Autor Tema: BANJA LUKA, GRADIŠTE, STANARI, SARAJEVO...  (Pročitano 1524 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 78
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
BANJA LUKA, GRADIŠTE, STANARI, SARAJEVO...
« poslato: Decembar 14, 2023, 14:14:07 »
Имам велико задовољство да на нашем Форуму објавим вест да сам позван да одржим низ предавања
у Републици Српској.
Наиме, Г. Дамир Баришин, председник пчеларских организација РС позвао ме је да одржим 4 предавања
(требало је 5 али згуснут термин није то дозвољавао), и то у Станарима, Градишки, Бања Луци и Новом Сарајеву,
односно у Лукавици.
Захваљујем се Председнику Баришину на поверењу које је стекао слушајући моје предавање у Угљевику ове године.
Такође, велико хвала и нашем члану Михајлу Гаврићу из Станара на ангажовању да предавању присуствују (како ме извести),
пчелари Тузле, Брчког, Добоја, Прњавора, Дервенте...
Радујем се сусрету и са члановима нашег форума, Дарко, Добривојем... а нарочито са Проф. др Гораном Мирјанић, чланом нашег форума из Градишке.

Ево распореда предавања:

СТАНАРИ  15.12.2023. у 14 сати

ГРАДИШКА 16.12.2023. у 13 сати

БАЊА ЛУКА 16.12.2023. у 18 сати

НОВО САРАЈЕВО-ЛУКАВИЦА 17.12.2023. у 15 сати

Van mreže Jagodić Dobrivoje

• Lutka
  • Član na forumu od: Jan 2013
  • Starost: 58
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Banja Luka, Potkozarje-Ivanjaska 280 m
Odg: BANJA LUKA, GRADIŠTE, STANARI, SARAJEVO...
« Odgovor #1 poslato: Decembar 17, 2023, 20:09:14 »
Drage kolege dugo sam razmišljao šta napisati posle svega. Provo se moram zahvaliti profesoro na vremenu koje je izdvojio i poklonio nama pčelarima u Krajini. Bilo je pravo zadovoljstvo slušati izlaganje profesora Đoke koje je trajalo satima i u Gradišci i kod nas u Banja Luci a vjerujem da je tako bilo i u Stanarimi i Sarajevu. Profesor je dao maksimum i zato mu se neizmjerno zahvaljujem . Uživao sam slušajući njegovo izlaganje a bogami i mnogo naučio . Žao mi je što  Đoko nije imao više vremena da prođemo malo po gradu da vidi našu lijepu Banja Luku  , nadam se da će drugi put biti drugačije . Još jednom veliko vam hvala profesore.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #2 poslato: Decembar 28, 2023, 22:56:26 »
Zbog velike pažnje i divnog dočeka poštovanih kolega pčelara, želja mi je da u nekoliko objava najkraće informišem slikama i rečju pčelare o mojim aktivnostima kao predavača SPOS u decembru (druga polovina), 2023. godine.
Prva destinacija opština Stanari između Doboja i Gradiške u Republici Srpskoj (BiH). Datum 15.12.2023. godine.
Predsednik malenog društva pčelara Mihajlo Gavrić, okupio je nešto preko 80 pčelara svojih članova a i gostiju iz Brčkog, Doboja, Dervente, Teslića i Prnjavora. Sve od samog dočeka, kafe i osveženja, pažnje tokom predavanja, pitanja, druženja nakon predavanja bilo je na najvišem mogućem nivou, zahvaljujući pre svega predsedniku Gavriću a pozdravi nas i predsednik opštine Stanari Radojica Ćelić!
Konak u prelepoj banji "Kulaši" gde se i okupasmo banjskom termalnom vodom, neće se nikada zaboraviti!
Ujutru na doručku i ispraćaju dođe čak iz Doboja tamošnji predsednik Udruženja pčelara Darko Marković!
Upoznah brojne kolege... Dragana Šljivića iz Stanara, Šefika Ćivića i Mersudina Fejzića iz Tuzle a tu je bio i nikola iz Brčkog...

