Autor Tema: Društvo pčelara Baljevac  (Pročitano 6205 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vučetić Milinko

• Larva
  • Član na forumu od: Nov 2011
  • Starost: 53
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Josanička Banja 560
Društvo pčelara Baljevac
« poslato: Mart 24, 2012, 17:29:56 »
Društvo pčelara Baljevac je osnovano 11.decembra 1994.godine.Za sve vreme postojanja društvo je vrlo aktivno.Stalni je posetilac prestižnih pčelarskih izložbi i uglednih pčelarskih farmi i pčelanika.I samo je organizator vrlo,vrlo posećane pčelarske izložbe,,Pčelarstvo Podkopaonika i Golije" u prvoj dekadi septembra meseca.Naše društvo je nosilac prestižne diplome ,,Jovan Živanović" kao i par naših članova.Jedan deo članova je nosilac i zlatne SPOS-ove značke ,,Zaslužni pčelar".Toliko u najkraćim crtama o samom društvu,mada bih mogao da pišem i pišem.No razlog mog javljanja na ovoj temi je sledeći:Sutra 25.03.2012.god.Društvo pčelara Baljevac organizuje redovnu godišnju Skupštinu.Kao i sve vreme do sada,društvo je obezbedilo predavača i proizvodjača satnih osnova za zamenu voska.Predavač je g-din Miljko Šljivić iz Kruševca a proizvodjač satnih osnova g-din Boban Jeftić iz Kruševca.Ovim putem pozivam članove i pčelare da posete Skupštinu našeg društva.Predsednik Društva pčelara Baljevac,Milinko Vučetić.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Odg: Društvo pčelara Baljevac
« Odgovor #1 poslato: Mart 24, 2012, 18:51:26 »
Uspešna vam i korisna  bila godišnja skupština.
Pozdrav za kolege iz Baljevca.

Van mreže Fehratovic Izet - Zoi

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Sep 2011
  • Starost: 47
  • MED NA MEDU RODI
    • ZLATNA DOLINA
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Novi Pazar - Zlatna dolina 550
« Odgovor #2 poslato: Mart 24, 2012, 20:11:43 »
Društvo pčelara Baljevac je osnovano 11.decembra 1994.godine.Za sve vreme postojanja društvo je vrlo aktivno.Stalni je posetilac prestižnih pčelarskih izložbi i uglednih pčelarskih farmi i pčelanika.I samo je organizator vrlo,vrlo posećane pčelarske izložbe,,Pčelarstvo Podkopaonika i Golije" u prvoj dekadi septembra meseca.Naše društvo je nosilac prestižne diplome ,,Jovan Živanović" kao i par naših članova.Jedan deo članova je nosilac i zlatne SPOS-ove značke ,,Zaslužni pčelar".Toliko u najkraćim crtama o samom društvu,mada bih mogao da pišem i pišem.No razlog mog javljanja na ovoj temi je sledeći:Sutra 25.03.2012.god.Društvo pčelara Baljevac organizuje redovnu godišnju Skupštinu.Kao i sve vreme do sada,društvo je obezbedilo predavača i proizvodjača satnih osnova za zamenu voska.Predavač je g-din Miljko Šljivić iz Kruševca a proizvodjač satnih osnova g-din Boban Jeftić iz Kruševca.Ovim putem pozivam članove i pčelare da posete Skupštinu našeg društva.Predsednik Društva pčelara Baljevac,Milinko Vučetić.

U koliko sati pocinje predavanje? Da vidim da li mogu da dodjem.

Van mreže Sejdovic Hilmija

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Okt 2011
  • Starost: 66
  • Sve je tu u prostoru i vremenu.
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Tutin-Kelepolje, 1026 metara
« Odgovor #3 poslato: Mart 24, 2012, 20:23:20 »
Puno uspeha u radu godisnje skupstine i pozdrav iz Tutina.
Vreme je neograniceno,prostor beskonacan,gde smo mi u svemu tome..................

