Autor Tema: Odgovor na zahtev Domaćina!  (Pročitano 8803 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 78
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Odgovor na zahtev Domaćina!
« poslato: Decembar 29, 2011, 22:38:54 »
U Pravilniku ovog Foruma navedena je odrednica da se svaki novi član može regsitrovati, između ostalog ako navede puno ime i prezime, lokaciju pčelinjaka i nadmorsku visinu.
O tome jako vodimo računa te sam kao Domaćin poslao obevštenje prijavljenom potencijalnom članu pod nazivom "zoks" da pošalje ime i prezime i evo poštovane Kolege odgovora na moju poruku:
=========================================================================================
Djoko Zecevic

17.52 (пре 4 сата(и))

коме: zoks60
Poštovani Kolega zoks,

Jako mi je žao, ali na Forum se može po Pravilniku ući samo sa punim imenom i prezimenom kao i mestom pčelinjaka grad, selo naravno i nadmorska visina!
Naravno, ovo je minimum zahteva!

Hvala puno na želji za ulčlanjenjem (ako je korektna),  ali ovde na ovom Forumu nema anonimusa niti će ih biti!

Ukoliko zaista želiš da postaneš član ove velike porodice pčelara i zaljubljenika u pčele, pošalji ispravan zahtev.

Pozdrav,

Domaćin Foruma ,
***********************************************************************************************

Zoran Antic zoks60@gmail.com

19.41 (пре 2 сата(и))

коме: мени
 NE , vise ne nameravam (jer sam clan, 15 foruma u okruzenju) cak sam clan 3 Ruska foruma. al nigde NEMA KAO OVDE U SRBIJI.A posteno da vam kazem -u opste nisam zadoviljan nacinom na kojim se vodi diskusija

======================================================================================

Jako bih voleo da kolega Zoran Antić, alijas "zoks" napiše primedbe kojom to diskusijom nije zadovoljan,
pa da se korigujemo?

Van mreže Vukic Milic

• Larva
  • Član na forumu od: Avg 2011
  • Starost: 75
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Užice selo Ribaševina 450 mnv
Odg: Odgovor na zahtev Domaćina!
« Odgovor #1 poslato: Januar 01, 2012, 15:39:46 »
Djoko,
apsolutno je legitimno pravo svakog da se učlani (uključi) u rad foruma čiji si domaćin, kao što je jednako pravo da nekom to iz njemu poznatih razloga ne odgovara. Takođe je praksa da se na većinu foruma može pristupiti pod bilo kakvim nazivom i praktično sakrivenim identitetom. I to je moguće a u nekom delu i dobro. Domaćin ovog foruma se opredelio na pristup da svako piše pod svojim punim imenom i prezimenom. To je njegovo pravo, kome odgovara on se uključi u tu družinu. Kao što svi znaju ni tako okupljeni nismo istomišljenici i ne treba da budemo. Više pogleda, stavova, ideja i praktičnih iskustava čini bogatstvo iz koga svako može da nađe nešto za sebe. Samo je važno da se ne pređe prag tolerancije i dobrog ukusa. Kome se neka diskusija ne dopada jednostavno je ignoriše i idemo dalje.
Meni se lično jako dopadaju dve stvari na ovom forumu:
1. Dobra atmsvera i duh tolerencije i
2. Izuzetan kvalitet poruka jednog broja članova foruma.
Srdačan pozdrav.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #2 poslato: Januar 01, 2012, 16:58:00 »
Hvala Miliću,
tvoja reč zaista vredi.
Potpuno se slažem sa tobom a želim samo jedno da napišem!
Razlog punog imena i prezimena kod učlanjenja i pisanja je garancija ozbiljnosti da će biti samo pčelarske teme.
I svako ko se krije iza nakih skrivalica, za mene je slaba ličnost bez "petlje" da napiše istinu i slab karakter!
Mislim da su ovde svi učlanjeni (a danas ih je 160), zaista ljudi visokog morala, pošteni i čestiti a što imaju različita mišljenja
tu moramo biti izuzetno tolerantni i kako ti kažeš, kome nešto ne odgovara može to i preskočiti, tj. ignorisati (za sebe).

