Autor Tema: Dani meda i ljekovitog bilja – Gpražde 2012  (Pročitano 2058 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kapidžić Munib

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 74
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Prijepolje, Velika Zupa 480m
Dani meda i ljekovitog bilja – Gpražde 2012
« poslato: Decembar 23, 2012, 13:13:49 »
Uvažene Kolege,
Imao sam čast i zadovoljstvo da po drugi put budem izlagač meda i pčelinjih proizvoda u Goraždu u dane 21 i 22. decembra ove godine.
Veoma lepo organizovana manifestacija koju je organizovalo Goraždansko pčelarsko Udruženje i Udruženje uzgajivača medonosnog, aromatičnog i ljekovitog bilja „Facelija“ „Behar“.
Pored mene i supruge, izlagao je i kolega Sveto Koldžić iz Priboja sa suprugom.  Izložba je organizovana u centru grada  a bilo je preko 15 izlagača. Prodaja je bila na zavidnom nivou a smeštaj i ostalo vredni pohvala. O svemu tome  je brinuo domaćin, Sejo Deljo, predsednik tamošnjih pčelara, pa je pored prilično hladnog vremena (pored hladne Drine), bilo toplo oko srca jer predusrteljivost domaćina i kolega je to obezbeđivala!
Bilo je vrlo poznatih pčelara – izlagača a među njima i Ferid Velagić koji je održao veoma kvalitetno predavanje a  sa kojim smo se tokom družili.
Ono što bih na ovom forumu posebno istakao jeste podatak, malo neočekivan ali istinit!
U Goraždu su mnogi pčelari veoma pozitivno govorili o našem kolegi prof. Zečeviću, i tražili od mene da im pojasnim šta je Đoko po zanimanju i kakav je pčelar?
Goraždanski pčelari kažu da im je Đoko održao vrhunsko predavanje a pokazali su nam i lično mi poklonili Pčelarski list u kome je vrlo lep tekst i slika prof. Zečevića, koji je ujedno i njihov saradnik iz inostranstva!
Iskreno, nisam mogao ovu činjenicu da prenebregnem i da ovde ne napišem, jer su pohvale bile takve da se to nesme zaboraviti napisati. Naravno, bilo mi je jako prijatno i drago kada se o našim kolegama lepo priča.
Profesoru i ovim putem prenosim pozdrave Bosanskih kolega a i predsednika Seje Delja.
Pozdrav iz Prijepolja

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Odg: Dani meda i ljekovitog bilja – Gpražde 2012
« Odgovor #1 poslato: Decembar 24, 2012, 09:43:38 »
Kolega Munibe,
Kao prvo osećam potrebu da ti se nejlepše zahvalim na informaciji koju si preneo na naš Forum, kao
i na pozdravima meni upućenim.
A kao drugo, lagao bih kada bih rekao da mi nije drago što sam čuo kakvo tamošnji pčelari imaju mišljenje
o mom predavanju.
Zvao me je predsednik Deljo ponovo ali tog datuma sam imao druge obaveze pa nisam otišao.
Veliki je problem što je kod njih predavanje uglavnom petkom pa sam tog dana bio zauzet.

Interesantni su tamo pčelari! Ima dosta mlađih ljudi koji su na predavanju stajali pored zida ali i starijih koji su pre završetka
predavanja (njih nekoliko), otišli na molitvu jer je bilo 12 sati.
Jedan stariji dedo, mi šapćući reče, "oprosti, još bih te sluš'o, dobro pričaš, ali Alahu na molitvu moram ići"!
To mi je tada toliko bilo simpatično da se i danas rado sećam tog starog deda.

Inače, na svim svojim predavanjima iskreno se trudim da ostavim korektan utisak i da držim pažnju slušalaca,
praveći poneki put digresije kroz kratku priču iz svakodnevnog života!

Još jednom hvala ti na informaciji.