• Larva
« Odgovor #4 poslato: Mart 24, 2012, 21:21:13 »
Hvala kolege.Zoi,Skupština je od deset sati,a predavanje od jedanaest.Bilo bi mi drago da dodješ,naravno i tvoj brat Mirza.Veliki pozdrav.

Van mreže Fehratovic Izet - Zoi

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Sep 2011
  • Starost: 47
  • MED NA MEDU RODI
    • ZLATNA DOLINA
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Novi Pazar - Zlatna dolina 550
« Odgovor #5 poslato: Mart 24, 2012, 21:32:50 »
Hvala kolege.Zoi,Skupština je od deset sati,a predavanje od jedanaest.Bilo bi mi drago da dodješ,naravno i tvoj brat Mirza.Veliki pozdrav.

Hvala puno na dobrodoslici, ali posto radimo prvu smenu  ne mogu da obecam da cemo doci 100% .
Zbog toga sam i pitao u koliko je sati.
Veliki pozdrav od brace Fehratovic

• Larva
« Odgovor #6 poslato: Mart 25, 2012, 18:57:44 »
Skupština Društva pčelara Baljevac je danas održana,usvojen je izveštaj o radu kao i finansijski izveštaj za 2011.god.Takodje,kombinacija koja dobija se obično ne menja,tako da je gotovo identičan plan i program za narednu 2012.god.Posle Skupštine,predavanje je održao g-din Miljko Šljivić na temu ..Izimljavanje i prolećni razvoj"(ako sam naslov teme pogrešio neka me Miljko ispravi) sa posebnim osvrtom na detalje koji nas interesuju za naše podneblje.Miljko je dao dosta korisnih saveta,sugestija i naravno opravdao poverenje koje smo mu ukazali.

• Larva
« Odgovor #7 poslato: Mart 16, 2013, 17:07:34 »
Sutra17.03.2013.godine sa početkom u 10 časova,Društvo pčelara Baljevac će održati redovnu izbornu godišnju skupštinu.Naravno,na sutrašnji dan biće organizovana zamena voska,kao i predavanje za članove i goste društva.Voskar je g-din Dragi Petrović iz Kragujevca a predavač naš kolega sa foruma g-din Rade Kostadinović.

• Larva
« Odgovor #8 poslato: Mart 17, 2013, 20:29:11 »
Danas je održana redovna,izborna godišnja skupština Društva pčelara Baljevac.Skupština je protekla u konstruktivnoj atmosferi,usvojeni su izveštaji o radu i finansijski,kao i predlog rada za 2013.god.Izabrano je i novo(staro)rukovodstvo.Novi predsednik je g-din Branko Jaćović,a izvršni odbor uz minimalne promene nastavlja sa radom u drugom mandatu.Uspešan i plodan rad želim kolegama.Posle skupštine,na scenu je stupio naš današnji predavač,g-din Rade Kostadinović.Održao je jedno dinamično predavanje o celosezonskom pčelarenju sa db košnicom,potkrepljeno naučnim saznanjima kao i svojom sopstvenom praksom.Predavanje je trajalo preko sat vremena,a  kao da je za minut prošlo.Ovom prilikom mu se zahvaljujem,a posebno i na ponudjenom besplatnom predavanju,kako on reče kao njegovu nagradu za naše pažljivo slušanje i srdačno gostoprimstvo.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #9 poslato: Mart 17, 2013, 22:59:35 »
Naš Rade se "izbiritao" i Bogami ubira aplauze svugde!
Svaka čast na tome a mislim da mu je i ovaj naš Forum bio malčice "odskočna daska"!
Ovde je napisao preko 1000 poruka u kojima je, rekao bih "izbrusio" svoje predavačko znanje.
Ponosan sam sa time, bravo Rade.

