Autor Tema: STOP GMO U SRBIJI  (Pročitano 19728 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Radović Dragan

• Larva
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Jelovik pod Bukuljom
STOP GMO U SRBIJI
« poslato: Februar 02, 2013, 16:34:34 »
[ Invalid YouTube link ]

Van mreže Aleksić Petar

• Matica
  • Starost: 54
Odg: STOP GMO U SRBIJI
« Odgovor #1 poslato: Februar 02, 2013, 16:48:41 »
Sta reci, >:(,pitam se gde li vodi sve ovo :-[!

Van mreže Radović Dragan

• Larva
« Odgovor #2 poslato: Februar 02, 2013, 19:19:54 »

Van mreže Radović Dragan

• Larva
« Odgovor #3 poslato: Februar 07, 2013, 18:50:36 »
Evo snimka sa javne rasprave o gmo 06.Februara 2013.godine :

Van mreže Radović Dragan

• Larva
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 03, 2013, 20:11:54 »
Svaka cast Vama Rade, emisiju cemo pogledati sigurno, a golege sa foruma neka pogledaju i ovaj prilog o tom poznatom novinaru :

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 04, 2013, 10:22:02 »
Svaka cast Vama Rade, emisiju cemo pogledati sigurno, a golege sa foruma neka pogledaju i ovaj prilog o tom poznatom novinaru :

Bez obzira na partijske pripadnosti (to na ovom sajtu nije bitno), ovi momci su bili superiorni i vrlo ubedljivi a g. Zaharije i Doktor
su bili tanki sa argumentima kojima brane GMO proizvode!
Rade, svaka čast za intervju sa g. Trnavčevićem, ali on sa ovakvim stavovima ne donosi ničega dobroga našim (ako Bog dadne i tvojim), unucima i naslednicima a bogami ništa dobro ni našim pčelama!?

No, ova tema treba da bude u delu ostale teme u ili van pčelarstva pa ćemo je tamo i premestiti!

Van mreže Radović Dragan

• Larva
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 21, 2013, 19:39:14 »
[ Invalid YouTube link ]

Van mreže Mladenović Zoran

• Jaje
  • **
  • Starost: 55
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Orljane - 193 m
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 29, 2013, 19:16:06 »
Ja sam glasao protiv GMO,a VI?

Van mreže Radović Dragan

• Larva
« Odgovor #8 poslato: Novembar 28, 2013, 11:46:53 »
Hajde narode da potpisemo ovo da se stvori sto veci pritisak :

http://www.peticije24.com/zakonom_zabraniti_gmo

Van mreže Rakovac Goran

• Matica
  • Član na forumu od: Nov 2013
  • Starost: 65
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Velika Plana, Radovanje 225mnv
  • Tip košnice: РВ - ЕВ
« Odgovor #9 poslato: Novembar 28, 2013, 13:51:50 »
       Odmah potpisao.Ponudio pomoc preko foruma RV.Spreman da ucinim i vise nego sto pise.Rakovac.

Van mreže Novaković Aleksandar

• Lutka
  • Član na forumu od: Okt 2013
  • Starost: 48
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Tabanović, Mionica, 200 mnv
« Odgovor #10 poslato: Novembar 28, 2013, 22:32:39 »
U ponedeljak sam bio na predavanjima kod  dr Zorana Stanimirovića, skola pcelarstva. Upravo je pricao o GMO. Kada nam je nabrojao sta sve spada u ovu grupu proizvoda i da ih mi uveliko koristimo, nisam mogao da verujem. Sad ne mogu da se setim sta je sve nabrojao, ali ynam da je nabrojao lubenicu, bananu,titikal i veliki broj semenske robe......ostalo sam zaboravio. PO njegovim recima GMO je vec uveliko na nasem trzistu, a mi koristimo proizvode koje i ne znamo sta su. Kako je rekao sva rasprava je uzaludna i bezpotrebna jer GMO je vec uveliko tu.

Van mreže Mihajlović Verica

• Urednik
  • Član na forumu od: Okt 2011
  • Starost: 62
  • Pol: Žena
  • Čuvaj se bijesa strpljivog čovjeka. – Džon Driden
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Doljevac n.v 195m; DB-50kom; pč.staž 20god
« Odgovor #11 poslato: Novembar 28, 2013, 23:16:07 »
Kako je rekao sva rasprava je uzaludna i bezpotrebna jer GMO je vec uveliko tu.
Država je "kao" zabranila proizvodnju ali uvoz je slobodan .... :(, pa ko hoće da jede zdraviju hranu moraće sam da je proizvodi . Svaki građanin ima svoje selo pa polako neka razmišljaju o povratku na očevinu (dedovinu ) ...

