Autor Tema: UPOZORAVAJUĆA OPASNOST!!!  (Pročitano 5433 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
UPOZORAVAJUĆA OPASNOST!!!
« poslato: Novembar 15, 2012, 05:25:16 »

DA LI I KAKO JE UOPŠTE MOGUĆE DANAS ŽIVETI ZDRAVIM ŽIVOTOM???

NIKADA, NIJE DOSTA EDUKACIJE ŠTA SE SME JESTI, A ŠTA IZBEGAVATI !

Poznato je da jedna kompanija može da proizvodi tri kategorije jednog istog proizvoda. Prvu za domaće tržište, drugu za izvoz u druge
        razvijene zemlje i treće za izvoz u zemlje u razvoju. Ovoj trećoj kategoriji pripada oko 80% proizvoda za ishranu, cigareta, napitaka i oko 70% robe široke potrošnje tekstilne industrije i industrije kože i obuće.

Kada su u pitanju medikamenti (lekovi) koje izvoze Severna Amerika i zemlje zapadne Evrope u zemlje istočne Evrope, Azije, Afrike i
        Latinske Amerike, taj procenat je 90%. Nedavno je u časopisu Vils-Nuvel iz Francuske i nekim engleskim listovima uz saglasnost komisije OUN za hranu i kontrolu životnih namirnica obelodanjeno da neke zapadne firme proširuju
        proizvodnju i  izvoz kancerogenih proizvoda u "neelitne" zemlje.
        Proizvodnja takvih proizvoda se ubrzanim tempom razvija u preduzećima tih firmi na Bahamima, Kipru, Filipinima, Malti, Portoriku, Senegalu, Maroku, Australiji, ali i u Holandiji, Nemačkoj, Svajcarskoj, Turskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Tako su, na primer, Coca Cola i margarini proizvedeni u Holandiji i Nemačkoj, a distribuirani u zemljama u razvoju konzervirani emulgatorom koji izaziva rak, a označeni su na pakovanju simbolom E330. Ti proizvodi su inače zabranjeni za distribuciju i prodaju u zemljama članicama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj.

Obzirom na važnost poruke ponavljam ceo spisak oznaka opasnih materija koje se koriste za konzervaciju, ulepšavanje izgleda i korekciju ukusa prehrambenih proizvoda.

Najbitnije je to da  treba izbegavati strane proizvode na kojima je utisnuto slovo E iza koga slede neke od navedenih cifara.

SPISAK OZNAKA MATERIJA (EMULGATORA) OPASNIH PO ZDRAVLJE:

E102 - opasan
                     E103 - zabranjen
                     E104 - sumnjiv
                     E105 - zabranjen
                     E110 - opasan
                     E111 - zabranjen

E120 - opasan
                     E121 - zabranjen
                     E122 - sumnjiv
                     E123 - veoma opasan
                     E124 - opasan
                     E125 - zabranjen
                     E126 - zabranjen
                     E127 - opasan

E130 - zabranjen
                     E131 - izazivac raka

E141 - sumnjiv
                     E142 - izazivac raka

E171 - sumnjiv
                     E173 - sumnjiv

E180 - sumnjiv

E210 - izazivac raka
                     E211 - izazivac raka
                     E212 - izazivac raka
                     E213 - izazivac raka
                     E215 - izazivac raka
                     E216 - izazivac raka
                     E217 - izazivac raka

E221 - poremecaj creva
                     E222 - poremecaj creva
                     E223 - poremecaj creva
                     E224 - poremecaj creva
                     E226 - poremecaj creva

E230 - stetan za kozu
                     E231 - stetan za kozu
                     E232 - stetan za kozu

E241 - sumnjiv
                     E250 - poremecaj pritiska
                     E251 - poremecaj pritiska

E311 - izaziva osip
                     E312 - izaziva osip
                     E320 - holesterol
                     E321 - holesterol
                     E322 - poremecaj zeluca

E330 - izazivac raka
                     E338 - poremecaj zeluca
                     E339 - poremecaj zeluca

