Autor Tema: FORUM U OPASNOSTI!  (Pročitano 17266 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 69
  • Pol: Muškarac
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
Odg: FORUM U OPASNOSTI!
« Odgovor #60 poslato: Mart 19, 2020, 22:05:29 »
Itekako se ni u kom slučaju ne slažem da se brišu poruke koje nisu iz teme pčelarstva.
Pesme iz srca i duše Našeg Milanka su melem za svačiju pa i našu pčelarsku dušu. Nikada u životu Milanka nisam video.
Autobiografski dogadjaji mnogih od nas, ovde opisani, nikoga nisu ostavili ravnodušne...na protiv.

Nije poenta u brisanju, onog što je napisano...već da se prate nova tehnička dostignuća...a to košta.

Niko ovde nije tražio nikakvu članarinu, niti mesečnu, niti godišnju.
Jednostavno smo obavešteni da je došao trenutak posle punih 8 godina da je Forum u opasnosti. Neće to biti i dogodine.
Mnogi su to razumeli, neki se odazvali svojim novčanim ulogom, a lično sam zadovoljan što se iznosi ne pišu javno.
Znam da su svi uplaćeni iz srca i svojih mogućnosti. I niko za to nije tražio publicitet. Na protiv.

Ako neko misli da njegov napisani tekst ovde ima materijalnu vrednost, mislim da duboko nije u pravu.
Od mojih do sada objavljenih 35 stručnih tekstova u mnogim časopisima, mnogi nisu honorisani, a to sam znao i
pre pisanja i objavljivanja, ali sam ih pisao sa istim žarom i entuzijazmom kao i one plaćene.
Samo oni koji pišu te tekstove i čiji tekstovi su prošli razne cenzure i redakcije, uredjivačke odbore i sl. znaju za to.
One objavljene u rublici Povodi i ne brojim. Većina njih se i ne vode pod mojim imenom, jer sam tako želeo.

Vrlo slično je i sa pčelarskim predavanjima mnogih od nas...budu sa honorarom, budu potpuno gratis, uz potpuno
isti napor putovanja a i samih predavanja. Dobro sam razumeo kolegu Žiku, a verujem i ogromna većina.
Za predavanje u Sloveniji 8.1.-10.1.2020. u jednom danu sam promenio 4 autobusa i prevalio 720km u jednom pravcu (posao u 4,50h iz Kragujevca, stigao u Drvograd u 20,50h). Potpuno isto u povratku posle 2 dana.
Napor i to veliki se zaboravlja brzo, ali divno provedeno vreme i bratski stisak ruke i zagrljaj nikada se ne zaboravljaju.
Hvala još jednom dragim kolegama iz Slovenije na svemu, posebno Vanji Vogrin, Pavelu, našem Pavloviću i mnogim drugim.

Predavači SPOS-a objavljuju ovde blagovremeno termine svojih predavanja, ne svi, samo iz razloga obaveštavanja,
a predavanja koja drže za honorar ili gratis, održaće pod istim uslovima za bilo koji broj prisutnih.

Korist, daleko najveću imaju oni koji ovde reklamiraju prodaju: opreme, rojeva, matica, literature...e oni treba najviše da
plate jer imaju daleko najviše i koristi.

Ovo je moje poslednje obraćanje u ovoj temi...kao i uvek, ono što mislim, to i napišem.

"Ako bi svi mislili isto, onda ne bi mislili ništa" - slavni Akademik, savremenik, Matija Bećkovič.   

“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #61 poslato: Mart 19, 2020, 22:40:57 »
Da zaključimo analize i meni malo čudne komentare!
Da kažem i time završim!
Ovaj pčelarski forum sam osnovao još 01.05.2011. godine!
Moja želja je bila da pružim priliku svim dobronamernim ljudima bilo da su početnici ili iskusni pčelari da DRAGOVOLJNO postanu njegovi čalnovi!
Trudio sam se da lično otvorim skoro sve početne teme (što nije nimalo lako), i da polako primam nove članove.
Sećam se nekih koji su bili prvi i među prvima : Slobodan Luković (1), Zoran Sević (2), Nusret Preljević (3), Ivan Brndušić (4), Aleksandar Stanković, Sveto Stevanović, Živomir Gujaničić, Dimitrije Nikolić, Medo Kajević, Jovan Zečević...ovo su bili majski članovi 2011. godine.
Propisao sam lično Pravila foruma
Kasnije se članilo puno kolega a jedno vreme je bila opšta "navala" gde smo Blagoja Koneski i ja primali po 20-25 dnevno!

