Autor Tema: PRVO PREDAVANJE U KRUŠEVCU  (Pročitano 998 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
PRVO PREDAVANJE U KRUŠEVCU
« poslato: Februar 25, 2022, 12:10:57 »
Prvo moje zvanično predavanje kao člana SPOS i sa liste predavača bilo u Užicu 2005. godine!
Dakle, ove godine se puni 17 godina predavačkog "staža" i ulazim u osamnaestu!

Što se tiče Srbije, predavanja sam držao u skoro svim većim gradovima, u nekim i po više puta kao na primer
Čačak 9 puta,
Valjevo 7 puta,
Užice 5 puta,
Ivanjica, 5 puta,
Novi Pazar 5 puta,
Beograd 4 puta...

Međutim Kruševac je bio za mene maltene "zbaranjen grad"!
Postoje za to subjektivni razlozi ali ne bih o njima već o jednom za mene lepom utisku...
Naime, u narodu se kaže, ko čeka dočeka!

Na poziv predsednika UP "Bogoljub Konstatinvić", kolege Miodraga Bučića, dana 22.2.2022. godine odžao sam
svoje prvo predavanje u Kruševcu!

Ovaj dan ću pamtiti a opisao bih ga u najkraćem:
Zlatar, jutro 22. februar, sneg pada celu noć, čistim auto od snega, sedam za volan i krećem put Kruševca jer valja stići
po dogovoru a put dugačak 245km!
Sneg, niko pre mene nije prošao, opasan teren do magistrale...

Po dogovoru uzimam kolegu pčelara Nehada Hasovića da mi pravi društvo...

Stižemo u Kruševac oko 11:30 gde nas dočekuju Slobodan Miljković i Ivica Sremčević, članovi našeg foruma!
Idemo u Institut za krmno bilje gde pijemo kafu sa dr Goranom Jevtićem!
Razgovori pčelarski, upoznajem i direktora dr Zorana Lugića a u Institutu je 12 doktora nauka na čelu sa Zoranom.

Obilazimo pčelinak Slobodana Miljkovića, malo zavirujemo u košnice (vreme dozvoljava na kratko), slikamo se i
odlazimo na ručak u divan retsoran "Kralj"!
Uz ukusnu zaksuku nastvaljamo pčelarske razgovore koji bi u beskonačnost ali obaveza predavanja se približava...
Domaćini za ovaj ručak bili su Slobodan i Ivica...hvala im veliko!

Sala Kulturnog centra, sačeka nas Miodrag koga prvi put sretoh...stisak ruke označi početak jednog lepog drugarstva i pčelarskog prijateljstva.
Sala realtivno popunjena (pandemija - strah),  ali ne uočih nijednu damu - pčelarku!?

Predavanje po dogovoru na velikom platnu prezentacija...kolege slušaju bez šuškanja, čini mi se kao da su se u uvo pretvorili!
Završetak donese puno pitanja a druženje na kafi dade nam priliku da se malo bolje upoznamo.
Sretoh moje zemljake, Milutina Mlađenovića bivšeg rukovodioca iz EMS-a, Imseta Šabanovića, pčelara od Sjenice, Milana Kastratovića, fudbalskog menažera rodom iz Pljevalja i mnoge druge.

Predsednik Miodrag nas takođe u restoranu "Kralj" počasti vrlo ukusnom večerom  a za stolom su nam društvo pravili naši
novi članovi foruma Miladim Marković i Milen Blagojević.
Ostadosmo razgovarajući o pčelama do 22:30h kada smo Nehad i ja morali nazad prema Zlataru.
Oko 3 sata po ponoći srećno smo prispeli kući!

Opšti utisak:
Iako je put bio težak, Kruševac nije tako blizu, doček, druženje, pčelarski razgovori iz kojih sam izdvoio neka nova saznanja,
samo predavanje, opšta pažnja i predusretljivost predsednika Bučića, dr Gorana, Ivice, Bobana se ne zaboravlja.

Hvala vam poštovani pčelari, bilo mi je zadovljstvo družiti se sa VAMA.

Posebno hvala kolegi Bučiću na uplati donacije iako je član tek jedan dan.

Van mreže Krstić Predrag

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Feb 2022
  • Starost: 52
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kruševac, 200m
  • Tip košnice: DB 10
Odg: PRVO PREDAVANJE U KRUŠEVCU
« Odgovor #1 poslato: Mart 05, 2022, 19:25:07 »
Da se oglasimo i "mi" iz pomenutog Kruševca...

Profesor Đoko Zečević ume da predaje, da drži pažnju, da bude interesantan, druželjubiv, da nam saopšti nešto konkretno - vrlo korisno; da bude pravo osveženje među predavačima koji nam govore kako se muče da "nazidaju" puno nastavaka za još veće prinose a da se košnica ne prevrne, jer je baš na njihovom terenu paša mnoooogo jaka itd., ume da bude realan, kritičan...
To smo sve videli i osetili tokom njegovog boravka kod nas.
Mislim da niko uzdignute glave ne bi mogao da izjavi da njegovo predavanje u Kruševcu nije bilo korisno. 

Hvala u ime kruševačkih pčelara za divan nastup  i pristup.