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #3 poslato: Decembar 28, 2023, 23:00:50 »
Nakon noćenja u banji Kulaši u Stanarima 16. 12. 2023. godine put nas je vodio u Gradišku gde nas dočeka predsedenik pčelara Siniša Maletić a stisak ruku i bratski zagrljaj doživeh od meni dragih prijatelja Prof. dr Gorana Mirjanića i Dobrivoja Jagodića iz Banja Luke, člana mog foruma BPP koji je došao da posluša predavanje!
Vreme 13 sati, sala skoro puna, kako mi Siniša reče preko 95 pčelara i pčelarica!
Bila mi je čast i zadovoljstvo govoriti pred ovolikim brojem kolega koji su predavanje propratili sa najvećom mogućom pažnjom uz puno pitanja.  Nakon predavanja na poziv profesora Mirjanića, obišli smo pogon "KOŠNICA" i doživeli oduševljenje videvši prodajni i radno-proizvodni deo! Veliko poštovanje za opremu, urednost i sveukupnu ponudu svih pčelinjih potrepština.
Druženje smo nastavili na zajedničkom ručku u retsoranu "Tina" koji je upriličio divan domaćin, vrlo simpatičan i uvek nasmejan, predsednik Maletić. Nismo se mogli duže družiti jer smo hitali na predavanje u Banja Luci!
Veliko hvala kolegama a posebno profesoru Mirjaniću i predsedniku Maletiću na ukazanoj pažnji, kako meni tako i mom kolegi pčelaru Aleksandru Štrpcu koji me je svo vreme vozio!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #4 poslato: Decembar 31, 2023, 00:12:54 »
Po završetku predavanja u Gradišci i ručka, hitali smo u Banja Luku gde je predavanje počelo u 18 sati! Predsednik Damir me je dočekao i najavio predavanje pred velikim brojem kolega i koleginica! Kako mi on reče 112 prisutnih a rezultat je trajanje aplauza na kraju troiposatnog (obradio sam dve teme), predavanja više od dva minuta!?
Bilo je impoznatno ali i vrlo odgovorno govoriti pred ovoliko kolega. Fotografisanje je bilo neizbežno!

Večera u Laktašima (nije bilo mesta u Banja Luci) i druženje sa Nedom, Goranom i Damirom ostaće mi u trajnom sećanju.
Hvala vam poštovani pčelari Banja Luke na izuzetnoj pažnji tokom predavanja i upućenim pitanjima!

Takože hvala veliko našem članu foruma Dobrivoju Jagodiću an vrednom poklonu i zajedničkim snimkom sa njegovom porodicom a takođe mu hvala i na slušanju mog predavanja u Gradišci!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #5 poslato: Decembar 31, 2023, 17:45:59 »
I da u objavama završim sa republikom Srpskom gde je bilo krajnje predavanje u Novom Sarajevu! Put od Banja Luke, preko jajca i Novog Travnika bio je vrlo interesantan jer mi je prvenac da hodim ovom trasom uz Vrbas!
Kulturni centar Novo Sarajevo, direktorka Agrara Novog Sarajeva lepa Ivana Novaković i predsednik pčelara Nemanja Dragičević doćekaše me...dadoh intervju za TV a onda sala i oko 80 pčelara!
Na moje veliko zadovoljstvo tu su bili kolege sa Romanije, iz Sokoca Dragaš sa kolegama, Janković Rade iz Rogatice, Momo sa Pala ali posebno zadovojstvo poštovani kolega i prijatelj, prof. Sulejman Alijagić koji je došao više od 440km da odsluša moje predavanje.
Bilo je uživanje a po svršetku predavanja, predsednik Nemanja Dragičević počastio nas je divnim ručkom uz neizbežne pčelarske razgovore!
Hvala svima koji su oragizovali moj borrvaka u RS.
Ovim predavanjem završila se "Mini predavačka turneja" po RS!

Van mreže Jagodić Dobrivoje

• Lutka
  • Član na forumu od: Jan 2013
  • Starost: 58
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Banja Luka, Potkozarje-Ivanjaska 280 m
« Odgovor #6 poslato: Januar 03, 2024, 00:20:08 »
Hvala profesore na odličnom izboru tema i još boljem izlaganju istih.žao mi je što nisam bio u mogućnost da budem na svim predavanjima. Izvanredan izbor tema .

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #7 poslato: Januar 03, 2024, 21:33:04 »
Hvala profesore na odličnom izboru tema i još boljem izlaganju istih.žao mi je što nisam bio u mogućnost da budem na svim predavanjima. Izvanredan izbor tema .
Uvaženi kolega Bobo, drago mi je da si bio na dva predavanja i to u Gradišci i Banja Luci.
Sada sam poslao DEVET tema za Makedoniju i Bugarsku gde ću najverovatnije ići posle 20. januara na dužu turneju!
Video si da sve što sam napisao na fejsu i našem forumu nije farsa već istina koju mogu posvedočiti pored tebe
i neki drugi naši članovi.
Sam si se uverio da je tokom TRIIPO sata u BL samo jedan  stariji čovek izlazio radi sebe, svi ostali su slušali
moje predavanje bez da se mušica čula u amfitetru!?
Srdačan pozdrav tebi i tvojoj porodici!