Teme su skoro sve pčelarske i najčešće pisane u duhu pčelarstva!
Bilo je povremenih nasrtaja i smišljenih provokacija kako bih zatvorio sajt ali uz pomoć nekih kolega i ličnu želju da izdržim, forum i danas živi a ako Bog da sreće i dalje će opstajati jer sada članovi nedaju (koliko sam uočio iz poruka meni i podrške), da se ugasi!
Hvala im na tome od srca.

Kako je članstvo na forumu dragovoljno to je i pisanje u okviru tema takođe dragovoljno, drugim rečima bez ikakave prisile, gde pčelari iskusni ili manje iskusni iznose svoja zapažanja, želje i iskustva zarad podele i anlaize među članstvom kako bi proverili svoje znanje ili podelili ga sa članovima!
Naravno mnogima je ovaj forum bio "odskočna daska" u pčelarstvu pa i pisanju a bogami i u ličnoj pčelarskoj afirmaciji!
Ništa se od pisanja nije plaćalo jer je sve bilo na bazi ličnih želja i htenja!
Sve poruke su vlasništvo ovog sajta ali su stalno na raspolaganju članovima i delimično gostima tako da tu nema nikakvih izmena niti će ih ikada biti.

Škola pčelarstva koju sam osmislio i načinio Program, mnogima je pomogla a upisalo se preko 100 mladih početnika!
Škola je posebno vidljiva samo upisanim članovima a drugima nije osim uredništva!

Urednike sam lično izabrao na osnovu nekih svojih kriterija a oni su pomogli koliko su umeli i imali volje i vremena i na tome im veliko hvala!
Naravno moram istaći jednog koji mi je pružio ogromnu pomoć i nije sebe štedio da do kasno u noć radimo i popravljamo neke "izlete" koji su bili neprimereni suštini foruma, a on je Blagoja Koneski koji je možda nekada i pogrešio ali siguran sam nikada zlonamerno.
Setite se samo da mu je psovana "majka fašistička" što verujte ja nikada ne bih mogao otrpeti a on je to stojički podneo i na tome se vidi koliko i kakav karakter je Blagojev.

Još jednom ponavljam, dok sam plaćao domen, hosting, modifikacije, verzije, popravke i dr. nije bilo problema (dosita bilo je i ranije  predaloga da čalnovi nešto uplate ali sam bio protiv uvek), ali sada kada se situacija ozbiljno promenila i kada mi je u više navrata provajder dostavio obaveštenje da će mi ugasiti mogućnost pisanja na forumu, vrlo sam se zabrinuo i hteo sam to da podelim sa članstvom.
Naravno, svestan sam da samo deo članova prati forum, poneko i piše ali sam ipak članstvo obavestio da se nadvila velika opsanost za opstanak foruma!
***Mogao sam bazu skinuti i imati kod sebe sva dosadašnja pisanja na forumu i pustiti da ga ugase, ali sam smatrao da nije fer jer većina članstva to ne zaslužuje.
Puno kolega iz Srbije, Makedonije, Slovenije i širom regiona je ponudilo pomoć za opstanak ovog sajta!
Ogromnu zahvalnost dugujem svima koji su to uradili.

E sada o detaljima pomoći i donacija za ispravan rad ovog sajta?
Sada poslednji put pišem javno, svako ima pravo bez bilo čijih uticaja da pomogne koliko može (od 10,00 do 1.000.000 dinara),
a ja sam zahvalan na bilo kojoj sumi i NIKADA neću to obelodaniti.
Samo imena će biti objavljena a strah pojedinaca da se možda ne obogatim je verovatno "opravdana" jer dok je bilo za "DŽ" kako Verica napisa (nikada mi ne bi palo na pamet da napišem ovakvu skraćenicu), sve je bilo OK!!!
Nema potrebe za brigu o mom bogatstvu jer ja imam sasvim dovoljno za svoj život...pa valjda sam nešto radio da ne bih bio prosjsak i varao pčelare da zaradim na prljav način!

