Mozda ja mogu malo da pojasnim.
Upoznao si Djoko i Rajka i Damira i Vlatka i Miloja a zao mi je sto nisu mogli doci i dva moja druga od kojih sam jedog eto na pcelarenje ja navukao. ( Poklonio mu roj i nagovorio ga da ove godine oformi pcelinjak . inace je iz mog sela . Martinica ). I svi su oni clanovi ovog foruma.
SPOCG nema svoj forum. Nema cak ni sajt. tacnije , u fazi je pripreme evo deceniju i vise.
Izuzev Rajka , koji je , znas i sam. Legenda CG pcelarstva, ostali su moja generacija ili mladji. Prosjek godina nam ne prelazi moih 41 sigurno.
U udruzenjima su Rajkova generacija i slicno. A Rajko je clan foruma, i da je bio u autobusu , sigurno bi se Radu javio na prozivku.Meni iskreno nije prijatno da se druzim sa tim ljudima, jer igrom slucaja tamo su par prijatelja moje majke koji su sa njom nekada radili u Aluminiskom kombinatu u tadasnjem Titogradu. Nekako se generaciski ne slazemo. Vidio si da sam te onaj dan do restorana Lovac povezao, ali da nisam zelio da idem na to druzenje. Moguce da cu vremenom promijeniti navike.
Inace ima nekoliko vrhunskih CG pcelara iz Podgorice koji nijesu clanovi udruzenja.
Zasto? ``To vile znaju`` i oni sami. Razlog vjerovatno postoji.
Ja licno nisam htio da se uclanim u Danilovgradski savez. Iako sam Bjelopavlic ( pleme ) . Podgoricko udruzenje je dobro. Ljudi su korektni i ozbiljni. I ne sumnjam da su se u Kragujevcu veselili i dobro proveli.
Ostaje drugi dio price. Nije svako zainteresovan za druzenja preko udruzenja. Ljudi rade, imaju svoje obaveze i samo suvi profesionalci ili penzioneri to prate. Za nas amatere ostaju forumi poput ovog. I
tu je odgovor zasto od 30 ljudi iz Podgorice niko nije na ovom forumu. A ogromna vecina zimuje u Podgorici i izdize ljeti na
1000+ MNV. Po logici , ovo bi trebalo da je njihov forum. Ja sam probao moje roditelje ( 48. i 52 godiste ) da informaticki opismenim. Zaludo. A Dil Ecc i Dil Ing. im stoi pored imena. Ali uzalud. Djoko, ljudi preko 60 a koji vladaju savremenim tehnikama, na zalost , su rijetki. Izuzetci naravno, znate po sebi , postoje