Autor Tema: Друштво пчелара "Чачак" из Чачка  (Pročitano 18710 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Davidović Miloš

• Larva
  • Član na forumu od: Avg 2014
  • Starost: 43
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Čačak, Lisice oko 400m
Odg: Друштво пчелара "Чачак" из Чачка
« Odgovor #30 poslato: Decembar 15, 2015, 08:08:06 »
Profesore jel uspela slika clanova foruma sa vama sa ove proslave.

Van mreže Stojanović D. Aleksandar

• Larva
  • Član na forumu od: Jan 2015
  • Starost: 45
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Čačak, Pridvorica 370 mnv
« Odgovor #31 poslato: Decembar 15, 2015, 09:26:31 »
odgovoricu ja Miso,a nadam se da se profesor nece ljutiti,slika je uspela i u drugoj je rubrici DRUZENJE CLANOVA FORUMA a evo ti link  ;) http://brdsko-planinskopcelarenje.com/forum/index.php?topic=2099.msg57898#msg57898

Van mreže Davidović Miloš

• Larva
  • Član na forumu od: Avg 2014
  • Starost: 43
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Čačak, Lisice oko 400m
« Odgovor #32 poslato: Decembar 15, 2015, 10:33:20 »
Izvinjenje nisam video.

Van mreže Munitlak Dragan

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Mar 2012
  • Starost: 62
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Čačak (Konjevići), nadmorska visina između 200 i 250m
« Odgovor #33 poslato: Mart 13, 2017, 19:30:38 »
U organizaciji UP "Čačak" u petak 17.03.2017. god  u amfiteatru Agronomskog fakulteta sa početkom u 16,30 časova
predavanje za pčelare udruženja i sve ostale zainterosovane  održaće naš dragi prijatelj i kolega pčelar  Dipl.ekon. Đoko Zečević  iz Nove Varoši.

Tema predavanja je: Pčelarenje desetoramnom i dvanaestoramnom DB košnicom.  Razlike i prednosti.

Kako je kolega  Đoko Zečević  predavač koji je u organizaciji UP "Čačak"do sada održao  više jako interesantnih  i   od pčelara veoma posećenih predavanja (mislim da je ovo deveto ili deseto ) ovim putem
pozivamo sve zainteresovane pčelare  iz Čačka i okolnih mesta da prisustvuju ovom predavanju.

• Gost
  • *
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Čačak (Konjevići), nadmorska visina između 200 i 250m
« Odgovor #34 poslato: Mart 17, 2017, 19:48:11 »

U organizaciji UP "Čačak" u petak 17.03.2017. god  u amfiteatru Agronomskog fakulteta
predavanje za pčelare udruženja i sve ostale zainterosovane  održao  je naš dragi prijatelj i kolega pčelar  profesor  Đoko Zečević  iz Nove Varoši.

Interesovanje za ovo predavanje je bilo na zavidnom nivou tako da su predavanju pored članova UP "ČačaK" prisustvovali i pčelari iz drugih udruženja pčelara iz Čačka kao i pčelari naši dragi prijatelji i saradnici iz Gornjeg Milanovca.

Na početku  predavanja  kolega Zečević  je prikazao kratko podsećanje ( video zapis)  na posetu čačanskih pčelara, Zlataru  iz 2012. god.
Ovo je bilo DEVETO predavanje profesora Zečevića u Čačku koje su prisutni  ispratili, kao i uvek,  sa velikim interesovanjem. U načelu je dogovorena i dalja saradnja tako da ćemo sigurno organizovati i DESETO  uz neke druge propratne aktivnosti koje ćemo  dogovoriti.
U načelu je dogovorena i druga poseta pčelara UP" Čačak" pčelinjacima profesora Zečevića i prelepim krajevima planine Zlatara. Nadam se da ćemo sve dogovoreno uspešno realizovati u narednom periodu.
Zahvaljujemo se profesoru Zečeviću na još jednom dobrom i profesionalno održanom predavanju.
Slike će verovatno postaviti kolega Đoko.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #35 poslato: Mart 18, 2017, 10:31:21 »
Šta napisati, šta reći!
Čačak i Čačanski pčelari su za divljenje!
Slušati nekoga DEVET puta a onakav aplauz kakav se sinoć nakon predavanja desio je za pamćenje!
Dakle, u sali je bilo mnogo sedih glava koji su prisustvovali na svih mojih devet predavanja za proteklig 11 godina!
I opet aplauz...i to vrlo dugačak!
Hvala vam dragi prijatelji, drage kolege iz Čačka i okoline!
Susret sa Čačanima je uvek za mene ushićenje i radost a sinoć sam imao veliko zadovoljstvo da predavanju prisusutvuje i čovek koji živi hiljadama kilometara daleko od Čačka!
To je moj prijatelj Petar Ribič o kome sam ovde na forumu pisao jesenas (http://brdsko-planinskopcelarenje.com/forum/index.php?topic=1997.45), čije prisustvo me veoma obradovalo što nisam krio pred Čačanima!
Naime, Petar je poslom došao iz Kanade u Sremsku Mitrovicu, javio mi se a kada sam ga obavestio da držim predavanje u Čačku, ni sanjao nisam da će doći da se vidimo i da odsluša predavanje!
Nije mu bilo daleko Sr. Mitrovica -Čačak!?

