Autor Tema: Drugo polugodište za pčelare Kruševca  (Pročitano 6948 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Stojković Dušan

• Larva
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Pol: Muškarac
    • pcelarskeinovacije
Drugo polugodište za pčelare Kruševca
« poslato: Januar 19, 2012, 12:35:04 »
     U Utorak 17.01.2012 otpočelo je drugo polugodište za pčelare Kruševca.
 Drugu polusezonu predavanja otvorila je DR. Ljiljana Milivojević predavanjem iz oblasti apiterapije. Predavanje je bili vrlo posećeno tako da su mnogi stjali jer nije bilo mesta u nešto manjoj sali Doma sinikata. Na sapanku je najavljen i izborni sastanak Društva koji će se održati 25.02.2012 i to po novom statutu. Posle satanka a i u toku samog predavanja bilo je diskusije jer su pčelari dobri poznavaoci apiterapije.
   U narednih kekoliko dana postavići i video snimak sa predavanja tako de će se videti i čuti ponešto sa predavanja, a sada samo nekoliko slika.
          Pozdrav iz Kruševca za sve članove Foruma.

• Larva
    • pcelarskeinovacije
Odg: Drugo polugodište za pčelare Kruševca
« Odgovor #1 poslato: Januar 20, 2012, 22:25:56 »
   Evo obećanog video snimka predavanja o apiteratiji, koje je održala Dr. Liljana Milivojević pčelarima Kruševca. Predavanje je održano u okviru cuklusa predavanja, za stručno usvršavanje pčelara, u drugom plugodištu.
    Odmah da se ogradim da predavanje, zbog dužine, nije moglo biti u celosti snimljeno.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #2 poslato: Januar 20, 2012, 22:43:58 »
Kolega Dule,
Pa teško je staviti celo predavanje jer zahteva dosta prostora i vremena na Yuotube?
A s'druge strane, treba pitati autore (predavače) da li dozvoljavaju da se postavi predavanje u celosti na Forum?
Inače, ti kao i uvek postavljaš najbolje što se može uraditi pa često mislim i vrlo profesionalno.
Jednom rečenicom, informišeš nas vrlo korektno o svemu.
Pozdrav i svaka ti čast na tome.

• Larva
    • pcelarskeinovacije
« Odgovor #3 poslato: Januar 29, 2012, 23:05:33 »
Drugo predavanje u drugom polugodištu održao je Dr. Slavomir Popović iz Beograda. Tema predavanja je "Savremeno stacionarno pčelarenje" sa košnicama DB i LR.
Predavanju je prisustvovao veliki broj pčelara iz Kruševca i okoline.
    Pogledajte video koji je nešto duži ali sadrži dosta detalja sa predavanja ma da nije obuhvaćeno sve što je predavač rekao. Predavanje je vrlo korisno a naročito za mlađe pčelare. Inače, Dr. Slavomir Popović je i pisac više knjiga iz oblasti pčelarstva.

Pozdrav iz Kruševca, Dule

Van mreže Radosavljevic Sasa

• Matica
  • Član na forumu od: Jan 2012
  • Starost: 42
  • "Župljanka" Brend iz Aleksandrovca Zupskog
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Rataje, Aleksandrovac Župa 350m
« Odgovor #4 poslato: Januar 29, 2012, 23:29:24 »

U ovom video zapisu ima lepo objašnen postupak rada sa pčelinji društviva u Proleče za dobar start pred bagremovu pašu.
Sa zadovoljstvom je slušati predavanje Dr.Popovica.
Sutr cu obavestiti moje kolege iz udruzenja da obavezno poledaju ovaj video zapis.
Poz...
Košnica je alat a Pčelarenje zanat ;)

• Larva
    • pcelarskeinovacije
« Odgovor #5 poslato: Februar 01, 2012, 22:32:57 »
 Juče je u Kruševcu održano predavanje o pripremi pčela za zimovanje. Predavač je bio naš kolega Miljko Šljivič, predsednik SPOS-a u ranijem perodu. dobar pčelar i izvrstan predavač. Ovo predavanje je bilo predviđeno za nešto kasnije ali je sticajem okolnosti sada došlo na red.  Predananje je snimljeno gotovo u celosti ma da ,iz tehničkih razloga, pojedini delovi nedostaju. Najavu predavanja i predavača obavio je Predsednik Društva Miroslav Vasilijević.
       Predavanje spada u ciklus predavanja za drugo polugodište pčelarske 2011/2012 godine, koja se inače održavaju svakog utorka.

