Autor Tema: ДРУЖЕЊЕ СА КОЛЕГАМА НА ЗЛАТАРУ 2026.  (Pročitano 78 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Дана 20.07.2026. године наш дом на Златару посетили су колеге пчелари а како то бива код нас брђана,
дружење се зачинило пићем, мезетом и песмом! Данас су се за истим столом нашли Драган Крстовић, председник
пчелара Лазаревца, Слободан Миљковић, пчелар из Крушевца, Радојица и Стево Друловић са планине Златара.
Било ми је велико задовољство угостити мени драге колеге. Пчеларским разговорима никад краја али није недостајао
ни веселији део дружења...песма, гусле, шале...

Дружење са Слободаном и његовом супругом Верицом као и Радојицом настављено је и јуче, 21.07. а Слободан ме је
је посетио и 17.07. на мој рођендан (по трећи пут заредом), и донео диван поклон - пчеларски шешир са мрежом.

Иако сам мало "зашао у године" дружење са драгим људима је за мене изузетан доживљај!

Један мали куриозитет би гласио: Када бих сабирао би био огроман број драгих колега из Србије и региона који су од мог
активнијег почетка (друга половина 80-тих година), пчеларења посетили пчелињаке и мој дом на Златару!
Те посете су биле често групно организоване али биле су и бројне индивидуалне!
То је моје задовољство и мој понос!

Хвала вам драги пријатељи и колеге на дружењу без иједне речи о политици (што је на жалост данас скоро неизбежно),
јер је ово доказ да племенитост пчелара нема цене!