E340 - poremecaj zeluca
                     E341 - poremecaj zeluca

E407 - poremecaj creva
                     E450 - poremecaj zeluca
                     E461 - poremecaj zeluca
                     E462 - poremecaj zeluca
                     E463 - poremecaj zeluca
                     E465 - poremecaj zeluca
                     E466 - poremecaj zeluca

Jelena Šćepanović, DVM savetnik u Odeljenju za međunarodnu saradnju i promet,
        Uprava za veterinu, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije,
        Omladinskih brigada 1,
        11000 Beograd
        tel/faks  011 2602634
        mobilni  064 8680089
        http://www.minpolj.sr.gov.yu/
        e mail: scjelena@minpolj.sr.gov.yu
« Poslednja izmena: Novembar 15, 2012, 05:33:32 od strane Đoko Zečević »

Van mreže Jovanović Miroslav

• Pčela
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 61
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Ub, Šarbane 120 metara
Odg: UPOZORAVAJUĆA OPASNOST!!!
« Odgovor #1 poslato: Novembar 15, 2012, 14:30:12 »
I nek mi neko kaže kako ne postoji teorija zavere. Da je samo ovo što je naveo gospodin Zečević već ko zna šta nam još rade i šta nam tek spremaju.

Van mreže Mihajlović Verica

• Urednik
  • Član na forumu od: Okt 2011
  • Starost: 62
  • Pol: Žena
  • Čuvaj se bijesa strpljivog čovjeka. – Džon Driden
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Doljevac n.v 195m; DB-50kom; pč.staž 20god
« Odgovor #2 poslato: Novembar 16, 2012, 01:38:13 »
I nek mi neko kaže kako ne postoji teorija zavere

Grešiš kolega , ne postoji zavera , postoji ekonomija , a ona ne poznaje granice !

Ceo svet se vrti oko para , a  ljudski život ne vredi ništa..  (na žalost)

Van mreže Radović Dragan

• Larva
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Jelovik pod Bukuljom

Van mreže Stepanović Dejan

• Matica
  • Član na forumu od: Jul 2011
  • Starost: 51
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kovacevac 250 m
  • Tip košnice: LR
« Odgovor #4 poslato: Januar 25, 2013, 16:22:54 »
Djoko itekako je moguce danas ziveti prirodno ili kako ti rece zdravim zivotom.Naravno potrebno je setiti se korena,sela,spustiti se na zemlju,
vratiti se motiki,asovu,budaku,vaditi panjeve iz zemlje ,jesti domaci sir ,domace jaje,piti domace sokove,koristiti med,ponekada narusiti ovu
idilu sa pecenim naravno domacim prasetom.
Sve je u zivotu stvar postavke u glavi a usko je vezano sa lenjoscu,brzinom zivota i jednostavnoscu kojom vajno tezimo a ustvari mi iako
zivimo u 21 veku neznamo nista ko somovi.
Odrekli smo se svega sto je nase i autoktono a sve tudje je bogom dano i sladje.Valjda nas neko prokleo ,jednostavno taki smo narod alavi na sve sto vidimo a nije nase.
Sve te strane firme vrse detaljne analize podneblja koje zele da prisvoje i iskoriste. Sveobuhvatno se analizira sve od naravi,sklonosti ,materijalnog stanja,
 Za saku dinara svaka ALA na vlasti bi dovela sve zivo ,o posledicama se ne razmislja kada su pare u pitanju,a posledice nisu okom vidne odmah sto ide u prilog.Reklamira se Monsanto seme koje je jeftinije,agenata na terenu podosta ,nude i dzbe ko probu.Kazem materijalno stanje ne bira,ne razmislja a kad je sve jeftino onda cilj opravdava i sredstvo.Jadni ,neuki,prostodusni a finansijski izakani seljak ce uzeti da proba jer njemu niko nece reci nemoj to je OYROV.
Niko u nikoga vise ne veruje i nema sistema vrednosti.
Ljudi moji gde mi zivimo i cemu se nadamo ,postali smo narkomani zavisni od ekrana,od volana,od nerada i silne zelje za lepim i ugodnim.
Od motike svi beze u gradove ,i to je opasnost.Svi bi da
natakare neke sto vece naocare ,valjda tako izgledaju gospodskije,vece ,mozda pametnije,seta se iako iz dupeta viri crni luk.
Detaljno opisah zarazeno tle i posledice kao pripremu za dolazak ZLA koje je neminovnost.
Zena mi radi u mesari koja ima JHASSAP a narod hrli kod onih drugih koji prodaju meso sa trouglom kodeks alimentaris .

