Autor Tema: POSETE KOLEGA DOMU ZEČEVIĆA NA ZLATARU!  (Pročitano 42357 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Odg: POSETE KOLEGA DOMU ZEČEVIĆA NA ZLATARU!
« Odgovor #60 poslato: Oktobar 12, 2016, 00:06:26 »
Dana 5. oktobra, obišli smo moje pčelarske prostorije, pokazao mu duplikator, radionicu, skladište opreme, a napravismo i nekoliko sličica na dva pčelinjaka!
Na pčelinjaku u dvorištu smo se samo slikali a u Gaju...
Petar je želeo da zaviri u košnicu i otvorio je jednu u Gaju ali su pčele bile u klubetu i skoro da ih nije bilo na satonošama...vrlo hladno! Tog jutra je padao prvi jesenji sneg na Zlataru, pa kolege mogu zamisliti kako je bilo hladno!
Petra je sve interesovalo...kakva nam je paša, koja vrsta medonosnog bilja, čime tretiramo varou i još puno pitanja!
« Poslednja izmena: Oktobar 12, 2016, 00:15:44 od strane Đoko Zečević »

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #61 poslato: Oktobar 12, 2016, 00:14:19 »
Naravno, trudio sam se sa velikim zadovoljstvom da Petru dam što više informacija o našem načinu pčelarenja a ono što ću verovatno napisati za časopis jeste njegov način pčelarenja kao uostalom i Kanađana na prostoru zapadne Kanade gde petar živi skoro 50 godina!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #62 poslato: Oktobar 12, 2016, 00:21:28 »
Nakon obilaska mojih pčelinjaka, otišli smo u Bistricu kod kolege Dragana i na Zlatar kod kolege Radojice!
Pogledali, porazgovarali a kod Radojice zavirili i u jednu košnicu!
Načinio sam nekoliko sličica za sjećanje na ovo druženje sa kolegom Petrom!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #63 poslato: Oktobar 12, 2016, 00:29:08 »
Po povratku sa pčelinjaka, počastili smo se u mom domu i sa divnim utiscima o poseti starijeg kolege Petra, člana našeg foruma,
ispratio sam njega i Suprugu na dalji put!
Veliko hvala dragom prijatelju na pažnji i časti koju mi je ukazao iznenadnom posetom,  koja je bila nadam se, sadržajna i za pamćenje.
Načinismo i par fotografija za uspomenu.

Srećan put za daleku Kanadu, kolega Petre.

Van mreže Stevanović Rade

• Larva
  • Član na forumu od: Dec 2012
  • Starost: 61
  • Član DP "Dunav" Apatin, SPOS-a i SPOV-a
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Apatin 85 m/nv
  • Tip košnice: LR - Farar
« Odgovor #64 poslato: Oktobar 12, 2016, 15:13:03 »
Lepo druženje, lepi pčelinjaci, prekrasna brda i pogled sa njih. Bio sam na pčelinjaku Dragana Divca odakle se širi pogled na okolna brda i prekrasnu prirodu. Što pre traba da se počnete baviti pčelarskim turizmom, imate šta da pokažete, a gosti da uživaju. Veliki pozdrav za Radojicu, Dragana i naravno za domaćina ovog lepog druženja. 

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #65 poslato: Oktobar 12, 2016, 22:46:38 »
Takođe dana 7. oktobra moj darg gost i prijatelj, naš forumaš Radomira Miša Babović sa suprugom Ankicom posetio je po prvi put
moj dom i pčelinjake na Zlataru!
Međutim, na poziv našeg člana foruma i mog prijatelja Mirka Šćepanovića, predsednika pčelara Podgorice, svo troej smo otišli na sajam pčelarstva u glavni grad CG!
Miša je izlagao prese za izradu SO, vagu, sublimatore za okslanu kiselinu i topionik sa presom za voštinu!
Štand Mišov je bio vrlo posećen a prodato je i opravdan je put u CG.
Evo sličica sa otvaranja izložbe na kojoj smo sreli dosta članova našeg foruma među kojima je bio i Vlado Šebek iz Bijelog Polja a Mirko je pozdravio goste uz prisustvo ministra Mugoše koji je takođe pčelar!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #66 poslato: Oktobar 12, 2016, 22:50:38 »
Izložba je bila jako lepo organizovana a Mišov štand vrlo posećen!
Spavali smo kod mog prijatelja i kolege pčelara Rajka Đuraškovića bivšeg košarkaša Budućnosti i Bosne!
Lepo smo se družili a moji stalni pratioci su bili Buc.ko i Paljo iz Tuza, član našeg foruma!