Da pojasnim ovo u (E), opet kako Verica napisa, važi za kolege koji su ponudili pomoć iz inostranstva!

Hvala ti cenjena Verice na divnom komentaru, nema potrebe za zameranje a niti za bilo kakvom uplatom!
Razumem te ja odlično jer kolko znam ti ne radiš pa nije fer ni da uplaćuješ!
Ma još i više, nema potrebe ni za kakvom brigom, ko može i hoće uplatiće koliko može i neće se sa time dičiti javno već kako mi u PP kolega Goran Popović napisa: Ja svoju DOBROVOLJNU ‚‚ forumsku dužnost ‚‚ obavio...!
I na kraju poručio, nemoj ništa da objavljuješ u vezi njega ali sam prekršio i objavio!

Više o ovome neću pisati a ni komentarisati!

Zdravo mi bili!

Van mreže Koneski Blagoja

• Glavni urednik
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 68
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: s. Brest, Makedonski Brod, 775 mnv.
  • Tip košnice: LR, DB-12
« Odgovor #62 poslato: Mart 20, 2020, 15:47:15 »
Najpre jedno veliko izvinenje našem Domaćinu i svim članovima foruma zbog moje podugotrajno otsustvo sa foruma.
Razlozi za to su lične (porodične) zbog čega i nemam puno vremena, a bogami tu su i neke tehničke probleme (verojatno to će potrajati još neko vreme) sa obećanjem da kada sam u mogućnošćui svakako moja pomoć nema da izostane.
Sa deo tih razloga naš Domaćin je obavešten jer sam smatrao da to on mora da zna, a imao sam poverenje da ga o tome obavestim.
Dakle, u nikom slučaju ne radi se o nekom ljutnji, prkosu, neprijatnosti koji sam doživio od pojedinih članova...
Žao mi je što smo Domaćina ostavili sam da radi i brine o svemu na forumu (ja i Dragan kao glavni urednici iz ličnih razloga), kako i ostali urednici po određene teme za koje meni nisu mi poznati razlozi (možda za to Domaćin je obavešten).

Što se tiče finansiranja foruma svima nama je jasno da ovih 9 godina to isključivo radio naš Domaćin i Vlasnik foruma.
Nedostatak zakupljenog prostora na serveru činimise pojavio se još pretprošle godine a to svakako duži se na zgolemeni broj članova, tema i poruka na forumu, ali ove dve godine Domaćin nekako je uspevao da to reši.
Došlo je vreme da ipak mora da se zakupi veći prostor na serveru kako bi Forum mogao normalno da funkcioniše.
Nakon ovih 9 godina finansiranja foruma od strane Domaćina, redno je i mi (članovi foruma) na koji bilo način nekako pripomognemo kako bi Forum i dalje funkcionisao na dobrobit svih nas i dobrobit pčelarstva uopšte.
Zbog toga u potpunosti slažem se i pridružujem sa predlozima kolegama koji do sada su se ponudili (a neki već su uplatili) finansijsku pomoć, a vervotano na to mišlenje su još puo drugi, što je za svaku pohvalu.

Malo sam pregledavao po netu i u administracionom centru našeg foruma i utvrdio sledeće:

Informacije o verzijama:
Verzija foruma: SMF 2.0.15 (detaljnije)
Aktuelna verzija SMF-a: SMF 2.0.17
Verzija GD-a: bundled (2.1.0 compatible)
Server baze podataka: MySQL
MySQL verzija: 5.7.29-log-cll-lve
PHP: 5.6.40
Verzija servera: Apache

SMF paket                                                SMF 2.0.15                       SMF 2.0.17   
Sources                                                             2.0.12                               2.0.17   
Podrazumevani predlošci                                         2.0                                2.0.16
Jezičke datoteke                                                     2.0                                2.0.16

Ažuriranje je dostupno!
Koristite zastarelu verziju SMF-a, koja sadrži neke bagove koji su sada ispravljeni. Preporučujemo da ažurirate svoj forum na najnoviju verziju što je pre moguće. Postupak traje samo jedan minut!

