I ove godine na veliki Pravoslavni praznik Svetog Iliju 2.8.2013. DP Kraljevo proslavilo je tradicionalno svoju pcelarsku slavu.
Kolacari su bili zajedno Jevtovic Miroslav, Stevo Miletic i Zlatko Kolakovic (praktikuju da bude vise kolacara zajedno).
Rezanje slavkog kolaca i zajednicki rucak uz harmonikasa i basadziju "na uvce" bilo je u porodicnom domacinstvu Mira Jevtovica u Godacici.
Ukupno je bilo preko 80 gostiju.
Najveci kuriozitet je sto je autobus dovezao 50 gostiju do centra sela, a odatle je uskim makadom duzine 3km, gde nije mogao autobus sa 2 traktora iste u prilikolici su prevezli Mićo Čurlic i Marko Čurlić. Naravno organizovan je odbor za svečani doček ovih traktora i brojnih automobila.
Nabrojacu vecinu gostiju koji su uvelicali ovo slavlje: doc dr Nebojsa Nedic, mag dr Kazimir Matovic, zamenik predsednika SPOS-a Bata Petrovic, Miljko Šljivić, predsednik DP Krusevac kolega Manojlovic i clan IO SPOS-a Mica Vasilijevic, predsednik DP Trstenik Milovan Garovic, dip ing Mirko Vilus, bivsi direktor Telekoma Kraljevo i narodni poslanik Simovic, bivsi direktor SDK Kraljevo, naravno predsednik DP Kraljevo Dragan Rakicevic, nasi uvazeni clanovi Foruma dr Nebojsa Biocanin, Aco Lazovic, Milan Baltić, i moj stric Kostadinovic Milutin koji je duboku usao u devedesetu godinu zivota i 65 godina neprekidnog pcelaskog staza. Sigurno sam nekoga greskom izostavio, pa se unapred duboko izvinjavam.
Ovo je svakako jedan od najznacajnih dogadjaja u Godacici poslednjih decenija. Osecao sam se izuetno prijatno sto sam bio na tom slavlju, u ulozi istovremeno domaćina i gosta (domacina jer sam predhodni ceo dan pomagao u podizanju satora i drugim pripremnim radovima, a kao gost jer su zvali sve predavace koji su kod njih u toku 2013. godine odrzali besplatna predavanja, naravno bio je pozvan i Djoko Zecevic).
Aco Lazovic je sve zabelezio televizijskom kamerom i foto aparatom, uz obecanje da ce deo i ovde prikazati.