Autor Tema: TAŠMAJDAN 2026. GODINE  (Pročitano 193 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
TAŠMAJDAN 2026. GODINE
« poslato: Septembar 24, 2026, 08:09:46 »
Odavno nismo pisali o našoj dugodišnjoj međunarodnoj izložbi na Tašmajdanu?
Rekao bih da u pčelarstvu Srbije duvaju naki čudni vetrovi jer kao što se da zaključiti, više ne može niko ni sa kim!?
Naime, dugo godina radovali smo se sajmu na Tašu i ugovarali susrete i viđenja ali na žalost sve se promenilo!!!

Interesi i politika su dominantni a nadgornjavanja u internet (ne) znanju su potisnuli ljudskost i toleranciju tako da
svako vodi svoju politiku!
Udruženja se više ne dogovaraju kako bi trebalo, već što narod kaže "svaki cigo svoga konja hvali" a i tamo gde ima
volje za dogovor i razgovor često zavist i ljubomora nas sputavaju za zdrava druženja!?

Odavno sam SPOS-ov predavač (ovo će biti 23. sezona), i još uvek ima poziva, iako sam dosadio ljudima, ipak iz DP BEOGRAD
stigao je poziv da i ja dam neki mali doprinos posetiocima ove tradicionalne 52. međuarodne pčelarske izložbe.

Mogu samo reći da skoro nema grada u Srbiji u kome nisam održao predavanje (u nekima i po više puta), pa me je ovaj poziv
Dr Biljane Stamenković, predsednika Društva iznenadio a i obradovao!

Evo šta sam objavio na mom FB profilu:

Dana 16. septembra 2026. godine na sajtu DP "Beograd" ispisana je objava koju mojim poštovanim fb pratiocima i prijateljima prensoim u celosti:
--------------------------------------------------------------------------
Najava predavača - Prof. Đoko Zečević
Predavač na 52. Međunarodnom sajmu pčelarstva „Tašmajdan 2026“
Prof. Đoko Zečević, pčelar sa Zlatara
Tema predavanja:
POLEN I PERGA – IZAZOV ZA ODRŽIVO PČELARSTVO
Dođite da se družimo i naučimo nešto novo od doajena srpskog pčelarstva.
-------------------------------------------------------------------------
Eto, nakon 22 godine predavačkog staža "dođe red" i na moju malenkost da budem aktivan učesnik DP koje vrlo poštujem jer sam dok je bio živ čika Boža održao dva predavanja u Bgd. A i napisah više tekstova za Beogradski pčelar.
Pozivam kolege da čuju neke potpuno nove činjenice a i da kupe knjige POLEN i PERGA kao i TRUTOVSKO MLEKO!

Pa izvolte poštovani pčelari da se malo podružimo i da čujete i saznate neke novitete u pčelarskoj praksi koji su veoma naslonjeni
na svetsku nauku.
Jeste da nema mogućnosti video prikaza ali odgovaraću i na pitanja!

Van mreže Petrović Petar

• Larva
  • Član na forumu od: Nov 2024
  • Starost: 67
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Danići, Gacko 960 m nv
  • Tip košnice: LR, DB
Odg: TAŠMAJDAN 2026. GODINE
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 10, 2026, 01:28:04 »
Ove godine su mi se "složile kockice" i konačno sam ponovo bio na Tašmajdanu. Zadnji put bio davne 2007. godine. Utisci pozitivni.

Van mreže Petrović Petar

• Larva
  • Član na forumu od: Nov 2024
  • Starost: 67
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Danići, Gacko 960 m nv
  • Tip košnice: LR, DB
Odg: TAŠMAJDAN 2026. GODINE
« Odgovor #2 poslato: danas u 01:19:44 »
Profesor je održao predavanje, profesorski. Za svaku pohvalu.
Dugo hisam bio na Tašmajdanu, ne poznajem ljude. Ne znam da li je među slušaocima bio neki član Foruma.