Van mreže Stepanović Dejan

• Matica
  • Član na forumu od: Jul 2011
  • Starost: 51
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kovacevac 250 m
  • Tip košnice: LR
« Odgovor #12 poslato: Novembar 29, 2013, 00:19:40 »
U ponedeljak sam bio na predavanjima kod  dr Zorana Stanimirovića, skola pcelarstva. Upravo je pricao o GMO. Kada nam je nabrojao sta sve spada u ovu grupu proizvoda i da ih mi uveliko koristimo, nisam mogao da verujem. Sad ne mogu da se setim sta je sve nabrojao, ali ynam da je nabrojao lubenicu, bananu,titikal i veliki broj semenske robe......ostalo sam zaboravio. PO njegovim recima GMO je vec uveliko na nasem trzistu, a mi koristimo proizvode koje i ne znamo sta su. Kako je rekao sva rasprava je uzaludna i bezpotrebna jer GMO je vec uveliko tu.
Gresis dragi moj kolega ,cinjenica je da je GMO horda odavno ovde
ali posto svako zlo nosi i neko DOBRO mislim da cemo ovde debelo iskoraciti ka zdravoj hrani.Pitate se kako ,pa vrlo
prosto dosada je BEG OD MOTIKE i NJIVE bio trend a s obzirom na standard i plateznu moc stanovnistva MNOGI ce potraziti davno baceno
orudje i krenuti na sopstvenu proizvodnju za sopstvene potrebe .Normalno viskove DEBELO prodati gospodi neradnicima .Mozda je ovo medvedja usluga srpskom seljaku.
Ionako sve sto proizvedemo gotovo da nema nikakvu racunicu.
 Vreme ce pokazati.
Ko drugome jamu kopa fizicki je radnik.

Van mreže Radović Dragan

• Larva
« Odgovor #13 poslato: Novembar 29, 2013, 09:54:13 »

Aleksandre ako tvoje pcele unesu GM polen u kosnicu onda ce tvoje pcelarenje biti uyaludno i nepotrebno jer neces moci da prodas nikome taj med. Zato je bolje da nesto ucinis, makar samo sirio pricu medju prijateljima i rodbinom. Najlakse je reci " sta je tu je mi tu ne mozemo nista".
Nasa zamlja je mala i GM polen bi se za nekoliko godina prosirio svuda, pa bi imali veliki problem. To nama ne treba UOPSTE!! I bas me briga sta politicari kazu, za ovakve stvari mora da se pita narod! Vidim na slici drzis decu, pa neces valjda da dozvolis da nad njima eksperimentisu nekakve strane korporacije. Mi imamo nasu hranu i to treba da forsiramo,..drugi neka rade sta hoce.  Te korporacije nije briga za nas, oni samo prosiruju svou imperiju i uzimaju pare. Probudi se malo Aleksandre

Van mreže Stepanović Dejan

• Matica
  • Član na forumu od: Jul 2011
  • Starost: 51
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kovacevac 250 m
  • Tip košnice: LR
« Odgovor #14 poslato: Novembar 29, 2013, 12:57:34 »

Bez obzira na partijske pripadnosti (to na ovom sajtu nije bitno), ovi momci su bili superiorni i vrlo ubedljivi a g. Zaharije i Doktor
su bili tanki sa argumentima kojima brane GMO proizvode!
Rade, svaka čast za intervju sa g. Trnavčevićem, ali on sa ovakvim stavovima ne donosi ničega dobroga našim (ako Bog dadne i tvojim), unucima i naslednicima a bogami ništa dobro ni našim pčelama!?

No, ova tema treba da bude u delu ostale teme u ili van pčelarstva pa ćemo je tamo i premestiti!

E moj Djoko kakav Zaharije pa on voda po Srbiji predstavnike Monsanta ,naravno pod izgovorom da se cuje i druga strana
price.Kakva druga strana pa samo nam jos to fali ,ionako smo dokosureni da nema dalje.
 Ko god da je na vlasti sa njom se nije rodio vec ga je narod tu doveo .To uslovljavanje od EU je cista glupost ,nigde nepise da moramo
tamo .Pametnije je okretati se na druge strane i nuditi hranu onima koji nemiogu da je proizvode Africkim zemljama ,Rusiji ,Kini....
Svi navalili EU kao da je to sada neki ideal na kraju sta mi njima da ponudimo kad smo goli ko pistolji -jedino da nas okupiraju kao jevtinu koloniju i dovucemo ovo zlo na svoje
njive i trujemo svoju decu.
 Za sve postoji hocu i necu i stav.Ako ceo svet vapi za zdravom hranom  a znamo da smo industrijski zaostali a samim tim i nezagadjeni iskoristimo tu svoju manu kao
prednost i proizvodimo ZLATO umesto smeca.
Nas problem su predstavnici koji sapucu kad prenose nase stavove i cuvaju svoja dupeta za licne interese kad se to bude promenilo
sve ce biti kako valja.
 Zar nije interes i te Evrope da ima OAZU zdrave hrane?Kao i u svemu nas problem je propaganda i reklama,uvek kasnimo i uvek nam je potreban
neko sa strane sa instrukcijama i naredbama.Ili ce opet neko zgrnuti pare jer znamo da ovi giganti rade sve kako bi se sirili i povecavali svoja podrucja pod zasadima GMO.Na kraju njima trebaju i siromasni koji
ce to jesti jer te proizvode koristi iskljucivo sirotinja i u njihovim zemljama.Bogati jedu zdravo.Pa posto njihova VIP populacija zudi za zdravom hranom i nepita sta kosta zar nije
nas ideal da im mi to proizvedemo i prodamo.
Za ovakav korak je potrebno malo reklame i izvoz .
Mislite o tome.
Ko drugome jamu kopa fizicki je radnik.