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #10 poslato: Mart 18, 2013, 08:20:11 »
Po prvi put u svom zivotu bio sam u Baljevcu na Ibru. Zasto? E to neznam. Samo zanam da cu od sada tamo cesto sigurno odlaziti i sa tim ljudima se druziti.
Malo rudarsko mesto, gde svako svakoga poznaje i sa svi se medjusobno druze i ispomazu.
Dosadasnji predsednik DP mladjani Milinko Vucetic-aktivni clan ovog Foruma, prepustio je mesto rukovodjenja drusta, takodje mladom Branku Jocovicu, ali Milinko i dalje ostaje u najuzem rukovodstvu. Tako treba. Mladost i entuzijazam uz podrsku i pomoc iskusnih.
Tacno je da predavanje trajalo 1h30min i da su prisutni veoma pazljivo sve slusali sto mi je u mnogome olaksalo izlaganje, ali to me jos vise obavezuje da i ja i dalje pratim sva predavanja u mom okruzenju, po nesto pribelezim, proucavam svoju mnogobrojnu literaturu u praksi primenjujem, a bagami nesto i korigujem, sto bi rekli "u hodu".   Niko se naucen nije ni rodio, a nikada nece sve ni znati.
Naravno i ovaj forum je u velikoj meri zasluzan za moju edukaciju.
Jos samo da iznesem, da me je u Baljevcu docekao moj skolski drug iz Elektrotehnicke skole "Nikola Tesla" iz Kraljevac, dip ing Dragos Ilic (zavrsio u roku Elektronski fakultet u Nisu), koji je jedini u nasem odeljenju od 32 ucenika bio odlican djak sve 4 godine. A danas?
Ilic me ugostio pre skupstine oko 45min u svom stanu gde smo uz obilni pripremljeni dorucak evocirali skolske "zlatne dane". Ilica nisam video vise od 15 godina, jer se iz opravdanih razloga nije pojavljivao na petogodisnjih skupovima generacije, ali je juce potekla ideja da sada ti susreti bugu svake godine.
O radu Skupstine DP sve najlepse, dostojanstveno, demokratski, bratski. Posle predavanja i zajednickog rucka, ispratili su me do autobuskog stajalista gde je ubrzo naisao bus za KG.
Kao zahvalnost za divno proveden dan u Baljevcu ponudio sam im besplatno predavanje kada njima odgovara u cilju daljeg druzenja.
Izvinjavam se na duzem postu, ali ovo je sve pisano iz dubine duse dok je jos sveze. H v a l a.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #11 poslato: Mart 18, 2013, 08:25:52 »
Bravo Rade!
A Miloš, ništa nam ne napisa o njemu?
Valjda ste se malo družili i popričali o našem Forumu?
Da li je možda ljut na mene, te ne piše!?

• Larva
« Odgovor #12 poslato: Mart 18, 2013, 16:26:29 »
To dali je Miloš ljut na tebe,pa ne piše za sve nas,to mora lično u medjusobnom kontaktu da se reši.ali da je naš Miloš hteo da nam ,,konfiskuje "Rada,i da ga vodi gore na Golo brdo to stoji.Ali mi iz najužeg rukovodstva nismo dali.Rade je bio gost i predavač svih nas,a da teret gostoprimstva padne samo na Miloša,e to ne biva.Kolegi Radu hvala na lepim rečima.Iskreno mislim da smo stekli prijatelja za sva vremena.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #13 poslato: Mart 18, 2013, 22:54:49 »
To dali je Miloš ljut na tebe,pa ne piše za sve nas,to mora lično u medjusobnom kontaktu da se reši.
Nisam te baš najbolje razumeo Kolega?

• Larva
« Odgovor #14 poslato: Mart 18, 2013, 23:27:03 »
Iskreno ni ja nisam najbolje razumeo prethodni post,pa je moje javljanje ustvari posledica njega.Ne bih da izigravam ničijeg advokata,ali lično mislim da i ako je bilo kojim slučajem nekog nesporazuma to treba ličnim kontaktom da se reši.,,Ne jedu vuci meso po poruci"tako se kaže u našem kraju od starine.A takve mudrosti su uvek za respekt.Srdačan pozdrav.