Koristim priliku da se preko foruma zahvalim dragom prijatelju Mirku na pozivu i gostoprimstvu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #67 poslato: Oktobar 12, 2016, 23:02:17 »
Po povratku na Zlatar u mom domu smo organizovali večeru na kojoj je bio i Radojica Drulović sa suprugom, pčelar sa Zlatara!
Marina je spremila ukusna jela a dobro domaće Aleksandrovačko crno vino je nadam se, imalo dobru podlogu!

Sutradan, 9. okotbra u nedelju, Mišo je obišao moja dva pečlinjaka (na žalost kiša je padala), video duplikator, radionicu sa alatom, magacin sa nastavcima, ramovima i oplodnjacima a kupio sam presu za SO
od Miša tako da ću sada malo sam raditi sa sopstvemnim voskom!

Bilo mi je veliko zadovoljstvo ugostiti i dočekati dragog prijatelja kod koga sam bio sa kamionom i pčelama na bagremovoj paši.
Veliki pozdrav Mišu i Ankici.

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #68 poslato: Oktobar 13, 2016, 06:42:15 »
Lepo Djoko što se puno družiš sa pčelarima, puno putuješ, a bogami u svom Domu mnoge i dočekuješ (imao  sam
više puta i ja to zadovoljstvo).

Imaš odličan izlozbeni prostor pčelinjih proizvoda u svom domaćinstvu, pa i gradjani, osim pčelara imaju u
čemu da uživaju. Uz prelepe Zlatarske pejzaže, pčelinjjke kolega Drulovića, Divca... postoje svi uslovi i za pčelarski turizam.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #69 poslato: Oktobar 13, 2016, 11:23:08 »
Lepo Djoko što se puno družiš sa pčelarima, puno putuješ, a bogami u svom Domu mnoge i dočekuješ (imao  sam
više puta i ja to zadovoljstvo).
Imaš odličan izlozbeni prostor pčelinjih proizvoda u svom domaćinstvu, pa i gradjani, osim pčelara imaju u
čemu da uživaju. Uz prelepe Zlatarske pejzaže, pčelinjake kolega Drulovića, Divca... postoje svi uslovi i za pčelarski turizam.

Dragi moj Rade,
hvala ti na lepim rečima koje laskaju svakome.
Da, vrlo si u pravu kada kažeš da mnoge dočekujem u svom domu na Zlataru!
Moj pčelarski život, odlaskom u penziju, odlikuje se ponajviše u druženju sa kolegama, razmeni mišljenja i pčelarskih iskustava,
putovanjima, predavanjima, iskrenom i prijateljskom dočeku svakoga ko dođe kod mene na Zlatar.

Eto i juče, 12.10.2016. godine moji dragi prijatelji i pobratimi Ratko i Beli iz pčelarskog društva "Savo Popović" iz Arilja došli su na Zlatar
da im invertujem 100 kg šećera!
U jutarnjim satima je na Zlataru padao sneg ali se kasnije vreme malo popravilo pa smo izvršili pripreme šećera, enzima i kiseline i uspešno sve sipali u duplikator za invertazu!
Proces je krenuo i danas u 15 sati invertni sirup je potpuno spreman za bezbedno dodavanje pčelama!
Pomagao nam je i Radojica Drulović pčelar sa Zlatara, moj rođak sa kojim se družim vrlo često.
Nakon zajedničkog ručka koji je Marina pripremila, pobratime smo ispratili i poželeli srećan put za Arilje.
Evo i kraćeg video zapisa sa jučerašnjeg druženja!

Ovih dana očekujem kolege iz Vlasotinca...Aca Krstića i druge.