SMF 2.0.16 poslato na 27 Dec 2019
SMF 2.0.17 poslato na 30 Dec 2019

Koliko sam razumeo verzija SMF 2.0.17 rađena je u PHP 7.2+

Kaže, postupak ažuriranja traje samo jedan minut! Ali ko da to uradi, verojatno neko ko je obučen za to. Jedino što sam razumeo je to da najpre treba ažurirati na SMF 2.0.16 a zatim na 2.0.17.

E, zbog toga mora da se pronađe neko ko će uradi to, a za to svakako hoće da naplati.
Ja ne smem da preduzmem ama baš ništo oko toga, jer me strah da ne nešto zabrljam i uništim ceo forum.

« Poslednja izmena: Mart 22, 2020, 19:36:47 od strane Koneski Blagoja »
"Samo ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali mislim da za ovo drugo nisam siguran" - (Albert Ajnštanj)

Van mreže Sremčević T Miroslav

• Lutka
  • Član na forumu od: Dec 2014
  • Starost: 39
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Čačak-Petnica,400 m.n.v
  • Tip košnice: db 10
« Odgovor #63 poslato: Mart 20, 2020, 19:35:11 »
U Čačku je danas bio kolaps, redovi svuda ispred banki i pošta(puštaju samo po jedno ili dvoje) tako da nisam uspeo da uplatim, bio sam malo u žurbi, uplaticu izvinjavam se, obećao sam a nisam

Van mreže Vranić Nikola

• Lutka
  • Član na forumu od: Mar 2015
  • Starost: 30
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Republika Srpska,Šipovo, selo Lipovaca 900 m/nv
« Odgovor #64 poslato: Mart 20, 2020, 21:42:05 »
Nisam ni ja uplatio a bice uplaceno. Iskreno, prpa me ici u banke dok ne prodje ovo...
,,Razlika izmedju pčelinjeg i ljudskog društva je u odnosu broja radilica i trutova,,

Van mreže Blagojević Saša

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2016
  • Starost: 45
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Negotin, Sarkamen 220 mnv, Sikole 420 mnv
  • Tip košnice: LR10+f10, DB10+f10, DB8+f8
« Odgovor #65 poslato: Mart 20, 2020, 22:15:39 »
Biće uplate ovih dana.

Van mreže Pantić Srboljub

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Nov 2013
  • Starost: 59
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Smederevska Palanka, Kusadak 100
« Odgovor #66 poslato: Mart 20, 2020, 22:23:00 »
Ja sam upravo sada izvršio uplatu.
Pozdrav

Van mreže Žagar Anton

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Nov 2013
  • Starost: 80
  • naj medi!
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Ajdovščina 100
« Odgovor #67 poslato: Mart 25, 2020, 21:44:35 »
Uplatu u moje ime izveo Gregor Čotar.
Naj medi!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #68 poslato: Februar 04, 2021, 12:20:14 »
Uvaženi članovi,
Dužan sam da na početku ove 2021. godine svojim poštovanim članovima našeg foruma koji su mogli a smatrali da treba
da pomognu da ovaj sajt održimo, da prostor proširimo, da nastavimo sa pisanjem i sačuvamo forum kao živu enciklopediju pčelarskog znanja i poimanja te su novčano pomogli u prošloj godini, da spisak javno objavim i još jednom javno izrazim zahvalnost i poštovanje.

Posebnu zahvalnost izražavam i našem Radetu Kostadinoviću koji već nekoliko godina uplaćuje određen iznos kao pomoć održavanju foruma. Samo da napomenem da sam ga molio (čak jednom i novac vratio), da to ne radi, ali Rade nije uvažio i bio bih neskorektan kada to ne bih objavio.

Evo spiska i mesta kolega koji su pomogli:

