Autor Tema: POSETE KOLEGA DOMU ZEČEVIĆA NA ZLATARU!  (Pročitano 42344 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Odg: POSETE KOLEGA DOMU ZEČEVIĆA NA ZLATARU!
« Odgovor #90 poslato: Septembar 23, 2020, 08:40:54 »
Ove pčelarske godine bilo je puno manje poseta mom domu na Zlataru i mojim pčelinjacima!
Razlog je vrlo poznat ali oni pčelari koji su svratili da se vidimo imali su priliku da vide u kakvoj su kondiciji i neke detalje mog načina rada sa pčelinjim zajednicama!
Jedna od meni dragih poseta je i dolazak Zorana Karamarkovića pčelara iz Lazarevca koji me je zimus kontaktirao povodoim moje dve tehnike rada opisane u našem časopisu: dislokacije košnica i utvrđivanja rojevog nagona bez listanja ramova!
Kolegu sam prvi put video ali je ciljano sa suprugom Radom došao i boravio jedno poslepodne kod nas ovde na Zlataru!
Uz druženje i priče o pčelama obiđosmo dve lokacije na kojima načinismo i puno fotografija za uspomenu!
Zoran je po prvi put imao prilike da vidi košnicu Manastriku i da zaviri u njenu unutrašnjost

Takođe Zoranu sam pokazao i moj način obeležavanja (praktično) na jednom oplodnjaku u kome još uvek nisam bio obeležio maticu!

Taj snimak ću postaviti sa Youtub-a ovde ovih dana!
Hvala Zoranu na poseti uz nadu da ću naći načina da se nađem i na njegovom pčelinjaku.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #91 poslato: Jun 12, 2021, 07:54:11 »
Pandemija koja je poremetila brojna druženja pčelara učinila je da su posete mom domu na Zlataru i pčelinjacima
skoro prestale!
Kada bih ovde napisao koliko i ko su sve bili moji dragi gosti za proteklih više od 20 godina trebalo bi
ispisati više stranica!!!
Razlozi tih poseta po mom skromnom mišljenju su višestruki a dva se izdvajaju:
PRVI jer sam bio
- predsednik ovdašnjih pčelara,
- predsednik Asocijacije pčelarskih udruženja Zlatiborsko-Moravičkog okruga
- šlan IO SPOS u dva navrata ispred Zlatiborskog okruga
- zamenik Predsednika SPOS u jednoj godini
- dugogodišnji predavač SPOS u Srbiji i drugim ex-Yu državama
- inicijator bratimljenja sa pčelarima Arilja
- pisac brojnih tekstova u pčelarskim časopisima širom regiona
- osnivač i vlasnik Foruma BPP
- seleći pčelar na više lokacija uz upoznavanje više kolega...
DRUGI
Zlatar je turističko mesto na kome boravi u vidu odmora ili službenih aktivnosti (sastanci, seminari...), veliki broj pčelara pa otuda kolege i svrate na čašicu razgovora, obilazak pčelinjaka i mojih objekata.
Takođe i prolazak kroz Novu Varoš u odlascima na more, činio je da puno njih svrati na predah i osveženje!

Na sreću pandemija polako prolazi pa evo i meni radosti te u četvrtak dočekah naše članove foruma, kolege pčelare i prijatelje Ljubišu Vučetića, predsednika pčelara Užica i Vladana Ljujića njihovog člana.
Uz kafu i sokić, zadržasmo se u kraćem razgovoru a uzgred i obiđosmo moju pčelarsku kuću (RS), radionice i dvorišni pčelinjak.
Pokazah kolegama i moj duplikator za invertazu šećera a i opremu u radionici.
Kolegi Vučetiću sam obezbedio dva uređaja koje je izradio moj majstor Mijailo za lakše vađenje perge.
Veliko hvala dragim rijateljima što "probiše led" uz nadu da će ovog leta biti više druženja na Zlataru sa kolegama?

Pozdrav Kolegama i poziv, uvek ste dobrodošli!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #92 poslato: Jun 17, 2021, 23:51:54 »
Dana 16.6.2021. gdine na Zlatar je pristigao naš član foruma iz Jagodine sa svojim pčelama, Žarko Jovanović.
Doterao je prelepu i vrlo funkcionalnu prikolicu sa 16 DB košnica na pašu divljih livada!
Kolegi Žarku sam obezbedio mesto u selu Bukovik u zaesoku Kopunovići gde je kod našeg kolege Aca smestio prikolicu sa pčelama.
Vrlo mi je drago da će Žarko okusiti malo planinskog meda, naravno ako ga bude!
Uveče smo na kratko obišli moj doma o čemu ću posebno pisati!
Pogledajte prikolicu i košnice?

