Pandemija koja je poremetila brojna druženja pčelara učinila je da su posete mom domu na Zlataru i pčelinjacima
skoro prestale!
Kada bih ovde napisao koliko i ko su sve bili moji dragi gosti za proteklih više od 20 godina trebalo bi
ispisati više stranica!!!
Razlozi tih poseta po mom skromnom mišljenju su višestruki a dva se izdvajaju:
PRVI jer sam bio
- predsednik ovdašnjih pčelara,
- predsednik Asocijacije pčelarskih udruženja Zlatiborsko-Moravičkog okruga
- šlan IO SPOS u dva navrata ispred Zlatiborskog okruga
- zamenik Predsednika SPOS u jednoj godini
- dugogodišnji predavač SPOS u Srbiji i drugim ex-Yu državama
- inicijator bratimljenja sa pčelarima Arilja
- pisac brojnih tekstova u pčelarskim časopisima širom regiona
- osnivač i vlasnik Foruma BPP
- seleći pčelar na više lokacija uz upoznavanje više kolega...
DRUGI
Zlatar je turističko mesto na kome boravi u vidu odmora ili službenih aktivnosti (sastanci, seminari...), veliki broj pčelara pa otuda kolege i svrate na čašicu razgovora, obilazak pčelinjaka i mojih objekata.
Takođe i prolazak kroz Novu Varoš u odlascima na more, činio je da puno njih svrati na predah i osveženje!
Na sreću pandemija polako prolazi pa evo i meni radosti te u četvrtak dočekah naše članove foruma, kolege pčelare i prijatelje Ljubišu Vučetića, predsednika pčelara Užica i Vladana Ljujića njihovog člana.
Uz kafu i sokić, zadržasmo se u kraćem razgovoru a uzgred i obiđosmo moju pčelarsku kuću (RS), radionice i dvorišni pčelinjak.
Pokazah kolegama i moj duplikator za invertazu šećera a i opremu u radionici.
Kolegi Vučetiću sam obezbedio dva uređaja koje je izradio moj majstor Mijailo za lakše vađenje perge.
Veliko hvala dragim rijateljima što "probiše led" uz nadu da će ovog leta biti više druženja na Zlataru sa kolegama?
Pozdrav Kolegama i poziv, uvek ste dobrodošli!