Sta ja sve napisa ,nije ni vazno .Ionako to niko ne prati i nikome nece nista znacajno promeniti u zivotu  .

I dalje cu ziveti na selu,jesti svojih ruku delo,susiti svoju svinju iz presolca,piti domacu rakiju i vino,davati deci svoje voce
i svoje sokove i bas me zabole UVO za kodeks alimentaris o njemu nek brine gradska gospoda koja juri za rasprodajama i povoljnijim
prezivljavanjem.
Ako se neko nasao mozda uvredjen podsecam da su svima koreni na selu pa ako se ne stide nek potraze svoju dedovinu
i nece imati ovakvih problema.

Pozdrav
            za
           SVE

Ko drugome jamu kopa fizicki je radnik.

Van mreže Radović Dragan

• Larva
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Jelovik pod Bukuljom
« Odgovor #5 poslato: Januar 26, 2013, 20:36:02 »
Dejane sve sto si napisao je tacno. Ali sta da se radi kada su ljudi decenijama unazad napustali sela. Od 4800 sela u Srbiji 1600 je IZUMRLO ! Ljudi jednostavno nisu imali racunicu da ostanu,..plate su u gradovima bile solidne ( pricam o godinama pre 90-tih ), Sada po pricama koje cujem, mnogi bi se i vratili da nije stanje kakvo jeste u vecini tih sela :najblizi dom zdravlja 20-30 kilometara od kuce,..autobus ide ujutru,poslepodne i uvece, u prodavnici mozes da kupis samo kafu,cigare i secer , kada zaveje sneg odsecen si od sveta nedaj boze da se razboljis jer nema ko da te odveze kod lekara jer nema ni ljudi vise na selu niti moze zato sto niko ne cisti puteve,u skolama nema djaka a to malo sto ima mora posle u srednju pa fakultet, znaci opet svi u Beograd ili Novi Sad, ljudi na selu svastare umesto da se usmere na odredjenu stvar i da proizvode ono sto najbolje uspeva u tim krajevima,  Od 200 domacinstava, mozda 10 radi kako treba, a ostali krpe kraj sa krajem,po celi dan sede ispred prodavnice i piju pivo. Nemoj da me razumes pogresno, jer sam ja jedan odo onih koji vole selo, i polako vec sada pripremam teren,..tek sam poceo sa pcelama i voleo bih da imam sto vise kosnica, a pored toga bih voleo da imam zasadjen 1 hektar ( ako uspem 2 bice super ) drena ili lesnika, jos se dvoumim. Nadam se da ce u narednim godinama doci neki NOVI ljudi koji ce ovu zemlju usmeriti u dobrom pravcu,..I da sve potencijale usmere u poljoprivredu.
Gledao sam skoro da se na 1 hektaru belog luka moze zaraditi i do 20 hiljada evra, jer je prinos 10-12 tona a otkupna cena je 1.8-2.0 evra. A jos sto se moze imati 2 ture godisnje. Pa znas kada ce neko da zaradi toliko para u gradu, a da ne govorim o zdravom zivotu bez stresa. Mislim da ce se vremenom sve to srediti,..bar se nadam

Van mreže Киперовић Радоје

• Larva
  • Član na forumu od: Feb 2013
« Odgovor #6 poslato: April 01, 2013, 20:19:51 »

E330 - izazivac raka

Ово је грешка. Е 330 је лимунска киселина. Природно се налази у скоро свим врстама воћа а највише у лимуну, по коме је добила име. Такође се природно налази и у људској крви.

П.С. Дејане, потписујем све написано, 101% си у праву. Конформизам је кључ проблема и главни узрок пропасти како појединца тако и друштва.  Ко има очи да гледа, видјеће ... само што данас мало ко жели гледати својим очима.