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #93 poslato: Jun 18, 2021, 08:01:08 »
Kolega Žarko je juče posetio mej pčelinjake gde smo neka društva otvorili i uverili se u trenutno stanje!
U dvorišnom malenom pčelinjaku video je neke detalje koje do sada kao pčelar nije imo prilike da vidi!?
U Gaju kada sam mu otvorio neka društva uverio se u njihovu snagu ali takođe i da je bar do sada unos izostao!
Danas idemo da obiđemo njegove pčele a onda na Uvačke meandre i prekko Sjenice i Zlatara nazad.
Jutros ćemo svratiti na pčelinjak u Komaranima a onda put Bukovika i Javora.
Pošto kolegu Žarka dugo poznajem, zadovoljstvo mi je dočekati ga sa suprugom i usgodstiti.
Evo sličica sa obilaska pčelinjaka

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #94 poslato: Jun 18, 2021, 08:12:35 »
Kasnije nakon blaska pčelinjaka, zadržali smo se uz ćašicu razgovora pod mojom lozom gde smo uglavnom pričali o pčelama
a šta bi drugo mi kojima su pčele u krvi?
Moja supruga Borjinka i njegova Bisa su se bavile cvećem koje kod nas tek kreće pa su i one imale temu za razgovor.
Hvala kolegi Žaretu na prijatno provedenim mtrenucima...druženje nastavljamo.

Van mreže Tucakov Nenad

• Matica
  • Član na forumu od: Sep 2016
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Pančevo oko 53m
« Odgovor #95 poslato: Jun 18, 2021, 08:15:02 »
Posebno mi je interesantan onaj limeni odžak, što se vidi na slici.  ;)

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #96 poslato: Jun 18, 2021, 08:19:28 »
Posebno mi je interesantan onaj limeni odžak, što se vidi na slici.  ;)
Hahaaaa, Nenade od njega se dobija "masnoća" u krvi, naravno ako se ne razredi sa vinom!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #97 poslato: Jun 18, 2021, 08:37:00 »
Čovek u životu nikada ne sme da kaže NIKAD!
Zašto ovo pišem?
Pa pre bih se kladio da će me strefiti grom iz vedra neba neko imati čast da u mom dvorištu vidim i još srdačno popričam
sa čovekom koji mi je poklonio komplet košnicu pod nazivom "Manastirka"!
Da, da, desilo se da kolega Bojan Gmitrović iz Kusadka kod Mladenovca službeno dođe u moj komšiluk da radi i sasvim slučajno se sretnemo!?
Naprosto da čovek ne poveruje.
Bojan je izradio ovu košnicu koju sam kasno jesenas naselio sa mojom ovdašnjom maticom i evo već je na dva tela a trebaće i treće.
Nisam sručnjak za ovakvu vrstu košnice ali nekako ću je negovati a tu su i kolege RV pa će mi pomoći?
Još jednom hvala Bojanu pre svega na poklonu a onda i na poseti mom domu ovde na Zlataru.
Bojan se već sam ponudio da mi nešto doradi na elektrotabli jer je po struci električar a ostaje na terenu u našem karju.
Zamolio sam ga da prenese pozdrave Igumanu Petru, koji se na žalost "naljutio" i ne piše više na našem forumu!?
Verovatno na mene jer sam ja uvek kriv, pa Bože moj!
Zdravo bio Bojane!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #98 poslato: Avgust 06, 2021, 22:43:09 »
Danas sam sa kolegom Žarkom obišao pčele u Bukoviku koje su ovde doseljene pre više od mesecipo dana!
Košnice je pazio Aco Kopunović jer su bile kod njega na imanju.
Žarko je danas prvi put došao nakon 18. juna.
Kratkim pregledom utvrdili smo da je bilo unosa a jedna košnica koja je došla kao roj napunila je jedno medište.
Radujem se jer Žarko po prvi put uopšte seli pčele (ima oko 70 društava), na veoma lepoj prikolici na koju je moglo
stati još košnica ali Žare je kako kaže želeo samo da proba i vrlo je zadovoljan.
U radosti načinismo nekoliko sličica, naravno Žare u kombinezonu a nas dvojica, stari asovi goloruki!
Čestitam Žare da u zdravlju pojedeš med a nešto i prodaš pa da nam i dogodine dođeš.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #99 poslato: Decembar 04, 2022, 09:26:11 »
Dana 16. avgusta 2022. godine moj dom i pčelinjake na Zlataru posetio je kolega Gavro Milošević iz Brčkog.
Kolegu Gavra sam upoznao na mom predavanju u Brčkom pa je Kolega iskoristio dolazak kod svog kuma a
mog komšije iz Mladenoca Miće Nedeljkovića te smo obišli moje pčelinjake i uz ćašicu šljive pričali, o čemu drugom
no o pčelama.
Drago mi je da je Gavro posetio moj dom jer zbog pandemije posete su se proredile a kako mi se čini,
sve više ide ona narodna "svako gleda svoja posla" pa tako i sa pčelarima!
Jedini način susreta su izgleda sajmovi?