1.   Rade Kostadinović          Kragujevac
  2.   Goran Popović                  Zaječar
  3.   Dušan Lazić                  Vojka
  4.   Predrag Laković         Vrnjačka Banja
  5.   Živoslav Stojanović          Subotica
  6.   Aleksandra Simić             Aleksandrovac
  7.   Grujica Dragićević          Ivanjica
  8.   Mladen Gašić                  Aleksandrovac
  9.   Srboljub Pantić          Sm. Palanka
10.   Marjan Stojanoski             Kičevo
11.   Saša Blagojević             Negotin
12.   Mirko Živojinović           Vršac
13.   Zoran Jovanović          Batočina
14.   Ninoslav Živanović          Majdanpek
15.   Radoslav Pavlović             Stahovica
16.   Saša Brkić                  Aleksandrovac
17.   Anton Žagar                 Slovenija
18.   Milanko Mićović          Prijepolje
19.   Branislav Tančić          Beograd
20.   Marko Stevanović           Kosovska Kamenica
21.   Milun Mijatović                  Kosjerić
22.   Petar Ribich               Edmonton
23.   Slobodan Luković             Ivanjica
24.   Zlatko Borić                  Glina
25.   Milan Z Đorđević           Valjevo
26.   Miroslav Sremčević          Čačak
27.   Vladimir dr Mlađan          Beograd

« Poslednja izmena: Februar 04, 2021, 12:44:47 od strane Đoko Zečević »

Van mreže Gašić Mladen

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Apr 2014
  • Starost: 41
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Gornji Vratari 515m
« Odgovor #69 poslato: Februar 04, 2021, 13:22:51 »
A ja moram da konstantujem da smo izgleda "tigar u Srbiji", Aleksandrovac.  ;) kad bi samo bilo tako!

Van mreže Stojanovic Živoslav

• Urednik
  • Starost: 76
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Palić, 111 m/nv
  • Tip košnice: LR i AŽ Namjesnik
« Odgovor #70 poslato: Februar 04, 2021, 14:28:32 »
U znak zahvalnosti našem Šumadincu, predlažem da mu pošalješ jednu zlatarku.
Ne mislim na neku damu nego na jedno bure za med "Zlatarke Varoš".  ;)
Svaki pčelar ima više buba u glavi nego li u košnici. :)

Van mreže Petković Milana

• Larva
  • Član na forumu od: Feb 2019
  • Starost: 54
  • Pol: Žena
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Viljevo
  • Tip košnice: LR
« Odgovor #71 poslato: Februar 04, 2021, 19:52:31 »
Svaka cast kolega Rade . Bio uvijek dobar momak i takav Ce i ostati . Sjecam se cokolade koju si mi poklonio u Kamemovo 2019 god .

Pozdrav

• Urednik
« Odgovor #72 poslato: Februar 05, 2021, 09:44:43 »
Interesantni podaci....
Međutim, ja se ne bih zahvalio ni Radetu šaumadincu ni aleksandrovčanima, ni "nekim" beograđanima, a pogotovu ne "nekom" subotičanu.  ;)
Moja čestitka i zahvalnost od srca ide za Edmonton u Kanadi Petru Ribich-u.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #73 poslato: Februar 05, 2021, 11:43:21 »
Interesantni podaci....
Međutim, ja se ne bih zahvalio ni Radetu šaumadincu ni aleksandrovčanima, ni "nekim" beograđanima, a pogotovu ne "nekom" subotičanu.  ;)
Moja čestitka i zahvalnost od srca ide za Edmonton u Kanadi Petru Ribich-u.
Petar je moj lični prijatelj koji je boravio ovde na Zlataru u mom domu i koji i sada nudi pomoć a veoma retko piše na našem forumu!
Pa i kada je postavio temu i fotografije njegovih košnica na paši deteline, maltene nije ni bilo komentara ali to Petru nije smetalo jer kako mi je pre neki dan rekao u tel. razgovoru, forum mora da postoji i nema cenu to zadovoljstvo!

Ima Druže kolega koji mi u PP pišu i pitaju treba li i ove godine pomoći?
Hvala im od srca, to su oni koji ne žele da javno kažem njihovo ime iz njima znanih razloga a verovatno je to njihova skromnost - vrlina.

Naravno, Rade je izašao iz okvira jednokrake pomoći i to svakako treba istaći, zašto da ne?
Pošto je trenutno bolestan (krajnici), želim mu brz oporavak i povratak u aktivnosti našeg foruma.

• Urednik
« Odgovor #74 poslato: Februar 05, 2021, 12:47:34 »
Ih !?
Gde si ti bio kada smo Dragi Pavlov i ja sedeli s Petrom godinama u "Šansi" na tašmajdanskim izložbama u okviru druženja Prve pčelarske grupe u Srbiji Predraga Cvetkovića iz Trstenika !?   ;)
Druženje je počinjalo uvek u 11:00.