U subotu veče sam prispeo na Pale po drugi put za manje od tri meseca!
Večernje druženje u vrlo lepom hotelu "Damis" (gde sam bio smešten), uz neobavezno ćaskanje (Momo, Žare, Mile, Mlađo i dr.), o pčelarskim a i drugim temama, proteklo je veoma brzo.
U nedelju, 8. jula u 9.30 sati predavanja su počela.
Vrlo mi je drago da sam ponovo bio među dobrim ljudima a sada i prijateljima.
Odvojio sam vreme (koga ovih dana nemam baš na pretek) i odazvao se na poziv pčelara Pala, razmišljajući da je ovo vreme pune sezone, ne samo pčelarske već i svih poljskih radova, pa sam se bojao da će sala biti prazna!
Međutim, pored Mome Blagojevića, Nikole Kliske, Mila Pekovića, Mlađa Šljiviča (moje generacije) i mnogih drugih, nađe se tu i dosta mladih ljudi (Aco Lizdek, Zekić...), što me je posebno radovalo, motivisalo me je još više, da sebe ne štedim i održim dva predavanja poklanjajući im jedan sat više nego što smo se dogvorili!
Zaslužili su to sasvim sigurno. A za vreme trosatnog izlaganja (sa pauzom od 15 min.), pažnja je bila vrhunska a pitanja
i to jako konkrtetnih koliko hoćete!
Bilo mi je veliko zadovoljstvo, ovim divnim ljudima (četitim kolegama), preneti moja lična iskustva o pčelarenju u brdsko-planinskom području (uvećanje pčelinjaka i uzgoj matica na najlakši način)‚, saobrazno svim specifičnostima koje prate pčelare ovih destinacija.
Već je dogvoren novi sastanak početkom avgusta na kome ćemo gvoriti o svemu što prati radnje na kvalitetnoj pripremi za bezbedno prezimljavanje naših miljenica.
Još jednom, poštovane Kolege, zahvaliujem vam se na lepom dočeku i poštovanju koje ste mi ukazali.