Van mreže Babović Radomir Miša

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Jan 2013
  • Starost: 62
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Lazarevac, Vraćevič 210 m
« Odgovor #70 poslato: Oktobar 14, 2016, 12:39:49 »
Tesko je opisati a nedoziveti boravak u domu profesora Zecevica.
To je covek koji je uvek pun raspolozenja, to je covek koji nekrije ni jedan delic svog rada sa pcelama, i to sto kaze to tako i radi.
U cetvrtak uvece sam sa suprugom Ankicom docekan kao da sam dosao na slavu. Vecera koju je spremila Marina, a profesor sve to zacinio sa zvukom gusle  nemoze se opisati dok se nedozivi.
U petak i subotu smo bili u Podgorici na Sajmu gde me je profesor Zecevic upoznao sa mnogim vrsnim pcelarima. Tog coveka svi poznaju. Samo se cuju reci: Zdravo profesore, Gde si moj prijatelju, Gde si Djoko stari prijatelju.
U petak smo spavali kod Rajka Djuraskovica poznatog bivseg kosarkasa, gde smo vece provelu uz Rajkovo domace vino i zanimljive price.
Onda u subotu uvece opet na Zlatar kod Djoke. Naravno Marina nas docekuje sa spremnom vecerom. Tu je bio i Djokin rodjak Radojica koji je takodje pcelar. Uz dobru veceru i domace vino proveli smo vece i dotakli se raznih tema.
U nedelju smo planirali obici pcelinjake, ali nas je kisa sprecila, tako da smo otisli u obilazak dva pcelinjaka. Profesor je naoruzan sa svim alatom koji je potreban za pcelarstvo. Pokazao mi invertovani sirup, koji se po gustini ne razlikuje od meda.
Posle tog obilaska bilo je opet uzivanje slusati zvuk gusli. Profesor je cudo od coveka
Bilo mi je veliko zadovoljstvo boraviti u ovom domu.
Nasmej se ljudima
kad ides uz stepenice
jer iste ces sresti
dok budes silazo

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #71 poslato: Jul 16, 2017, 10:49:23 »
Juče, 15.07.2017. godine moj dom na Zlataru posetio je naš kolega i član našeg foruma prof. Miroljub Šolajić iz Beograda.
Na proputovanju za Jadransko more, Miroljub je svratio da se vidimo, za zdravlje upitamo i popričamo o pčelama!
Inače, Miroljub je svraćao kod mene više puta a boravio je jedne godine i nekoliko dana pomažući mi oko pčela!
Moj dragi kolega ima pčelinjak u Brekovu a uvek mi prvi čestita rođendan sa lepom pažnjom!
Pre 4 godine moje poklonio sliku akademskog slikara Ivane Stanisavljević po njegovoj anrudžbini a odnosila se na 50 godina Guče!
Ta slika visi na zidu moje pčelarske kuće!
Hvala veliko dragom kolegi Šolu na poseti i pažnji, naravno uz želje za lep odmor na plavom Jadranu.

Van mreže Šolajić Miloljub

• Larva
  • Član na forumu od: Apr 2012
  • Starost: 73
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Arilje Brekovo 830 m
« Odgovor #72 poslato: Avgust 03, 2017, 17:21:35 »
Велико парче рођенданске торте Зака ми је оставио и послужио у повратку с мора а и 15.07 је из Вароши донео колача и других ђаконија. Велика захвалност на гостопримству поводом 70 рођендана, срећу и дуговечност желим живели!!!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #73 poslato: Avgust 14, 2017, 21:04:46 »
Juče, 13. avgusta 2017. godine moji prijatelji Zoki, Goca i Aleksa Sević su u povratku sa mora posetili moj dom na Zlataru!
Za dugi niz godina ovakva poseta je postala tradicija u odlasku ili povratku sa mora, koja je često krunisana noćenjem dok je bila živa moja pokojna Beba!
Naravno, uvek ima noćenja za moje prijatelje ali ovaj put su žurili, no nisu me prošli na čemu sam im zahvalan!
Vreme uz osveženje i kafu proveli smo u neizbežnom razgovoru o pčelama i kamionu koji je nekada moj bio!

Hvala Zokiju na pažnji i poseti koja se piše kao još jedan pozitivan gest dragih prijatelja.

Van mreže Sević Zoran

• Urednik
  • Starost: 59
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Ljuboviđa
« Odgovor #74 poslato: Avgust 16, 2017, 00:21:31 »
Са великим задовољством, посетио сам проф. Зечевића  са члановима моје породице. Наравно да бих преноћили, али сам имао неодложне обавезе око пчела. Треба опслужити два камиона. Сезона улази у завршну фазу, па сваки дан је драгоцен.
Хвала Ђолу на гостопримству, а другом приликом, дружићемо се више, да ли код мене или код њега небитно је.