Svakako ti puno hvala za izrečene dve stvari koje ti se ovde dopadaju.

To je sasvim dovoljan razlog da se bude na ovom Forumu.

Samo da napišem da se kolega Zoran (zoks), učlanio i da se radi o dobrom čoveku a već je u čestitkama posalo jednu poruku.

Hvala mu na tome a i svim članovima koji se ovde sa nama druže pa bilo da su samo posmatrači ili aktivni učesnici.

Hvala i svim Gostima koji čitaju poruke a ponekad ih je i preko 10 u nekim trenucima!

Svako dobro.

Van mreže Mihajlović Verica

• Urednik
  • Član na forumu od: Okt 2011
  • Starost: 61
  • Pol: Žena
  • Čuvaj se bijesa strpljivog čovjeka. – Džon Driden
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Doljevac n.v 195m; DB-50kom; pč.staž 20god
« Odgovor #3 poslato: Januar 01, 2012, 19:11:58 »
Svakom je pravilnik dostupan pa ga moze procitati pre nego se odluci da se uclani ili ne .
       Ja sam  ovde iz tri razloga , da naucim ono sto neznam , da prenesem mladjima ono sto znam iz licnog iskustva , a pokazalo se kao  dobro , a ovaj treci razlog zbog koga sam ovde mi je najdrazi , a to je da upoznam pcelare iz Srbije i sire okoline , zato sto su pcelari ljudi posebnog kova.
       Forum ima kapacitet da traje, to pre svega govore kvalitetni tekstovi, način na koji se članovi uvažavaju i pre svega kako se druze,  ko ne vidi ove divne slike pcelara sa druzenja  i pcelarskih predavanja nije  ni svestan šta propusta , a vreme prolazi , zato se uclanite sto pre :D
 Lepo je sto smo svi ravnopravni u dijalogu , forum je dobar i trebamo ga postovati, ako neko misli drugacije neka napise ....

Srdacan pozdrav svim dobronamernim clanovima Foruma

« Poslednja izmena: Januar 01, 2012, 19:19:22 od strane Mihajlović Verica »

Van mreže Koneski Blagoja

• Glavni urednik
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 68
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: s. Brest, Makedonski Brod, 775 mnv.
  • Tip košnice: LR, DB-12
« Odgovor #4 poslato: Januar 07, 2018, 12:41:15 »
Još malo, pa evo već 6 godina član sam ovog Foruma.
Za sada, po mom mišljenju forum je izuzetnog kvaliteta.
Diskusije članova foruma po određenim temama uglavnom odvijaju se sa izvesne mere tolerancije, međusobnog uvažavanja i razumevanja (sa određenim izuzetcima, koje smatram da rešavamo brzim intervencijama). Voleo bih da tako i produži, a žao mi je što određeni članovi koji su bili dosta aktivni u pisanju u zadnje vreme malo su posustali...

Ono što smatram za potrebo (za sad ga nema) a sa ciljem dobijanje brzih i adekvatnih odgovora na postavljena pitanja, je to što u profil članova nema kojim košnicom pčelare.

Zaista to nešto članovi foruma pišu u svoja predstavljanja, ali kako veliki broj članova nisu se predstavili, neki u svojim predstavljanja nisu napisali kojim tipom košnice pčelare, a i ko će da traži u predstavljanja kojim tipom košnice pčelare, pa zbog toga i ne mogu navremeno dobiti brz i adekvatan odgovor (a svi znamo da tehnika pčelarenja pored ostalog ovisi i od tipa košnice).

Zbog toga predlažem da u profil članova, doda se i polje za upis tipa košnice kojima pčelare (DB-12, DB-10, LR, AŽ, FA, RV i.t.d.) naravno ako na to je saglasan Domaćin i članovi foruma.
« Poslednja izmena: Januar 07, 2018, 19:44:27 od strane Koneski Blagoja »
"Samo ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali mislim da za ovo drugo nisam siguran" - (Albert Ajnštanj)

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #5 poslato: Januar 07, 2018, 14:36:45 »
Apsolutno se slažem sa predlogom Urednika Koneskog, uz dopunu, da pored svog profila u svakom postu napisu
u okviru svog teksta, takodje tip svoje košnice i nadmorsku visinu pčelinjka
...mnogo se razlikuje 100mnv i 1.000mnv.