Poseban kuriozitet bio je stisak ruke poznatog pčelara, Momčila Zarubice (90 godina),  iz drugog udruženja "Čačanska pčela" i reči koje mi odzvanjaju i sada u ušima: "Hvala ti Đoko, bio si odličan a veruj mi čuo sam i puno novih stvari iz pčelarstva"!
Da li je bila kutroazija ili istina, neznam ali prijalo je svakako kada pohvala dođe od doajena Čačanskog pčelarstva!

Tu su bili i Vučko Radojičić predsednik drugog Udruženja, Milijan Trifunović sa kolegama iz Gornjeg Milanovca i drugi!

Da, kolege su radi da dođu opet kod mene na Zlatar (bili 16.06.2012 godine),  pa sam sa zadovoljstvom prihvatio njihovu želju za jun mesec ako od Boga zdravlja bude!

Veliko hvala kolegi Draganu na objavi i kometaru, a nadam se da ćemo se opet kod mene družiti na Zlataru!

Sinoć mi se telefonom javiše Milun Mandić (predavač) i Radisav Krunić i izviniše zbog sprečenosti da prisustvuju predavanju!
Na žalost ne videh Aleksandra i Miloša na predavanju ili su bili pa mi se ne javiše?

Živeli dragi Čačani!

Priložene datoteke:
1. Govori Dušan Kukić o nekim aktivnostima Udruženja i najavljuje predavača
2. Sala sa slušaocima
3. Među slušaosima i Petar Ribič
4. Sa Petrom u sali za sjećanje

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #36 poslato: Mart 18, 2017, 15:24:07 »
Evo video materijala sa jučerašnjeg predavanja u čačku, gde Dragan govori o prijavljivanju Gazdinstva a u drugom delu je i deo mog izlaganja o premeštanju košnica na bliske rastojanje!
Možda će nekome od kolega koristiti?
Pozdrav Kolegama

« Poslednja izmena: Novembar 13, 2022, 09:57:35 od strane Đoko Zečević »

• Gost
  • *
« Odgovor #37 poslato: Mart 22, 2017, 21:49:19 »
U organizaciji UP "Čačak" u petak 24.03.2017. god  u amfiteatru fakulteta TEHNIČKIH NAUKA u Čačku sa početkom u 17 časova
predavanje za pčelare udruženja i sve ostale zainterosovane  održaće dr. Goran Mirjanić, profesor na poljoprivrednom fakultetu u Banja Luci.

Tema predavanja je: Uticaj pčelara na produktivnost pčelinjih zajednica.

Pozivamo sve zainteresovane pčelare  iz Čačka i okolnih mesta da prisustvuju ovom predavanju.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #38 poslato: Novembar 13, 2022, 10:53:16 »
Juče, 12. novembra 2022. godine održao sam moje DESETO predavanje u UP "ČAČAK" u Čačku!
Tema je bila: HRANA I PRAVILNA ISHRANA PČELINJIH ZAJEDNICA
Sala je bila prilično popunjena, uostalom kao i uvek sa nešto više dama pčelarica!
Zadovoljatvo mi je bilo i prisustvo predsednice pčelara Gornjeg Milanovca, našeg člana Aleksandre Đorđević.
Drago mi je bilo da sam ponovo među Čačanima ali žalostim se što više nema nekih dragih kolega, Pece, Tomaša, Tome, Zarubice i dr.
Prof. dr Stamenković, predsednik Društva najavio je predavanje, a veoma lep komentar dao je nakon predavanja a veliku zahvalnost upućujem
i Dušanu Kukiću zaduženom za organizaciju edukacije pčelara na pozivu!
Bilo mi je zadovoljstvo što je predavanju prisustvovao jedan od doajena čačanskog Udrueženja, Milun Mandić, moj rođak po majčinoj liniji, koji je
jedan od najboljih poznavalaca gajenja matica u Srbiji, vrstan predavač i pisac brojnih tekstova u pčelarskoj literaturi.
Domaćin Prof. dr Stamenković organizovao je lepo druženje i ručak u restoranu "Kalimero" uz prisustvo Prof. dr Miloševića sa Polj. fakulteta kao i zamenika gradonačelnika
opštine Čačak Prof. dr Vladan Milić.
Sve u svemu divan dan pčelarski a jedino saobraćajna gužva na putu Čačak-Zlatar je bila neviđena!
Dušan je javno predložio i najavio ponovni moj dolazak zimus u Čačak kada bih govorio o mojim pčelarskim inovacijama primenljivim širom regiona!

« Poslednja izmena: Novembar 13, 2022, 15:41:28 od strane Đoko Zečević »