Uvažene Kolege,
Imao sam čast i zadovoljstvo da po drugi put budem izlagač meda i pčelinjih proizvoda u Goraždu u dane 21 i 22. decembra ove godine.
Veoma lepo organizovana manifestacija koju je organizovalo Goraždansko pčelarsko Udruženje i Udruženje uzgajivača medonosnog, aromatičnog i ljekovitog bilja „Facelija“ „Behar“.
Pored mene i supruge, izlagao je i kolega Sveto Koldžić iz Priboja sa suprugom. Izložba je organizovana u centru grada a bilo je preko 15 izlagača. Prodaja je bila na zavidnom nivou a smeštaj i ostalo vredni pohvala. O svemu tome je brinuo domaćin, Sejo Deljo, predsednik tamošnjih pčelara, pa je pored prilično hladnog vremena (pored hladne Drine), bilo toplo oko srca jer predusrteljivost domaćina i kolega je to obezbeđivala!
Bilo je vrlo poznatih pčelara – izlagača a među njima i Ferid Velagić koji je održao veoma kvalitetno predavanje a sa kojim smo se tokom družili.
Ono što bih na ovom forumu posebno istakao jeste podatak, malo neočekivan ali istinit!
U Goraždu su mnogi pčelari veoma pozitivno govorili o našem kolegi prof. Zečeviću, i tražili od mene da im pojasnim šta je Đoko po zanimanju i kakav je pčelar?
Goraždanski pčelari kažu da im je Đoko održao vrhunsko predavanje a pokazali su nam i lično mi poklonili Pčelarski list u kome je vrlo lep tekst i slika prof. Zečevića, koji je ujedno i njihov saradnik iz inostranstva!
Iskreno, nisam mogao ovu činjenicu da prenebregnem i da ovde ne napišem, jer su pohvale bile takve da se to nesme zaboraviti napisati. Naravno, bilo mi je jako prijatno i drago kada se o našim kolegama lepo priča.
Profesoru i ovim putem prenosim pozdrave Bosanskih kolega a i predsednika Seje Delja.
Pozdrav iz Prijepolja