A ujedno apelujem na Goste ovog Foruma, a svakodnevno ih ima puno, da se registruju...jako jednostavno, a besplatno.

Forum je odličan.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

• Glavni urednik
« Odgovor #6 poslato: Januar 07, 2018, 18:34:30 »
Poštovani kolega Rade,
Hvala na podršci.
Nisam hteo to da kažem (da u svaki post u okviru svog teksta napišu tip košnice - to bi bilo vrlo zahtevno, svaki put da ponavljaju nadmorsku visinu i tip košnice), već to da stoji u samom profilu gde bar za sada stoji lokacija i nadmorska visina pčelinjaka.
Znači to se upisuje jedan put, osim ako neko ne promeni tip košnice (a tad to promeni samo u profilu).
Videćemo, to sa našim Domaćinom da uredimo.
"Samo ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali mislim da za ovo drugo nisam siguran" - (Albert Ajnštanj)

• Glavni urednik
« Odgovor #7 poslato: Januar 07, 2018, 18:54:09 »
Poštovane kolege,
Evo, bez konsultacije Domaćina uradio sam to što sam smatrao za potrebno a po meni nedostajalo.

U profil dodao sam novo polje i u moj profil već umetnuo sam tip košnice sa koje pčelarim, pa sada vidite dal se vama dopada i smatrate dal je potrebno ili ne?

Van mreže Stojanovic Živoslav

• Urednik
  • Starost: 75
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Palić, 111 m/nv
  • Tip košnice: LR i AŽ Namjesnik
« Odgovor #8 poslato: Januar 07, 2018, 19:04:27 »
Postupih po uputstvu!
Blagodarim kolega Blagoje!
Svaki pčelar ima više buba u glavi nego li u košnici. :)

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #9 poslato: Januar 07, 2018, 19:56:02 »
Postupio po odluci našeg Urednika!
Živ i zdrav na bio brate Blagoja!

• Glavni urednik
« Odgovor #10 poslato: Januar 07, 2018, 20:10:39 »
Hvala Brate i Domaćine fruma,

Ovo je bio samo moj predlog radi lakše komunikacije između članova foruma kada postavljaju određena pitanja a još više kada odgovaraju nekome.

Ovo smatrao sam za veoma bitnu stvar, jer u svaki trenutak naši članovi  mogu videti tip košnice sa koje pčelari član koji postavlja pitanje, a on da dobije soodvetan odnosno adekvatan odgovor.

Izvinjavam se zbog toga što ovo sam uradio bez konsultacije sa vama, ali kako vidim određeni broj kolega su prihvatili ovu novinu na naš forum i već u svoje profile upisale tip košnice sa koje pčelare.

Pozdrav i svako dobro,

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #11 poslato: Januar 07, 2018, 20:23:02 »
Uredio svoj profil po predlogu Urednika.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Popović Goran

• Larva
  • Član na forumu od: Jan 2015
  • Starost: 56
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zaječar, 174m
  • Tip košnice: DB10
« Odgovor #12 poslato: Januar 07, 2018, 21:00:42 »
Uredio i ja, samo, čini mi se, hvali mesta za još par karaktera kako bi upisali sve kako treba.
- sa pčelarima ne pričati o pčelarstvu uvek dođe do duge i mučne rasprave. Kada im dokažeš da nisu u pravu oni smatraju i dalje da su u pravu -

Van mreže Lazić Dušan

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2013
  • Starost: 73
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Srem, Vojka 95m
  • Tip košnice: RV(BN)
« Odgovor #13 poslato: Januar 07, 2018, 22:58:32 »
Dali sam uspeo da dodam potrebne podatke?

Van mreže Lazić Dušan

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2013
  • Starost: 73
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Srem, Vojka 95m
  • Tip košnice: RV(BN)
« Odgovor #14 poslato: Januar 07, 2018, 22:58:49 »
Uspeo!