U sredu, 18.06.2025. sa kolegom i mojim prijateljom prof. Peđom, predsednikom pčalara "Zlatarka" iz Nove Varoši
a po dogovoru sa našim kolegom Radetom Kostadinovićem otišli smo u Gledić, selo udaljeno od Kragujevca (opština Kraljevo),
oko 20 km da uzmemo rojeve za neke naše prijetelje. Naša usluga je bio prevoz za mojim fijatom Doblo!
Rade je ugovorio sa braćom Cvetić (Nenad i Milosav), 2o DB roja u sedmoramnim nukleusima.
Dvojica kolega, vlasnici pčelinjaka, bili su jako korektni tako da smo u najvećem broju nukleusa dopunili i po šesti ram sa leglom.
Lep pčelinjak u dolini podnožja Gledićkih planina i korektnost kolega, ostavili su vrlo lep utisak na nas pa smo umesto 20 uzeli 23 nukleusa!
Put nazad na Zlatar, protekao je u najboljem redu pa smo juče ujutru izdelili rojeve a za nas smo zadržali 8 komada jer su jako dobri a možda će kolega Rade pisati tok pripreme i pakovanja rojeva pa da ja to ne pišem?
Međutim, ovaj put do Gledića čiji je inicijator bio moj drug Rade, imao je još jednan lep događaj koji je ostavio takođe dobar utisak!
Naime, Rade je učinio da posetimo Crkvu u Bajčetini koju je sagradila Vlada RS i donatori, tadašnji predsednik Tomislav Nikolić i njegova supruga Dragica a sam ambijent, lokacija i objekti zaista su za divljenje!
Mogu samo reći sve najbolje jer je lokacija, izgled, uređenost celog kompleksa za najvišu moguću ocenu!
Nešto slično po uređenosti, čistoći i lepoti, može se videti i u kompleksu Manastira Meleševa.
Hvala Radetu našem Šumadincu na inicijativi i ogromnoj pomoći a velika zahvalnost i za svu korektnost kolega Nenada i Milosava.
Kako je život interesantan i nepredvidiv jer uopšte nisam planirao posetu Bajčetini a eto ispalo je jako dobro jer videti i doživeti
takav ambijent, za pamćenje je!
Pozdrav Kolegama!