju.Predavaci,sta reci?Dva bivsa predsednika SPOS-a Zivoslav Stojanovic i Miljko Sljivic-gosti sa svih strana-preko 100 pcelara a na rucku smo mogli nekoga i da ozenimo kad se vec skupio onoliki narod! ;D ;D ;D Bio je i Rade Kostadinovic u drustvu sa trenutno najjacim pcelarom u Srbiji Milanom Jefticem pa ce sigurno i on nesto reci.

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #8 poslato: Mart 17, 2014, 06:36:21 »
Posle dva moja odrzana predavanja u prepunoj sali  ZOIL "Dunav' u Velikoj Plani 13.3.2013.g. i 27.11.2013.godine u subotu sam bio pozvan kao gost u UP "Radilaca" u Velikoj Plani da dodjem zajedno sa Svetlanom i Milanom Jevticem, naravano i mnogo drugih gostiju je bilo.
Sta reci, a sto nije ocekivano i ovog puta, sala prepuna, oko 100 pcelara, a dva vrsna predavaca, predhodni predsednici SPOS-a Zika i Miljko odrzase odlicna predavanja.
U restoranu potpisase Ugovor o isporuci preko 850 paketnih rojeva sa vlasnikom pcelarske farme Jevtic, predsednik UP i Milan. Takodje potpisali si i u ugovor o isporuci nekoliko stotina kosnica, nastavka i druge opreme za pcelarstvo, stim sto pcelari placaju za sve 50%, a lokalna vlast isto toliko. Ove godine od opstine imaju direktnu fin pomoc od 3.500.000 dinara. Kapa dole postovani planjani.

A predhodni predsednik UP Dragan Donic, primi najvise priznjanje SPOS-a "Diplomup profesor Jovan Zivanovic" sto mu dade dodatnu inspiraciju pa svojim vrsnim pevackim glasom sve nas dize na noge, Naravno hiljadarke su lepile njegovo celo, a bilo je i evrica. U svakom slucaju iako je bilo oko +20C i pravo vreme za rad na pcelinjku, ovo ce mnogo duze i lepse da se pamti. A na pcelinjak upravo krecem i ostajem 2-3 dana.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #9 poslato: Mart 17, 2014, 08:34:26 »
Sve čestitke pčelarima Plane!
Čestitke i našem članu Doniću za priznanje.
Za drženje uvek ima vremena i nikada ama baš nikada pčele neće "trpeti" zbog toga!
Svako druženje je korisno za zbližavanje ljudi jer se danas jako brzo i vrlo interesno živi, pa svaki proveden trenutak
sa pčelarima svakom od nas mnogo vredi!

Van mreže Stojanovic Živoslav

• Urednik
  • Starost: 76
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Palić, 111 m/nv
  • Tip košnice: LR i AŽ Namjesnik
« Odgovor #10 poslato: Mart 17, 2014, 12:22:51 »
Da, da!
Divno je biti među pravim ljudima i na pravom mestu!
Pravo kolege, bravo moji dragi planjani!
Svaki pčelar ima više buba u glavi nego li u košnici. :)

Van mreže Tošić Miloš

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Mar 2015
  • Starost: 38
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kusadak, 100 mnv
« Odgovor #11 poslato: Maj 25, 2015, 12:15:36 »
Da li može neko da mi napiše br. telefona pčelarskog udruženja iz Velike Plane? Hvala.