Pozdrav iz Kruševca, Dule

Van mreže Vukic Milic

• Larva
  • Član na forumu od: Avg 2011
  • Starost: 76
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Užice selo Ribaševina 450 mnv
« Odgovor #6 poslato: Februar 02, 2012, 18:46:24 »
Dušane,
odličan snimak i sve drugo za pohvalu.
Miljko,
predavanje odlično pripremljno i izloženo i što je takođe bitno, zasnovano na naučnim saznanjima koja je praksa potvrdila.
Suština i logika koja zrači iz svake bitne tvrdnje je za svaku preporuku pčelarima od početnika do majstora.
Ježim se od "strčnjaka" koji na predavanjima ili u časopisu pa i forumima kažu ja tako radim a nikog ne nagovaram, a radi pogrešno.
Ti pričaš kao radiš a radiš kako treba i sa pravom, držeći predavanja nagovaraš druge da tako rade jer će ako tako rade, imati dobre rezultate.
lično smatram da je ova tema ključ uspešnog pčelarenja i da je jako važno što je u celosti postavljena na forum.
Srdačan pozdrav.

Van mreže Šljivic Miljko

• Matica
  • Član na forumu od: Okt 2011
  • Starost: 66
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Globoder 196m
« Odgovor #7 poslato: Februar 02, 2012, 21:22:03 »
                            Hvala ti Vukicu. Ja mislim da je to klasika odnosno osnovno sto bi trebalo u tom predavanj reci i to je to. Da ti kazem da jos pravim kombinacije za onu iskurziju sto si me pitao jer imam veliko interesovanje a zgusnut kalendar. Video sam da ste u Uzicu ostvarili predavanje video linkom sto je jako interesantno i dobro na daljinu ali nisam se bas upoznao sa sustinom te prezentacije jer sam zauzet pa cu to uraditi za vikend a ako bude trebalo ja cu te nesto pitati. Cestitam na ideji i ostvarenju. Pozdrav Miljko

Van mreže Vukic Milic

• Larva
  • Član na forumu od: Avg 2011
  • Starost: 76
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Užice selo Ribaševina 450 mnv
« Odgovor #8 poslato: Februar 03, 2012, 11:18:03 »
Nema na čemu Miljko,
prave stvari su u suštini tako jednostavne samo što ih nedovoljan broj shvata na pravi način pa komplikuje život i sebi i svojim pčelama.
Što se tiče predavanja putem video linka, za slušaoca (i gledaoca) jedina razlika u odnosu na ovo tvoje predavanje je što se na internetu gleda i sluša direktno i mogu da se postavljaju pitanja i dobiju odgovori online.
Jako bi lepo bilo da realizujemo posetu. Znam da bi bila jako lep trenutak za sve, a sve troškove snosilo bi DP Užice.
Srdačan pozdrav.

Van mreže Zornić Sanja

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Mar 2012
  • Pol: Žena
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Trnava kod Čačka 250-450m
« Odgovor #9 poslato: Mart 07, 2012, 17:11:41 »
mene zanima gde je sediste pcelarskog udruzenja u krusevcu

Van mreže Šljivic Miljko

• Matica
  • Član na forumu od: Okt 2011
  • Starost: 66
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Globoder 196m
« Odgovor #10 poslato: Mart 07, 2012, 18:07:27 »

Citat
mene zanima gde je sediste pcelarskog udruzenja u krusevcu
Zvanicno sediste je u Cupicevoj ulici ali tamo samo kad imaju sastanci inace nemanikog. Svaka informacija se moze doboiti kod blagajnika Pere u prodavnici ,,Zmaj,, u Colak Antinoj ulici izmedju Delta Banke i poslasticarnice arabika.