Lepo Djoko što se puno družiš sa pčelarima, puno putuješ, a bogami u svom Domu mnoge i dočekuješ (imao sam
više puta i ja to zadovoljstvo).
Imaš odličan izlozbeni prostor pčelinjih proizvoda u svom domaćinstvu, pa i gradjani, osim pčelara imaju u
čemu da uživaju. Uz prelepe Zlatarske pejzaže, pčelinjake kolega Drulovića, Divca... postoje svi uslovi i za pčelarski turizam.
Dragi moj Rade,
hvala ti na lepim rečima koje laskaju svakome.
Da, vrlo si u pravu kada kažeš da mnoge dočekujem u svom domu na Zlataru!
Moj pčelarski život, odlaskom u penziju, odlikuje se ponajviše u druženju sa kolegama, razmeni mišljenja i pčelarskih iskustava,
putovanjima, predavanjima, iskrenom i prijateljskom dočeku svakoga ko dođe kod mene na Zlatar.
Eto i juče, 12.10.2016. godine moji dragi prijatelji i pobratimi Ratko i Beli iz pčelarskog društva "Savo Popović" iz Arilja došli su na Zlatar
da im invertujem 100 kg šećera!
U jutarnjim satima je na Zlataru padao sneg ali se kasnije vreme malo popravilo pa smo izvršili pripreme šećera, enzima i kiseline i uspešno sve sipali u duplikator za invertazu!
Proces je krenuo i danas u 15 sati invertni sirup je potpuno spreman za bezbedno dodavanje pčelama!
Pomagao nam je i Radojica Drulović pčelar sa Zlatara, moj rođak sa kojim se družim vrlo često.
Nakon zajedničkog ručka koji je Marina pripremila, pobratime smo ispratili i poželeli srećan put za Arilje.
Evo i kraćeg video zapisa sa jučerašnjeg druženja!
Ovih dana očekujem kolege iz Vlasotinca...Aca Krstića i druge.