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #100 poslato: Mart 06, 2023, 19:16:45 »
Dana 5. marta 2023. godine moj doma na Zlataru kao i moje pčelinjake u Gaju
i dvorišni pčelinjak posetio je uvaženi kolega Miodrag Mića Petrović iz Kragujevca!
Mića je član našeg foruma a inače bili smo zajedno u Crnoj Gori kao predavači.
Bilo mi je zadovoljstvo pokazati Miodragu moja dva pčelinjaka, radionice, Magacin,
duplikator i informisati ga u najkraćem o uslovima pčelarenja na Zlataru.
Samo "informativno" bez otvaranja pogledali smo odozgo nekoliko košnica u Gaju
a kod kuće sam mu pokazao duplu sedmoramnu DB košnicu kao i druge sedmoramne!
Nako zajedničkog ručka koji je pripremila moja borjanka, Mića sam ispratio na bus.

Hvala kolega Mićo na poseti!

Van mreže Petrović D. Miodrag

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Dec 2021
  • Starost: 76
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Nikšić, Kragujevac, 180 m
  • Tip košnice: Lr
« Odgovor #101 poslato: Mart 06, 2023, 19:57:03 »
Уживао сам у тродневном дружењу, а поготово у посети твом дому и пчелињацима. Надам се да ће ми се пружити прилика да се гостопримству одужим гостопримством.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #102 poslato: Jun 13, 2023, 08:55:52 »
U nedelju, 11. maja 2023. godine moj dom na Zlataru posetili su članovi našeg foruma sa Kosova i Metohije
odnosno iz Sevrene Mitrovice, Novica Vlašković i Radovan Lazić. Proveli smo nekolioko sati u prijatnom razgovoru
ponajviše o pčelama i evociranju sećanja na moja predavanja koja sam svojevremeno u više navrata držao na KiM.
Obišli smo obe radionice, pčelinjake kod kuće i u Gaju a Novica se posebno interesovao za TD i način primene jer pratio je ONLINE predavanja
pa smo maltene pod kišobranima otvorili broj 60 i pogledali kako izgleda TD i njen efekat u medištu?
Hvala dragim kolegama i prijateljima na poseti a moje poznanstvo sa Radovanom (policajac), datira još iz Rače kada sam bio na bagremu 2003. godine,
konkretnije iz Jarušica! Novicu sam upoznao 2007. godine na mom prvom predavanju u Mitrovici!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #103 poslato: Avgust 07, 2023, 23:12:44 »
Dana 7. avgusta 2023. godine moj dom na Zlataru i pčelinjake posetili su Tanja i Boban Đorđević iz Vlakče!
Tanja je naš član foruma a bila je i online predavač prošlogodišnjeg ciklusa predavanja!
Obišli smo dva pčelinjaka, virnuli u košnice a pogledali radionice, magacin i izložbeni štand u mojoj registrovanoj pčelarskoj kući!
Moja supruga Borjanka je pripremila pitu od elde, naš Zlatarski specijalitet za goste a uputio sam ih da posete vidikovac čuvenih menadrara
reke Uvac!
Naravno načinili smo i puno fotoghrafija za sećanje na ovo druženje. Sa đerđevićima su bili i sinovi, Aleksa, Luka i Đorđe.
Hvala dragim kolegama Tanji i Bobanu na poseti, bilo mi je zadovoljstvo.
« Poslednja izmena: Avgust 07, 2023, 23:18:55 od strane Đoko Zečević »