Autor Tema: Godisnja skupstina DP Kragujevac  (Pročitano 2990 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 69
  • Pol: Muškarac
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
Godisnja skupstina DP Kragujevac
« poslato: Januar 15, 2012, 18:33:12 »
Danas je u Kragujevcu odrzana redovna Godisnja skupstina Drusta pcelara Kragujevac.
Od 234 clana Drustva, od kojih su 194 i clanovi SPOS-a, Skupstini je prisustvovalo 138 clanova.
Usvojeni su Izvestaj o radu i Finansijski izvestaj za 2011.g. kao i Plan rada Drustva za ovu godinu.
Za predsednika Drustva ponovo je za naredni dvogodisnji period izabran Milutin Bata Petrovic.
Na Skupstini su bile i promocije knjiga "Kalendar radova na pcelinjku i apiterapija" Miodraga Staletica i "Roman o pcelaru" Veroljuba Umeljica.
Urucena su i priznanja SPOS-a za 2011.godinu.
Posle Skupstine odrzao je besplatno predavanje profesionalni pcelar iz Aleksinca dip.ing. agronomije Mladen Krstic na temu "Moj nacin dvomaticnog pcelarenja". Drustvo pcelara Kragujevac najtoplije se zahvaljuje gos. Krsticu.

Ovih dana posto sam vodio zabeleske sa ovog predavanja prezentiracu ih na ovom Forumu.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Odg: Godisnja skupstina DP Kragujevac
« Odgovor #1 poslato: Januar 15, 2012, 19:03:44 »
Rade, sve čestitke Bati na izboru a tebi na izveštaju.

Van mreže Mihajlović Verica

• Urednik
  • Član na forumu od: Okt 2011
  • Starost: 62
  • Pol: Žena
  • Čuvaj se bijesa strpljivog čovjeka. – Džon Driden
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Doljevac n.v 195m; DB-50kom; pč.staž 20god
« Odgovor #2 poslato: Januar 15, 2012, 21:23:08 »
Kolega Rade , hvala ti na informisanju , ti si nas " novinar na terenu,"  cekamo jos izvestaja , naravno i neku fotografiju (pcelar bez foto-aparata ne ide nigde !)..

Van mreže Stepanović Dejan

• Matica
  • Član na forumu od: Jul 2011
  • Starost: 51
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kovacevac 250 m
  • Tip košnice: LR
« Odgovor #3 poslato: Januar 15, 2012, 21:45:16 »
Cestitam na odrzanoj skupstini,nadam se da je bilo lepo a
kad dobijes vremena objavi neku sliku jer znam da bez aparata nisi isao.
Poz
Ko drugome jamu kopa fizicki je radnik.

• Matica
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
« Odgovor #4 poslato: Februar 09, 2020, 15:30:39 »
Danas je u Kragujevcu u prepunoj sali Skupštine Grada održana redovna Izborna skupština društva.

Znatnom većinom glasova izabran je za naredni dvogodišnji mandat dip ing Zoran Meda Milenković iz Kragujevca.
Milenković je do sada veoma uspešno bio Vodja debatnog kluba Društva, a bio je pre petnaestak godina Sekretar društva.
Program koji je prisutnim predstavio uliva puno poverenja.
Istovremeno Upravni odbor koji broji 15 članova zamenjen je u velikom broju. Nemam tačan podatak trenutno-

Pre Skupštine predsednik SPOS-a Rodoljub Živadinović govorio je o aktivnostima SPOS-a.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #5 poslato: Februar 09, 2020, 23:56:21 »
Ova informacija je nešto što treba pohvaliti!
Pratio sam rad vašeg Društva i nisam zapazio da ste kao Udruženje u minulim godinama imali neke veće uspehe?
Mislim na izložbe, inovacije, druženja i sl.
Čestitam Rade na promeni rukovodeće strukture jer često dugogodišnje rukovođenje i isti ljudi postanu kočnica daljeg napredovanja
naročito u pčelarstvu!
Da je to tako dobro ne bi brojna Udruženja u svojim statutima ograničavali rukovođenje, najčešće 2+2 godine a sada vidim da se to menja pa može i doživotno, zašto da ne!?
Verujuem Šumadinac dragi da si ti imao zapaženu ulogu u ovim promenama jer poznaješ ljude (bio si predsednik KG pčelara), a mnogi te uvažavaju kao pčelara, predavača i pisca brojnih pčelarskih tekstova.
Želim od sreca kolegama Kragujevca svaki uspeh u daljem radu.

• Matica
« Odgovor #6 poslato: Februar 10, 2020, 18:37:21 »
Po važećem Statutu DP Kragujevac Upravni odbor čini 15 članova, koliko znam drugi imaju mnogo manje.

Od tog broja osim novoizabrnog Predsednika i skoro ceo Upravni odbor je  promenjen,
tj. samo troje je ostalo iz predhodnog saziva.

Espoze novoizabranog predsednika Zorana Mede Milenkovića puno obećava.
Pre svega, ponovno organizovanje pčelarske izložbe u Centru Grada, gde smo bili decenijama
prepoznatljivi u celoj Republici, sa tradicijom odmah posle beogradjana, a koje oko 10 godina nije ni bilo,
tj. samo sporadično učešće par pčelara u okviru poljoprivrednog sajma, gde svakako nije interesantno ni
pčelarima ni kupcima pčelinjih proizvoda, gde te prodaje skoro nije ni bilo.